Fórum adózás, illeték és pénzügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék

segal001 # e-mail 2014.04.13. 23:19

Népirtással vádolják a magyar kormányt és a bankokat Hágában! – Itt a beadvány…
A Hágai Büntető Bíróság kérte Kásler Árpádot, hogy a BÁÉSZ feljelentését fordítsák le angol nyelvre. Kásler Árpád most rendelkezésre bocs
tudnodkell.info
Nekünk is rokkantaknak hasonló beadványt kellene eljuttatni.

BJúlia # e-mail 2014.04.13. 13:43

Friderikusz: Békesi László közgazdász: Orbán Viktor konszolidációt létrehozhat-e:

Még nincs egy hónapja, hogy műsorunkban Békesi László egyetemi tanárral a maffiaállam gazdaságpolitikájáról beszélgettünk. Azt a nyugati világban eléggé példátlan jelenséget írta le és elemezte, ahogyan egy politikai vállalkozás üzleti vállalkozássá, az Orbán-kormány gazdaságpolitikája a maffiacsalád üzleti tervévé alakul át. Vasárnap szabad szemmel is jól látható fölénnyel győzött az az üzleti vállalkozás, amelynek az áldozatai megszámlálhatatlanok. Újra meghívtuk hát Békesi Lászlót.
http://frissvideok.hu/…z-2014-04-08?…

Fontosnak tartom, hogy az érdeklődők útmutatást kaphassanak, fellebbezést, keresetet is írok, ha van jogalapja, a tények ismeretében, tájékoztatom, mi mit jelent, mit tehet, vagy nem, mik az alternatívák, rehabilitációs gazdasági szakértőként, díjmentesen (Munkaadók kivételével), aki megtisztel hozzám fordulásával felülvizsgálat, ellátások, rehabilitáció, foglalkoztatás.

Mindenképpen a témához jól értő, felkészült, tájékozott, tapasztalt, szakmai vélemény megfogalmazására képes személy alkalmas erre.
Szakmai weblapomon megtalálja elérhetőségem.
http://www.versenykepesseg.eu/
Szép hétvégét

zöldségleves # e-mail 2014.04.12. 17:50

Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok, és jó útbaigazítást kaptam a kérdésemre. További szép napot mindenkinek.

nico56 # e-mail 2014.04.12. 10:49

fater66
A rokkantellátás összegének kiszámításához szükséges stb nem részletezem, ezen a linken megfelelő szaktanácsot kapsz ingyen:http://versenykepesseg.eu/

fater66 # e-mail 2014.04.11. 17:41

Jó napot kívánok. Én 52 éves vagyok, 11 éve vagyok leszázalékolva, először 50 %, utána 41 %-os lettem. Sajnos tavaly súlyos betegségen estem át, 10 és fél hónapig táppénzen voltam. Ez év február 01.-én álltam munkába. Még a tavalyi év során állapotrosszabbodási kérelmet adtam be a Rehabilitációs bizottsághoz. Ma kaptam kézhez a határozatot, melyben 30 %-ban vagyok egészséges, tehát 70 %-os egészségkárosodott vagyok. Jelenleg is munkaviszonyban állok napi 4 órában. Amit megértettem a levélből, hogy nyilatkoznom kell, hogy kérem-e a rokkantsági ellátást. Közben vannak olyan dolgok is amiket nem értek. Először le kell mondanom a már meglévő 40 %-ról és meg kell igényelni a rokkant ellátást. Ezt még értem is, de kérnek olyan iratokat is, hogy utolsó munkahelyemről való elszámolást, stb. de én most is dolgozok. Ilyenkor mi a teendő ? Ezt nem értem. Amennyiben lehet, legyen szíves válaszoljon nekem minél hamarabb. Előre is köszönöm !

