Fórum adózás, illeték és pénzügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék

ezsuzsa # e-mail 2014.11.28. 15:27

Megvolt az első tárgyalásom. Simán lezajlott (mondjuk arra is számoltam).
Szóval kérni lehet hogy bizonyos szakterülettel rendelkező legyen a szakértő, csak nem teljesítik :D
Egy biztos hogy a jegyzőkönyvbe bekerült.
Megkérdeztem a bírónőt, hogy mikorra várható a vizsgálat. Elvileg 2 hónapon belül meg kellene lenni, de a karácsony miatt valószínűleg csúszni fog. Azt is megtudtam, hogy a szakértői vizsgálat után kb. egy hónap körül ki is írják a következő tárgyalást. Most jön az izgalmas rész! Mert ha objektíven (a leleteim alapján) vizsgálnak, és nem "ránézésre", valamint a saját táblázatukat is figyelembe veszik, a két százalék között lenni kell jó kis különbségnek. Bár azért néha elég pesszimista vagyok az orvosokkal szemben.
Azért számolok arra, hogy lesz másik orvosszakértői vizsgálat is, akár lehet az ETT-ISZT is.

Nagy-mamus # e-mail 2014.11.27. 10:43

Kedves Júlia!
Köszönöm a tájékoztatást.
Nem tudom honnan vettem, hogy 2013. december 31-e volt először a visszarendelés befejező határideje, amit módosítottak 2014. december 31-re? Itt a fórumon biztosan volt róla szó, de már nagyon régen, nem hinném, hogy vissza tudnám keresni. :-)

Lacaca #   2014.11.26. 22:08

ezsuzsa
Érdemes rákeresni: Dr. Csatai Tamás, Dr. Petrásy Miklós.

ezsuzsa # e-mail 2014.11.26. 17:48

Utána nézte, tudom mi az ETT-ISZT. Nem tartok tőle. Elegem volt, hogy évekig más betegségre vizsgáltak (bizonyíthatóan), és nagy ívben lesz...k a komplex minősítési rendszerüket. Nem beszélve a figyelmen kívül hagyott betegségekről.

ezsuzsa # e-mail 2014.11.26. 17:23

Dorbet!
Mi az ETT-ISZT?

BJúlia # e-mail 2014.11.26. 10:18

Nagy-mamus
a 2011. évi CXCI.tv. (Mmtv) értelmében felülvizsgálata megtörténik (valamikor, amikor Hivatal odaér, határideje nincs a törvényben), a felülvizsgálatot követő jogerős döntést követően változhat ellátása (annak megfelelően), addig nem.

Rehab gazd szakértőként szakterületeme a felülvizsgálat, ellátások, foglalkoztatás-rehabilitáció, személyes kérdéseivel forduljon hozzám, önzetlenül tájékoztatom, határozatának értelmezéséről, ha jogalapja van, fellebbezést, keresetet írok érintett helyett kérésére,.....
szakmai honlapomon megtalálható emailom: http://www.versenykepesseg.eu/

BJúlia # e-mail 2014.11.26. 10:13

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatási helyzetéről Dr Hegedüs Lajos, 2014.11.26.,
mintaszerűen közérthető, szakmailag tényszerűen, hitelesen,
alátámasztva öt percben: Atv Start:
http://www.atv.hu/…reaktivalasa

dorbet # e-mail 2014.11.25. 15:28

Ezsuzsa

Nekünk már lezárult a bírósági szakasz és akkor, 2013-ban nem lehetett kérni. Viszont készülj fel, hogy ezt sem fogják elfogadni és akkor jön az ETT-ISZT.

dorbet # e-mail 2014.11.25. 15:28

Ezsuzsa

Nekünk már lezárult a bírósági szakasz és akkor, 2013-ban nem lehetett kérni. Viszont készülj fel, hogy ezt sem fogják elfogadni és akkor jön az ETT-ISZT.

ezsuzsa # e-mail 2014.11.25. 08:13

Tudna nekem valaki segíteni? Munkaügyi Bíróságon van az ügyem, első tárgyalásom lesz. Kérhetem-e hogy az igazságügyi szakértő neurológus szakterülettel rendelkező legyen?
Ugyanis már unom, hogy egy általános orvosnak, vagy egy belgyógyásznak fogalma sincs a betegségemről.
Kösz a választ előre is!

