Fórum adózás, illeték és pénzügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Jogi tanács kérése

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.04.16. 17:11

Igen. Felesleges lenne fellebbezni.

www.kbs-ugyved.hu

érdeklődöm2012. # e-mail 2012.04.16. 17:01

A feleségem 2003. évben rokkantnyugdíjasként munkaviszonyban volt, amire teljes járulék és személyi adóelőleg mentessége volt ekkor életben.A munkahelye csődbe ment ezért a bérgarancia alap fizette ki részére az elmaradt munkabérét 2009, évben viszont levonták a személyi jövedelem adót és a járulékokat is . Az Apeh szerint szabályosan mert a 2003. évben alkalmazott törvény megváltozott arra hogy amelyik évben kapja meg munkabérét az állampolgár az abban az évben elért keresetnek minősül ami adó és járulékfizetési kötelezett. 2003. évi munkabért feleségem hibáján kívül fizették ki 2009. évben kamatok nélkül s a 2003. munkabér adóköteles az Apeh szerint. Jogszerű ez? Fellebbezésre 15. nap van adva.Mire alapozva lehetne fellebbezni? Köszönöm a választ.

ObudaFan # e-mail 2012.04.10. 10:45

A rendőrség felé jelezheted, mi történik.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

pape # e-mail 2012.04.09. 20:35

Családi vállalkozást vezetek és vagy a családom tagjai vagy a feleségem dézsmálja a kaszánkat. Volt félretéve pénzem és eltűnt a fele. Amikor számon kértem egyenként (egyiknek sem mondtam, hogy megkérdeztem a másiktól is) őket a testvérem azt állította, hogy Ő nem is látta. A feleségem szerint pedig vagy a testvérem lopta el vagy nem is volt annyi pénz a fiókban, de ő sem lopta el.

Úgy tudom, van egy porféleség, amivel a pénzt bekenhetem és UV lámpával követhető a nyoma aki hozzá nyúlt. Milyen por ez és hol lehet beszerezni?

penzesnagy # e-mail 2012.04.09. 13:06

Köszönöm a megtisztelő választ.

ObudaFan # e-mail 2012.04.09. 10:47

Az ügyészségen. De az alapügy jogerős befejezéséig csak az alapügyben eljáró hatóság tehet feljelentést.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

penzesnagy # e-mail 2012.04.09. 10:12

A hamis tanúzásnak a megalapozott bejelentését hol melyik hatóságnál kell bejelenteni? A hamis tanúzást mennyire veszik komolyan a szankció meghozatalakor ?

Heed # e-mail 2012.04.06. 15:17

Tisztelt jogi Fórum!

idéznék egy választ:
"Az elévülést nem hivatalból veszik figyelembe, arra hivatkozni kell. Ha a bíróság által küldött "levelet", tehát a fizetési meghagyást nem veszi át, nem él ellentmondással, akkor JOGERŐRE EMELKEDIK. Beáll a fizetési kötelezettsége."
Az lenne a kérdésem, hogy mivel email-ben felvettem a kapcsolatot ügyemben, elég ellentmondással élni emailben, vagy arra a címre kell küldeni, ahonnan kaptam a felszólító levelet?

Köszönettel, H

Cocker # e-mail 2012.04.06. 12:04

Igen, köszi, már megtaláltam!

wers #   2012.04.06. 11:52

Apika69
22/517-400 és működik

pazs #   2012.04.06. 11:49

Ctv-t néztél-e már?

Cocker # e-mail 2012.04.06. 11:30

Tisztelt Szakértők!

Több kérdésem lenne, egyetemi jogesetmegoldással kapcsolatban:

1, Betéti társaság cégbejegyzési kérelmét a cégbíróság elutasította, ezért a társaság fellebbez. Minden esetben a Fővárosi Ítélőtábla bírálja el a fellebbezést, vagy bármelyik Ítélőtábla illetékes erre ? (Eltérő információkat találtam)

2, A másodfokú bíróság végzésben határoz ?

