Fórum adózás, illeték és pénzügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék

Lacaca #   2016.06.24. 23:00

A rokkantság elintézése pénz kérdés is.
Tessenek jattolni mindenhol, ne csak Miskolcon.
Az orvosok, hivatalnokok adózott jövedelme alacsony.
Nem várható el senkitől, hogy ingyen ítélje meg azt, ami nekem járna.
Nem kell megijedni, csak ügyesen cselekedni.
Mindenhol jár borravaló.
Akinek nincs összeköttetése, javaslom, hogy keressen, mert az utólagos pereskedés, bosszú, sok pénzbe kerül.

erika966 # e-mail 2016.05.24. 16:47

Ehh, feladom

megrokkant #   2016.05.24. 15:03

Annyit, hogy ez a pénzért való leszázalékolásnak a ferderitése a nyomozó hatóság dolga. Az elitélése meg a biróságért. Maradjunk annyiba mindig történtek ilyenek csak az illető orvosok nem buktak meg. De ilyen címszóval az összes volt rokkantnyugdijason elverni a port, mert máshová kell azokat a pénzeket elosztani az egy szemétség. Én úgy látom ,hogy gyurtsának akkori pénzügyi miniszterének ajánlására volt valami tetves kiss miniszter aki végrehajtotta. ( Tavaly meg is bünhödött érte, eltávozott 50valahány évesen az élők sorából. Isten nem ver bottal a közmondás. ) Na ezt folytatta a nyomorolt orsós és a bandája amikor hatalomra került. Annyitt azért hadj jegyezzek meg ebbe az ügybe mind a kettő volt és jelenlegi vezető megérte a pénzét. Gyurtsánnak egyébként régebben egy más fórumon az egyik volt rokkant ismerősőm feltette a kérdést, ha netán választást nyerne, milenne az orsós rokkant kicsináló politikájába. Most már csak azt szajkozza, ő igérni nem tud semmit sem. Meg nem is akar. Akkor miről beszélünk?

munkásnő # e-mail 2016.05.24. 14:59

....Hogy hogyan jön ide az ukrán és más nyugdíj kifizetés....? Ez most komoly.....??? Na ez akkor nagyon nagy probléma ! Majd ha lecsökkentik a kezdő-induló nyugdíjakat 80 %-ról 50-60 %-ra és ha még feljebb emelik a nyugdíjkorhatárt esetleg "csak" 67-évre és ha megmarad ez a törvény továbbra is rokkantsági ellátásra,mert "kevés " a szociális és nyugdíjkifizetésekre szánt pénz,akkor is kérdezd majd ezt ! És eközben fizetünk nyugdíjakat olyanoknak,akik nem is éltek itt és nem fizettek itt országunkban járulékot ! 1963-óta...!!! És a sok fekete adózatlan jövedelem ez sem semmi...! Se rokkantsági se más nyugdíjügyben ne is várjunk változást! Ez a politika ami ide is tartozik....!!! Így változást ne várjunk egy jó darabig ! Szép napot továbbra is !

erika966 # e-mail 2016.05.24. 13:34

Munkásnő, ez JOGI és nem POLITIKAI fórum, erre van elég az interneten, keress másikat. Nem tudom, hogy jön az ukránok nyugdíja egy magánember problémájához???? Csak mellékesen, a z ukránok nyugdíja engem is felháborít, de ettől a kérdező problémája még nem lesz megoldva. Úgyhogy ismét javaslom, ne keverd ide a nagypolitikát!!

munkásnő # e-mail 2016.05.24. 11:26

"erika966"...Politika az egész élet és mindig mindenkor attól függünk ! Politika nélkül nem lehet hozzászólni semmihez sem,mert az határozza meg az életünket! És itt a másik....." Egyre több a magyar nyugdíjat kapó ukrán nyugdíjas ".....http://hvg.hu/gazdasag/20160224_ukranok_magyar_nyugdij...Vajon mennyi járulékot fizettek ezek már,hazánkba ? És ezt az 1963 -as egyezményt nem hogy megszüntették volna,hanem tovább terjesztik ! Ez is egy probléma ! Üdv.

erika966 # e-mail 2016.05.24. 07:52

Munkásnő, jó lenne, ha a politikát nem kevernéd ide! Azért, mert a szocik idejében több volt a leszázalékolt, még nem jelenti, hogy rossz volt a rendszer. Megvesztegethető orvosok mindig voltak és lesznek is. Ez a kormány viszont átesett a ló túloldalára, már a félhullákat is visszazavarják dolgozni. Úgyhogy nem kéne.....