Nagy-mamus # e-mail 2014.11.24. 18:51

Szép estét kívánok!
2011. évben véglegesített - régi III csoportú - 58 éves rokkant nyugdíjas vagyok, aki a jogszabály értelmében önként jelentkeztem az új komplex felülvizsgálatra. Erre a mai napig még nem került sor, vagyis nem hívtak. Az addig folyósított összeget kapom rehabilitációs ellátás címen. Meddig kell visszarendelni az önként jelentkezőket, van-e erre törvényi határidő, tudja-e esetleg valaki? Köszönöm.

BJúlia # e-mail 2014.11.22. 15:43

Várom továbbra is megtisztelő megkereséseket email (weblapomon megtalálják elérhetőségem) szakterületemen készséggel önzetlenül válaszolok (felülvizsgálat, ellátások, foglalkoztatás-rehabilitáció),
ha van jogalapja, fellebbezést írok érintett helyett rehab gazd szakértőként önzetlenül, tájékoztatok a tények (határozat) ismeretében a jogszabályok alapján) mit tehet, vagy nem tehet, mi mit jelent a határozatban, jogszerű volt-e, mik az alternatívák,....ha van időm.
szakmai honlapomon megtalálja emailom: http://www.versenykepesseg.eu/
Szép hétvégét

BJúlia # e-mail 2014.11.22. 15:35

Rokkantfoglalkoztatás helyett büntetőadót fizetnek a cégek
http://www.napi.hu/….589709.html

Ismét elment 1500 orvos és ápoló
http://hirposta.hu/…os_es_apolo/

Lacaca #   2014.11.22. 00:45

Tisztelt Szakértőnő
Szerintem az tény, hogy 15 napon belül kereseti kérelmet adtam be, mert előttem van a dátumos irat. Az is tény, hogy 68 napra küldték az MB-re. Sőt az is, hogy a miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy senkit nem érint késedelem jogi eljárásban. Az is tény, hogy ismeri a Nyd. intézetet, mivel Ön nyilatkozta. De még az is, hogy 55 évvel ezelőtt hallottam az első korrupcióról nyugdíj ügyben. Akit bővebben, és részletesebben érdekel az ilyen témakör, a neten megtalálja, vagy érdeklődhet kezelőorvosától, gyógyszerészétől, a helyi piacon a kofáktól, tapasztaltabb asszisztensektől. Esetleg Orvos-Jogásztól, amiből nem sok található ebben az országban. Én már egyet találtam. A többi zéró. További eredményes munkát, és jó egészséget, bölcsességet kívánok mindenkinek. A Nyd. Dr. Revizorjának, pedig meg mondom, ha találkozok vele, hogy van még tanulni valója, pedig azt nyilatkozta, hogy Ő már minden trükköt tud.

portál # e-mail 2014.11.21. 22:13

Tisztelt ügyvédnő!
Az lenne a kérdésem, hogy a férjem most kapta meg hogy rehabilitációs ellátásra jogosult. A megállapított egészségi állapot kialakulásának időpontja július 1. A rehabilitációhoz szükséges időtartam 36 hónap. Levélben kérdezik hogy mikortól kéri az ellátás megállapítását. Azt szeretném megkérdezni hogy a 36 hónap július 1-től számít-e vagy attól az időponttól amikortól kérem az ellátást.
Előre is köszönöm válaszát.portál

EgyHazafi # e-mail 2014.11.21. 15:40

Szeretném megkérdezni ,hogy aki nemrég volt soroson Budapesten,vagy aki tudja,hogy mennyi a csúszás jelenleg

azért kérdezem mert pletykák szerint megpróbálják a 1,5 éves csúszást gyorsítani.