Terike # e-mail 2014.04.11. 16:49

Kedves Monalisa1!
Köszönöm a válaszodat.
Lehet meg sem érem azt, hogy 8 év múlva rendes nyugdíjas legyek. De olyan ember vagyok aki nem adja fel könnyen. Vannak még előttem célok, van még dolgom ezen a világon.
Nem örlöm már magam, nem azt mondom hogy bele nyugodtam a sorsomba, de nem hisztizek, és sírok, hanem beveszem a gyógyszereket és teszem a dolgom már amit tudok és bírok.
Amikor ez az alap betegség rám támadott, 8 hónapig kórházban voltam egyhuzamban. Volt időm átértékelni az életemet, és csak az járt az eszemben, hogy ez csak egy átmeneti állapot, majd jobb lesz és megyógyulok. Meg az orvostudomány is előre halad, csak kitalálnak valamit arra , hogy kiűzzék a szervezetemből ezt a vírust vagy minek nevezzem betegséget.
Sosem gondoltam volna hogy nem jobb hanem napról napra rosszabb lesz.
Amikor 2012-ben neki ment a tüdőmnek is, akkor volt kisérlet alatt egy gyógyszer amit először rajtam próbáltak ki, mivel haldokoltam.
Amikor az elsőt bevettem már éreztem jobb, és másnap,harmadnap egyre jobban lettem.
3 hét és 2 napot voltam kórházba, abból 2 hetet lélegeztető gépen élet-halál között mert addig nem tudtak segiteni haza akartak küldeni. Én ennek a teszt gyógyszernek köszönhetem hogy ma is élek, vagyok.
Azóta már szabadalmaztatták ezt a gyógyszert, már gondolom nagyon sokan szedik, én viszont a tüdőmet már nem kapom vissza, sem a veséimet.
Igen azt mondták a vese dializis központban, hogy most III stádiumban vannak a veséim, utánna már csak a dializis jöhet.
Az alap betegségem miatt még vese átültetésre sincs esélyem sajnos, nem lehetek műthető.
Nálam egy évben egy hónap amikor jól vagyok, az az augusztus. A többi fájdalmakkal,görcsökkel teli élet, de még sem adom fel.

Lizarazu # e-mail 2014.04.11. 12:35

Érdeklődöm,hogy számít bele nyugdíjszámításnál a rehab. ellátás + 4 órás munkaviszony, pontosabban összeadódik-e, a reh.ellátásból vonnak-e nyugdíjjárulékot? Köszönöm,ha felvilágosít valaki, mire számíthatok, amúgy még 13 évem van nyugdíjig!

monalisa1 #   2014.04.10. 16:28

Sajnálatos az egészségi állapotod, bár vélem legkevésbé a "sajnálatra" vagy rászorulva.

A vesék károsodása önmagában is komoly betegség, arra nagyon oda kell figyelni mert szövődményesen nem kis bajt okozhat.

Mit is lehetne írni: minden téren jobbulást!

Terike # e-mail 2014.04.10. 15:38

Kedves Monanliza1 és Szafika!

Köszönöm a választ.
Valóban még 8 évem van a nyugdijig.
Közgyógyot nem kapok, elutasitottak mert összevonták a férjem és az én nyugdijamat aztán már lapátra is tettek.
1997-ben magas vérnyomás,paizsmirigy alulműködés, ideg-izom károsodás/ izom sorvadás/ miatt lettem lerokkantositva.
2009-ben elvették tőlem a rokkantságit, de még az évben kórházba kerültem és jöttek az újabb sokkal rosszabb bajok sorban. Agyvérzés, agykéreg károsodás,hallás károsodás,raynaud, szívkamra nagyobbodás,trombózis, vért kaptam, és mivel göbös a vérem életem végéig véralvadás gátlót is szednem kell.Mind a két vesém károsodott jelenleg már III stádiumban vagyok.
2012-ben a sokizületi gyuloladás miatt a bal tüdöm nagy mértékben károsodott, ami vissza fordithatatlan.
Kiderült egy alapbetegségem, ami olyan, hogy sorban teszi tönkre a belső szerveimet, nem ismerve fel azokat, idegen részeknek tekinti, ez pedig az autoimmun.Biológiai bomba lettem.
Összességében elindult a csontritkulás, alig tudok pár lépést tenni, lehajolni , legugolni egyáltalán, annyira merevek az izmaim az egész testemben. Nem tudok mosolyogni, rendesen kinyitni a szám a merevségtől.
Tehát tudom, hogy mindezek állapot rosszabbodások, de amit hallok és olvasok az orszi munkáiról, félek hogy mindezek ellenére képesek lennének újra kidobni a rendszerből. Képesek lennének kitenni még az északi sarkra is munkára pingvin eledelnek, gondolják ha levagyok merevedve, úgysem érzem a hideget. Hiába rendelkezek állandóan friss orvosi leletekkel.Sajnos ha azt akarom hogy az állandó fájdalmaimmal még élni tudjak egy kicsit akkor muszály 3-6 havonta befeküdnöm a kórházba infuzióra.
Köszönöm nektek a jogásznő címét is, írni fogok neki is,, és ha elfogadjátok az én tanácsomat is, akkor akit kidobtak menjen a biróságra, mert más senki nem fogja vissza adni a rokkant járadékot.
A biróság rendelkezik külön olyan orvosi szakértőkkel, akik nem megvehetők, igy a valóságot irják le, és a biróság döntésébe a nyufig és az orszi nem szólhat bele.
Nekem 17 hónapig tartott a pereskedés, kemény volt, de megérte. Mindenkinek aki hasonló helyzetben van csak ezt tudom ajánlani.