Köszönettel

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.04.05. 21:31

Prukner, ez nagy valószínűséggel csalás.

www.kbs-ugyved.hu

Apika69 # e-mail 2012.04.05. 19:51

üdv.mindenkinek!2011 dec 1 ével megszüntették a rokkantsági nyugdíjamat,18 évig az voltam ,és az állapotom csak romlott.2012 jan 10.én beadtam a kérelmet rendszeres szociális járadékra,de ezügyben még semmi választ nem kaptam,de még a Fejér megyei nyugd.int.telefonszámon átmenetileg nem kapcsolható hang szól.Most kihez forduljak?

prukner # e-mail 2012.04.05. 15:59

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, van most egy olyan promociós biztosítási lehetőség, aminek a lényege, hogy én bizonyos embereket viszek az üzletkötőhöz, akik biztosítás kötnek. viszont egy forintjukba nem kerül két évig helyettük fizetik(sőt minden egyes behozott emberért kapok x forinot). Két év után az adott ügyfél eldöntheti, h átveszi-e a biztosítást avagy sem. A szerződés megkötése után az anyacégtől hívnak, hogy felmérjék, h tisztában vagyok-e a szerződés feltételeivel stb. Ilyenkor nyilván kamuzni kell, és nem szabad utalni se rá, h a szerződést helyettem fizetik. A kérdésem annyi lenne, h ez a dolog mennyire lehet legális, illetve az esetleges lebukás után mennyi felelősség terheli az ügyfelet. Válaszokat előre is köszönöm

fastmouse # e-mail 2012.04.04. 10:18

A válaszokat nagyon köszönöm! Be fogom nyújtani a birtokvédelem iránti kérelmet az Önkormányzatnál!

ObudaFan # e-mail 2012.04.04. 10:10

Még a jegyzőhöz külön birtokvédelem iránti kérelemmel is érdemes fordulni, mert ha akár csak egy kutya lesz, de azt nem az elvárható módon tartják, és ezzel zavarják a te ingatlanhasználatodat, az birtokvédelmi eljárás tárgya lehet.
Persze azt innen nem lehet megítélni, hogy milyen módon lehetne úgy tartani a kutyát ott, hogy éjjel csönd legyen.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.04.04. 08:47

A szomszéd hülyeségeket beszél.

www.kbs-ugyved.hu

fastmouse # e-mail 2012.04.03. 21:32

Jó estét! Elnézést, ha hosszú lesz ami írni fogok! Tanácsot szeretnék kérni egy nem túl régóta meglévő, de nagyon bosszantó dologgal kapcsolatban. A történet röviden: Kertes házban lakunk feleségemmel és 15 éves lányunkkal. A történet szempontjából fontos talán, hogy két kutyánk van, akiket nagyon szeretünk. Az Önkormányzat helyi rendeletben szabályozta be az ebtartásra vonatkozó kötelezettségeket, melyből a lényeg a mi szempontunkból az, hogy ingatlanonként két eb az engedélyezett. Közvetlen szomszédunkkal egy ideje nagyon megromlott a viszony, mert ingatlana területén három ebet tart-ami nem is zavarna minket, ha neki három kell, hát legyen neki három!-. A probléma az, hogy a három kutyából az egyik egy elkerített részen van, távolabb a mi ingatlanunktól, ám kettő szabadon van és éjszakánként -általában az ablakunk alatt- egyszerre, vagy felváltva ugatnak, megzavarva ezzel nyugalmunkat. Félreértés ne essék:a kutya ugat, az a dolga, ám egy közösségben szerintem a kutya gazdája is felelősséggel tartozik a kutya viselkedéséért, megfelelő tartással, stb. Többször kértük már, hogy legalább éjszakára találjunk valamilyen megoldást azzal, hogy a két kutyát is az elkerített területre -ha csak éjszakára is!, de- zárja be, így mivel az ablakunktól távol lennének, nem lenne zavaró számunkra. Ez többszöri illedelmes kérésünk ellenére sem történt meg.A szomszédról tudni kell, hogy egy agresszív, büntetett előéletű ember, már mindenféle veréssel, utcán elkapással, stb., fenyegetőzni kezdett, tehát a szóbeli kéréseknek tovább sok értelme nincs. Felvettem a kapcsolatot a helyi önkormányzattal, akik tájékoztattak arról, hogy szabálysértést követ el a szomszédom a három eb tartásával, már csak azért is, mivel nyugalmunkat megzavarja vele. Az önkormányzat kiküldte szomszédomnak a felszólítást, aki azt állítja, hogy Uniós jogszabály van arra, hogy akármennyi ebet tarthat az ingatlan területén, amire az Önkormányzat úgy néz ki, hogy meghátrált. Kérdésem: ha létezik is ilyen jellegű szabály/rendelet az unióban, azt felülbírálhatja-e Önkormányzat -a lakók nyugalma érdekében- egy helyi rendelettel, vagy valóban a szomszédomnak van igaza és az önkormányzat hozhat rendeletet ugyan, de ez az uniós szabályok alapján valóban érvénytelen?A választ előre is Tisztelettel Köszönöm!