BJúlia # e-mail 2014.11.20. 08:21

Lacaca,
én TÉNYEKKEL dolgozom. Az Ön elmondása NEM TÉNY. Amit bizonyítani tud, az a tény. Ezért mondtam, hogy a lényeggel foglalkozzon. Tudja-e bizonyítani, amit állít vagy sem.
Ha tudja bizonyítani, akkor küldje el nekem, ha gondolja a tényeket (határozatot, az ajánlott postai igazolást, amikor feladta, stb.amivel bizonyítja állítását), akkor foglalkozom a TÉNYEKKEL.

Az elmondás nem jelent semmit.
Hitelesen a jogszabályokból és tényekből dolgozom. (nagyon nem érdekel, ki mit mondott, az elmondás nem hiteles, csak ha van alapja, bizonyítani tudja elmondását.)
Azért szoktam hivatkozni a jogszabályokra és szakmai honlapomon is azért vannak hivatkozások jogszabályokra, mert ha valaki akarja, megkeresi, rákeres.

Ennél jobban már nem tudom Önnek érthetően elmagyarázni. Ennyi. Ha nem akarja megérteni, sajnálom, az elfogadásban nem tudok segíteni, az nem szakterületem, ahhoz pszichológus szükséges minimum, én nem vagyok az. Rehabilitációs gazdasági szakértő vagyok, szakterületem: felülvizsgálat, ellátások, foglalkoztatás-rehabilitáció: http://www.versenykepesseg.eu/
Itt email megtalálható vagyok.

Szomorúság # e-mail 2014.11.19. 19:27

Üdvözlöm!
Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy melyik jobb, ha Rehabilitációs Ellátást kap az ember vagy ha Rokkantsági Ellátást? Mik az elönyei az egyiknek és mik a másiknak? Fogok kapni nyugdíjat vagy már ez az ellátás marad. Ez nyugdíj jellegü?
Mivel III. Rokkantsági csoporthoz tartozom rám, ha jól tudom, nem vonatkozik a 3 év. Nekem legalábbis nem írtak ilyet és azt sem, hogy együtt kell müködnöm velük, mivel nem vagyok rehabilitálható. Most 58 éves vagyok és 2016 januárban kell mennem újabb felülvizsgálatra. Ezt az Igazságügyi Orvosszakértôk írták elö, de a felülvizsgáló orvos azt mondta, hogy nem kell mennem többet. Most melyik az igaz, nem tudom.
Köszönöm segítségét.

Lacaca #   2014.11.19. 18:14

Tisztelt szakértőnő
Még mindig nem kaptam választ arra, hogy a 15 nap helyett jogos-e a 68 napos, vagy akár 680 napos időhúzás? Ami rám vonatkozik jogvesztő határidőként, az a Hivatalra nem vonatkozik?
Egyébként egy Nyd. intézetes magas beosztású illető szerint, hibát követtek el. Ezt egy Dr-i címmel rendelkező referens mondta. Önnek mi a véleménye? Már csak azért is, hogy a két véleményt összehasonlíthassam.
Válaszát tisztelettel köszönöm előre is.

BJúlia # e-mail 2014.11.19. 11:28

Zsuzsa7707
megtisztel. Várom határozatát, szakvéleményét. Igyekszem válaszolni, 1-2 nap alatt (rehab gazd szakértőként.

Lacaca,
írtam, megismétlem, ha kára származott a késedelmes irattovábbításból és ezt bizonyítani tudja, a kérdéssel akkor érdemes foglalkozni, egyébként felesleges. Mindig a jelenre koncentráljon, a lényegre. Mit akar, mi a célja, azzal, amit tesz, eléri-e a célját, ....

dobogó
én értem, hogy kevés volt a pénz főleg táppénz alatt, de Ön vette fel jogosulatlanul az összeget (bért és táppénztis), a jogosulatlanul felvett összeget pedig minden esetben vissza kell fizetni. Csak feltűnt, hogy nem a szokásos átutalás érkezett számlájára, hanem több, tán tisztázni kellett volna, és bérről igazolást mindenki kap, betegállomány esetén be szoktak menni érte, hiszen úgyis igazolnia kell táppénzt, és azt is bevinni munkaadónak. Megismétlem, a jogosulatlanul felvett összeget vissza kell fizetni. Esetleg kérhet részletfizetési könnyítést.