Rasmanov # e-mail 2014.04.10. 14:34
terika23 #   2014.04.10. 09:22

zöldségleves

Igényelni kell az özvegyi nyugdíjat a Nyufigtól, ahova ezzel egyidejűleg be kell nyújtani a jogosult (vagyis az elhalálozott) szolgálati idejére vonatkozó igazolásokat. Mivel most fognak neki nyugdíjat számolni. Az özvegy 1 évig a jogosultság szerző (vagyis az elhalt) nyugdíjának a 60%-át fogja kapni. Aztán, amikor az özvegy betölti a rá irányadó nyugdíjkorhatárt kiszámolják a nyugdíját (ha van neki saját jogú nyugdíjhoz elegendő elismert szolgálati ideje), de kérheti az özvegyi nyugdíjat (mivel ekkor az feléled), ha az rá nézve magasabb összegű ellátást jelentene.

terika23 #   2014.04.10. 09:17

Az ellátás elvétele miatt munkaügyi bírósághoz fordulunk. A kérdésem az lenne, hogy mivel járok jobban: ha kérem a per tárgyalását vagy ha nem kérek tárgyalást? Ha nem kérek tárgyalást akkor az összes leletet küldöm be? Tapasztalatok?

vamacs # e-mail 2014.04.10. 08:11

Sziasztok!

Van olyan régi rehab.járadékos akinek esetleg újraszámolták az ellátását és már megkapta a régi és az új ellátás közötti különbözetet? (arra gondolok, hogy a rehab.járadékos új belépőnek számított, de január óta a régi rehab.járadékának a 140 százalékából számítják az ellátást)

nico56 # e-mail 2014.04.09. 21:43

Terike! és Mindenki
keresd B.Júliát a szakértőt,ő jobban tudja melyik utat válaszd,melyikre van több esélyed.Visszább olvasható is a beírása itt a weboldala:
http://versenykepesseg.eu/

monalisa1 #   2014.04.09. 19:44

Egy évig ideiglenes özvegyi nyugdíjra jogosult, végleges özvegyi nyugdíjra csak akkor ha 1+10 éven belül saját jogon eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt. (Ha a 10 éven belül netán ő is rokkant lesz akkor egyből jogosult az ezen ellátásra.) Kérni kell egyik sem automatikus. www.onyf.hu

zöldségleves # e-mail 2014.04.09. 17:50

Tisztelt Fórumozók!
Van egy ismerősöm, aki nagy bajban van.
Elvesztette a férjét, aki rokkant nyugdíjas volt, de most már csak rehabilitációs járadékot kapott.
Az a kérdésem, hogy az özvegye ilyenkor milyen juttatásra jogosult. Hova kell fordulnia????

monalisa1 #   2014.04.09. 17:38

Köszönöm, én is ekként gondolom.