ObudaFan # e-mail 2012.04.02. 12:49

Ha neki csak 31%-on van haszonélvezeti joga, akkor ő egymaga nem köthet arra az ingatlanra bérleti szerződést.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

relax4u # e-mail 2012.03.30. 20:45

Tisztelt Kovács Béla Sándor!

Köszönöm a válaszát. Sajnos nincsen a szolgáltatótól egyéni számla, viszont a közös költségekhez való ilyedtén történő plusz hozzájárulásunk azt hiszem új tárgyalási alapot fognak képezni a közös költség megállapításában.

Köszönettel.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.03.30. 13:55

Kap mindenki saját, névre szóló számlát a szolgáltatótól?
Ha igen, akkor a jövőben fizesd magad a saját számládat, és meg fogod kapni a 10% kedvezményt.
Ha viszont csak a társasház kap számlát az egész fogyasztásról, akkor a közös képviselő nem vízdíjat "szed", hanem a közös költségnek egy bizonyos részét, amelyet a vízfogyasztásra tekintettel állapította meg a közgyűlés. Közös költségből is lehetne éppen visszatéríteni, de azt is csak akkor, ha van róla közgyűlési határozat. És nem is lenne célszerű.

www.kbs-ugyved.hu

relax4u # e-mail 2012.03.30. 12:29

Tisztelt Kovács Béla Sándor!

Köszönöm a reakcióját, próbálom a helyzetet egyértelműbben vázolni.

A ház vízfogyasztása a ház főmérőjén történt fogyszatás alapján történik a szolgáltató felé. A közös képviselő szedi a vízdíjat a lakásokban lévő al-mérőkön történt fogyasztás alapján.

Mivel rendben, időben befizeti mindenki, a szolgálattó a befizetés előtt ad 10 % kedvezményt, amit a közös képviselő már be sem fizet, hanem a ház előtakarékosságához csatol.

Én ezt a be nem fizetett pénzt szeretném tőle visszakapni, mert úgy gondolom, hogy attól, hogy ő kezeli a pénzt attól még az enyém, így a kedvezményből visszajáró is nekem jár.

Köszönettel.

bitro # e-mail 2012.03.30. 11:36

Szép napot!

Szeretnék választ kapni a kérdésemre.
Miszerint már fél éve levelezgetek az eos-al 6 ugyan olyan fenyegető levelet küldött minden alkalommal és én ugyan úgy már mindegyik levélre válaszoltam.A probléma leírása: 2004-ben átadtam a villanyórát egy másik tulajdonosnak tartozás mentesen, erről jegyzőkönyv is készült. 2011 szeptemberben kaptam egy levelet miszerint 934 000 Ft-tal tartozom elmaradás végett.De tudtommal azt az órát amire én tartozom a következő tulajdonosnak leszerelték 2005-ben és bezúzták mert a bírósági tárgyaláson bekérte a bíró de az eon bevallotta, hogy már bezúzatta azt az órát amin állítólag díjtartozás van, és a bíróság a főkönyv alapján 500 000 Ft-ot ítélt meg az Eon-nak./ki lett fizetve/Nekem 2004 és 2011 között semmilyen értesítést nem küldött se az eon se az eos. Hívtam már őket, levélben kértem egy teljes kimutatást de válaszra sem méltatnak,se levélben se telefonon.Szóltam egy ügyvédnek aki felhívta őket és megadtam nekik a telefonszámom és megígérték, hogy felhívnak. Ennek már 2 hónapja.Nem tartozom és már nagyon elegem van,nem tudom meddig megy ez így.

Kérem ha valaki tud esetleg valamit javasolni azt nagyon megköszönném.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2012.03.30. 10:51

polgári jogi szabályok adnak-e egyértelmű iránymutatást.
Adnak. Csak a tényállásod nem egyértelmű.

www.kbs-ugyved.hu