Szép napot Mindenkinek

Szomorúság # e-mail 2014.11.19. 10:17

Tisztelt Ügyvédnő!
1996-tól voltam Rokkant Nyugdíjas. Első perctől "nem vagyok rehabilitálható"! A bíróság hatályon kívül helyezte a 2011. december 12.-én hozott I. és 2012. június 6.-án hozott II. Fokú NRSZH határozatát és új eljárás lefolytatására illetve új határozat hozatalára adott ki utasítást, melyet le is folytattak annak rendje és módja szerint és most azt mondjak nekem, hogy amire a bíróság utasította Őket az semmis, és "A megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról és egyes módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény 33.§ (1) bekezdésére" hivatkoznak. Szó szerint ezt írták! Meg is fenyegettek annak idején, hogy ha nem jelenek meg az előírt orvosszakértői vizsgálaton, akkor az eljárást törlik stb. és ennek ellenére nem alkalmazzák a felülvizsgáló orvos határozatát.

Amennyiben akkor, 2011. decemberben I. fokon, de főleg 2012. júniusban II. fokon rendesen megvizsgált volna az orvos az állapotomnak megfelelően és nem hoztak volna nevetséges határozatokat (44 és 43%) akkor most Rokkantsági Ellátásra lennék jogosult. A bíróság azokat a határozatokat, kettő darab Igazságügyi Orvosszakértői vélemény alapján, megsemmisítette és utasítást adott új vizsgálat elvégzésére és új határozat hozatalára, amelyet most elvégzett egy orvosszakértő és hozott egy valós határozatot mely szerint 51%-os rokkant, C2 kategóriába tartozok véglegesen (tehát nem kell többé felülvizsgálatra mennem, ezt ő ki is jelentette!) és hogy nem vagyok rehabilitálható és ennek ellenére Rehabilitációs Ellátást kapok nem a nekem kedvezőbb Rokkantsági Ellátást ami szerintem a vizsgálat alapján megillet. Azt mondják azért mert a vizsgálatot nekem kellett volna kérni korábban. Már annyit leveleztem velük, hogy bele fáradtam.
Kérem mondja meg mit tegyek és hogy a Kormányhivatalnak van-e igaza.
Köszönöm megtisztelő válaszát!

Zsuzsa7707 # e-mail 2014.11.19. 02:05

Tisztelt Ügyvédnő!

Köszönöm megtisztelő, gyors válaszát.
A legfontosabb iratokat rendelkezésére bocsátom, néhány napon belül átküldöm e-mail-ben.

Amennyiben szakít rám időt, előre is köszönöm!

dobogó #   2014.11.18. 21:33

53%-ra rokkantosítottak azt szeretném még tudni mennyi jövedelemre számíthatok?Parkoló kártyát lehet-e igényelnem?

dobogó #   2014.11.18. 21:12

Azt szeretném megkérdezni,február 18-tól vagyok táppénzen.Március és július hónapban rosszul számfejtették a táppénzem állítólag utalták a béremet is amit én sajnos ellenőrizni nem tudtam ,mert nem láttam a bérlapom!Most követelnek rajtam több ezer forintot.Vissza kell ezt nekem fizetni,Miért nem az fizeti aki hibázott!Miből fizessem én ki,a közalkalmazotti bérem sem volt sok a táppénzről nem is beszélve!

Lacaca #   2014.11.18. 14:46

Tisztelt Szakértőnő
Válaszát köszönöm.
Viszont más eljárásoknál nem 68 napra továbbították a keresetlevelet a MB. felé. hanem 5-11 napra. Természetesen minden szakértői irat a rendelkezésükre állt, mivel kiegészítést nem kértek, és akadályoztató körülménye sem volt az Intézetnek. Késésről, és annak okáról nem értesítettek. Ez nem peridőtartam húzás a felperes kárára, vagy diszkrimináció? Én a 15 napot betartottam, ez a határidő a Hivatalra nem vonatkozik? Független jogásztól azt tudtam meg, hogy a Hivatalra is előírja a Törvény az időpont pontos betartását. Amennyiben a 68 nap jogos időhúzás, és nincs határidő a Hivatalnak, így akár a 680 nap is belefért volna részükről? Előre is köszönöm válaszát