Fórum adózás, illeték és pénzügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Jogi tanács kérése

sosdaniel # e-mail 2012.10.12. 21:33

Mire számíthat az aki nem tud megadni magánszemélynek 360.000 Ft tartozást határidőre? Kölcsönszerződés van.

Kőbeíró #   2012.10.12. 10:57

kdeak,

Mondd meg a boszorkánynak, hogy ha gondja van, jelentsen fel, de ne zaklasson.
Ha pedig nem hagy fel a zöldségeivel és rossz híredet kelti, Te fogod feljelenteni.

http://www.apakazigazsagert.org/

ObudaFan # e-mail 2012.10.12. 10:30

A közjegyzőtől is lehet részletfizetést kérni, bár akkor már a 3%-os közjegyzői díj is felmerül, ha fmh-t indítanak.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

snicky81 # e-mail 2012.10.11. 19:00

Kedves Fórumozók, Hozzáértők!

Az alábbiakban szeretnék tanácsot, segítséget kérni T-mobile tartozással kapcsolatban. 200e körüli tartozásom van feléjük, amiről 1 hónapja küldték ki a levelet, hogy fizessem be egy összegben, különben jogi úton érvényesítik a követelést. Mivel ezt nem tudom megtenni, levelet írtam nekik, amelyben részletfizetést kértem, hivatkozva egyéb tartozásokra. A részletfizetési kérelem úgy nézett ki, hogy 5e december végéig és januártól havi 20e.- (szeptember,október hónapra be is fizettem az 5-5e.-t, hogy lássák a fizetési szándékot). Azért ilyen kevés az összeg, mert december végén jár le egy nagyobb tartozásom, utána tudnám a 20e-t fizetni, illetve több felé van még más tartozásom is, ennyit tudok most kiszorítani az alacsony fizetésből, de még mindig jobb ezt fizetni, mint semennyit. Többi tartozásomra is részletfizetést kértem, meg is kaptam, fizetem azokat rendesen. Ma kaptam meg a válaszukat, melyben elutasították a kérésemet. Igazából nem tudom megérteni, h miért ennyire pénzéhesek, hiszen úgyis hozzá jutnak a pénzükhöz, most is fizetek, januártól még többet fizetnék, ha viszont elinditják a jogi eljárást, fmh-t, akkor a többi tartozásomat sem fogom tudni fizetni és összeomlik minden mint egy kártyavár :( Mit tehetnék? Hívjam fel őket? Írjak újabb részletfizetési kérelmet? Próbáljak valakitől segítséget kérni, h már most el tudjam kezdeni a magasabb részlettel fizetni? Várjam meg a jogi eljárást és az fmh után kérjek újabb részletfizetést? Mit tanácsoltok? (EOS-nál már jártam tavaly, ott havi 10e-t fizettem, de ott 6 hónapig volt a szerződésem, miután visszakerült a T-mobile-hoz nem keresett senki, csak most 1 hónapja ezzel a ttv-s levéllel) Válaszotokat várom mihamarabb, köszönöm

kdeak # e-mail 2012.10.09. 14:32

Tisztelt Fórumozók.

Segítségre lenne szükségem.

A történet a következő. Van egy nem túl kedves szomszédom akinek folyamatosan gondja van mindenkivel. Legfőképp a mi családunkkal. Amíg Édesapám élt vele szórakozott folyamatosan. Feljelentgetések, vádaskodások sorozata hosszú éveken keresztül. Most én vagyok nála terítéken. A vádak nagy többségében azok hogy bejárok hozzá és tönkre teszem a növényeit, veteményét stb. Igazából szeretném egyszer és mindenkorra leállítani az öregasszonyt. Abban az esetben ha ő beváltja a fenyegetését és feljelent ezekért a vélt dolgokért és ez nem nyer a bíróságon bizonyítást én kezdhetek ezzel valamit? Perelhetem én valótlan dolgok állításáért? Kérhetek kártérítést hogy egy életre el menjen a kedve ettől? A szomszédok sok mindent hallottak az elmúlt években ezt gondolom el is mondanák ha kell.

Köszönöm.

Üdv

semmi # e-mail 2012.10.08. 17:52

Tisztelt Fórumozók!

Szeretnék segítséget,felvilágosítást kérni lovaglás közbeni balesetről.
A történet a következő,a lányom lovagolni tanul és most volt először úgy, hogy a lovasoktató már nem száron vezette körbe-körbe hanem egyedül a karámban helyesebben négy tanuló volt a karámban.Egymás után mentek körbe-körbe s az előtte haladó ló leállt egymás mellé kerültek s a ló megrúgta.A lányom nyílt lábszártörést szenvedett amit operálni kellett.A kérdésem, hogy a lovardát terhelheti ilyenkor felelősség?Nincs előírás, hogy milyen távolságban haladhatnak ilyenkor a lovak?Hány tanuló lehet egyszerre a karámban?Igaz az, hogy a lovaglás saját felelősségünkre működik,hogy fizetünk óradíjat és erre nem fizetne a biztosító?Igaz, hogy ez egy kártérítés rovat,de konkrétan az érdekelne, hogy a biztosítás ilyen esetben hogyan jár el.

Köszönettel

Zelin # e-mail 2012.10.05. 23:01

Tisztelt Dr.Attika, Kőbeíró, Sherlock!
Köszönöm a válaszokat!

Végrendelkezne szegénykém (86 éves), és a még vissza sem kapott Bánffy-erdők neki járó részét nem szeretné a családjára hagyni, ha megteheti.