Az más kérdés, hogy sokaknak egyéb baja/betegsége is van mint "a" rokkantságuk, nem lenne szabad egybemosniuk...

szafika # e-mail 2014.04.09. 17:34

Monalisa az még nagyon messze van , h elérje a rá érvényes nyd.korhatárt , 65 év az még 8 év ! szerintem addig jó neki , amíg nem hívják be , mert addig legalább kapja a megállapított összeget .

monalisa1 #   2014.04.09. 16:49

Alapból az a kérdés, hogy a rokkant állapot és a sajnálatos betegség egy és ugyanaz-e. / Addig kellene valahogy kihúzni amíg saját jogon el nem éred a Rád vonatkozó öregségi korhatárt. / Próbálj közgyógyellátási igazolványt kérni, az önkormányzatnál kell ez ügyben eljárni. / Végső soron a területileg illetékes Egészségbiztosítási Igazgatóság méltányosságból hozzájárulhat egyik-másik gyógyszer árához.

Külön: az önkormányzattól lehet kérni lakhatási támogatást - jövedelemfüggő -, amikor is valamelyik közüzemi számlát átvállalnak.

Nekem jobb tippem nincs.

Terike # e-mail 2014.04.09. 16:04

Tisztelt Fórumozók!
Szeretném kérni a segítségeteket, tájékoztatásotokat.
1997-től 2009-ig 67% rokkant nyugdijas voltam. 2009-ben ugyan az állapotom nem változott,de elvették tőlem, és 4o%-ot kaptam.
17 hónap bírósági per után vissza kaptam a rokkantságit,+ az addig elmaradt 17 havi járandóságomat. A biráság 2011-re rendelte el az újabb felülvizsgálatot az orszinál, de azóta sem hívtak be a mai napig sem.
2012-ben nagyfokú állapot rosszabbodás történt nálam, a halál torkából hoztak vissza.Ez az állapot jelenleg stagnál, de sokkal több szervem ment tönkre mint ami addig volt, igy több gyógyszert is kell szednem.
Gondolkodtam, hogy adok be állapot rosszabbodást, de lebeszéltek róla a környezetemben, mondván akkor új belépőként fogják megállapítani a rokkantsági járadékot.
De mivel eddig nem hivtak be, májusban betöltöm az 57-ik évemet, az állapotom nem fog változni, mert gyógyithatatlan a betegségem, ezért szeretném tőletek megkérdezni, ti mit tennétek a helemben hasonló esetben, mert nagyon sok a gyógyszer kiadásom, sehonnan nem kapok semmi segitséget, és el kell döntenem, hogy élni akarok- még és fizetem a gyógyszereket, vagy enni akarok, és gyógyszer nélkül megvannak számlálva a napjaim, de mondhatjuk hogy igy is.
Hálás lennék ha valaki adna nekem egy jó tanácsot.
Orvosi papirom annyi van mint a tenger, 3 havonta járok vissza kontrollra, fél évente be kell feküdnöm a kórházba, tehát állandóan friss orvosi leleteim vannak.

csabesz666 # e-mail 2014.04.07. 20:25

Sajnos olyan időket élünk, ahol a választási rendszer lehetővé teszi azt, hogy 44% szavazattal 2/3-os töbséget összehozzon a Fidesz...... meg persze, hozzá teszem, hogy aki nem volt szavazni, az legitimálta, a fidesz győzelmét..... Én pl kötelezővé tenném mindenki számára, a szavazást..... az ott kialakult arány, tényleg a választó polgárok felhatalmazása lenne.... de ez így csak 2,1 millió ember akarata..... holott, mi jóval többen vagyunk..... folytatódik, az egypárti diktatúra.... fasza kilátások....

éhes # e-mail 2014.04.07. 15:33

Ilyen sokan jobban élnek??

éhes # e-mail 2014.04.07. 15:33

Ilyen sokan jobban élnek??

Rasmanov # e-mail 2014.04.07. 00:09

?

Rasmanov # e-mail 2014.04.06. 14:13

Azon az egy négyzetméteren ott a demokrácia! Döntsetek a sorsaitok felett, szavazzatok!