Dr.Attika # e-mail 2012.10.04. 19:55

Zelin!
Figyelmébe ajánlom az alábbi linket.
http://www.jogaszok.ro/hu

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Kőbeíró #   2012.10.04. 18:02

Zelin,

Nyilván komolyan kérdezed és a Milédit is okkal birizgálja a kérdés, de lássuk be: magát magyarnak valló ember, Erdélyben a román államtól/hatóságoktól szeretne valamit... hát erre nem tenném fel a malacperselyt.

De... talán kérdezzen meg egy helyi jogászt! Igen, azt hiszem ez valóban jó ötlet!

http://www.apakazigazsagert.org/

Sherlock # e-mail 2012.10.03. 22:46

Ezt egy román kollégától kellene megkérdezni, de valószínűleg nincs.

joghallgató

Zelin # e-mail 2012.10.03. 22:42

Megismételt segítség kérés.
Tisztelt Jogtudók!
Erdélyi magyar arisztokrata hölgy kérdezi, hogy van-e
Romániában ági örökösödés, öröklés?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.10.02. 18:13

OFF
valótlan?! Hiszen itt van két hozzászólással lejjebb.
ON

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.10.02. 16:34

OFF
Amíg magad kedvére hülyeségeket írsz, addig nem nagyon szólok rád. De amikor másokat olyan magatartásra biztatsz, amelyből azoknak anyagi kára keletkezhet, akkor kénytelen vagyok. Most például szóltam.
ON

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.10.02. 15:37

Ha valóban megtévesztett az eladó, és ezt még bizonyítani is tudod, akkor a szerződés érvénytelen, visszakövetelheted a vételárat. És persze, vissza kell adni az ingatlant. Arra az időre pedig, amíg használtad, fizethetsz használati díjat.

www.kbs-ugyved.hu

buszosferi # e-mail 2012.10.02. 09:41

Tisztelt Ügyvéd Úr, fórumozók!
Januárban vásároltunk egy új építésű ingatlant. Azért esett erre az ingatlanra a választás, mert az eladó azt állította, hogy mint építési vállalkozó építette és ez szerepel az adásvételi szerződésben és így mentesülőnk az illetékfizetés alól. Sajnos azóta kiderült, hogy nem, mint építési vállalkozó építette és a NAV illetéket állapított, meg amit nem tudunk kifizetni.
Kérdésem az lenne hogy mit lehet ebben az esetben tenni.

Zelin # e-mail 2012.09.28. 19:44

Tisztelt Jogtudók!
Erdélyi magyar arisztokrata hölgy kérdezi, hogy van-e
Romániában ági örökösödés, öröklés?

Piramis07 # e-mail 2012.09.27. 17:54

Jó napot !

2008 szeptemberében vásároltam egy ipari gépet 1.2 millió forintért.
Most nemrég tudtam meg, hogy a tulajdonos már túltett a beszélt terméken, és nem akarja kifizetni a kártérítést.

Mivel nem vagyok magyarországi lakos, ezért ebben az évben szándékoztam a termék után menni Magyarországra, mert 2008-tól mostanáig nem volt rá sem pénzem sem alkalmam, vállalkozó lévén.

A személynem meg nem áll szándékában megtéríteni a gép árát.
Ezért pereskedni szeretnék. A kérdésem meg az, hogy tudok-e ? Azaz módomban áll-e ennyi idő elteltével is bíróságra menni?

Köszönöm a választ.
További kellemes napot !

Tisztelettel,
Piramis.

Andris21 # e-mail 2012.09.26. 15:19

Tisztelt Jogtudók!
Kérdésem ha a társasház többségi tulajdonosa a önkormányzat akkor a kisebbség akarata ellenére magához vonhatja e a kezelői jogokat?

lewho # e-mail 2012.09.26. 14:55

az ajánlott levél feladóját nem értesítik a kézbesítésről

wers #   2012.09.26. 14:43

A feladó megőrizheti akármeddig is. Kérdés, hogy mit ér el vele.

lewho # e-mail 2012.09.26. 14:39

A posta 1 évig őrzi meg a kézbesítésről szóló adatokat ismereteim szerint. Hogy miért nem scannelik be, nemtom:)

ius latratus # e-mail 2012.09.26. 13:11

Nem lett jobb.
...

"Azt szeretném tudni hogy egy hat évvel ezelőtt postára adott ajánlott levelet amit a címzett nem kapott meg, lehetséges e vizsgálni? "

Röviden: igen.

"A feladó az eredeti küldemény azonosítójú feladóvevénynek a szelvényével bizonyítja, viszont azt én nem kaptam ilyen levelet."

Mit bizonyít? Hogy feladta.
Az összetett mondatodban ott a válasz.

Viszont ennek semmi értelme, mert alappal gondolhatjuk, hogy nem ez a lényeg. Mi a kérdés?

Sándor Ignácz # e-mail 2012.09.26. 12:50

Nem értem. Azt szeretném tudni hogy egy hat évvel ezelőtt postára adott ajánlott levelet amit a címzett nem kapott meg, lehetséges e vizsgálni? A feladó az eredeti küldemény azonosítójú feladóvevénynek a szelvényével bizonyítja, viszont azt én nem kaptam ilyen levelet.Talán érthető már így a kérdés.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.09.26. 11:19

Csak azt ne! Inkább a konkrét kérdést. ;)

www.kbs-ugyved.hu

ius latratus # e-mail 2012.09.26. 11:18

Na, ezt még egyszer!