munkásnő # e-mail 2016.05.24. 07:27

Sorstársak !!!....1.Tisztelt "andulka".....Itt az interneten és főleg ezen és hasonló Fórumokon,a Helyesírást számon kérni nem korrekt,több okból is és nem kell "nyelvtannácizni".....!!!!!! / azt jelenti, hogy élvezed megkeresni és kijavítani mások írásában, vagy beszédében a hibákat /.....2. "Lacaca".....Most írod az " utolsó 5 -évet és a Bírósági Pert ami a "Kamu " leszázalékolásoknál történt....,igaz...??? Miért ez mostanában történt.....??? Én még emlékszem arra,hogy a Baloldal kormányzása alatt egy egész falut százalékoltak le és akkor terjedt el a híre ennek a " nyugdíjazási módszernek "! És nem a FIDESZ, volt akkor a kormányon ! Az " utolsó 5 -évet " ,meglehet köszönni nekik és annak a módszernek,hogy boldog-boldogtalant leszázalékoltak,most meg már a beteget sem ! Azért ezen is érdemes elgondolkodni egy kicsit,vagy nem.....???? Üdv.

Lacaca #   2016.05.21. 20:43

Elfelejtettem megírni, hogy pont 5 éves évfordulója van az előző ítélet hirdetésnek.
A helyzet azóta sem változott, úgy csalnak, ahogy akarnak.
Jobbulást Sorstársak

Lacaca #   2016.05.21. 20:36

Érdemes a múltra is emlékezni, a történtekből tanulni.
A betegek jogait eltiporták, a bűnözőknek pénzért adják a más jogait.
???? .ő fogházbüntetésre, további tizenegyet pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt pénteken jogerősen a Debreceni Ítélőtábla; az "orvosperként" ismertté vált ügy vádlottjai közül többen pénzért valótlan szakértői vélemény elkészítésével segítettek több embert is rokkantsági nyugdíjhoz. Koszta János, az ítélőtábla sajtószóvivője az ítélethirdetést követően közölte: a valótlan szakvélemények kiállítása csak az ügy egyik része volt. További két vádlott - a miskolci Szent Ferenc Kórház osztályvezető főorvosa és a helyettese - az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP) okozott több mint tizenegymilliós kárt olyan fekvőbetegek színlelt felvételével, akik nem is jártak a kórházban, vagy csak rövid időt töltöttek ott. Nagy László főorvost a bíróság 22 rendbeli, kötelességszegéssel, üzletszerűen elkövetett vesztegetés, folytatólagosan elkövetett csalás és 34 rendbeli magánokirat-hamisítás miatt két év hat hónap fogházbüntetésre és egymillió forint pénzbüntetésre ítélte, súlyosbítva az első fokon kiszabott két év börtönt, és mellőzve a szabadságvesztés felfüggesztésére vonatkozó rendelkezést.
A többi vádlottat a bíróság kötelességszegés, üzletszerűen elkövetett vesztegetés, továbbá csalás, magánokirat-hamisítás, vesztegetés és befolyással üzérkedés miatt ítélte felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre.
Koszta János a tényállás ismertetésekor megjegyezte: az elkövetett bűncselekmények több csoportra oszthatók, ebből a bíróság a legsúlyosabban az OEP kárára elkövetett csalást büntette.
Az egyik esetben két vádlott a magukat leszázalékoltatni akaró betegeknek pénzért segített a megfelelő leletekre és zárójelentésekre szert tenni, hogy reális esélyük legyen a rokkantnyugdíj folyósításához szükséges munkaképesség-csökkenés megállapítására. Ebben segítségükre volt a tizedrendű vádlott Nagy László osztályvezető főorvos is. A betegektől egy-egy hasonló eljárásért 10-30 ezer forint közötti összeget kértek, és általában a kórház parkolójában vették át. A bűncselekmény-sorozat másik részeként tizennégy vádlott - akik közül többnek a büntetése első fokon jogerőre emelkedett - az Országos Orvosszakértői Intézet 5. számú Miskolci Igazgatóságán 67-100 százalék közötti munkaképesség-csökkenésről állított ki szakvéleményeket olyanoknak, akiknek az állapota ezt nem indokolta. A hamis szakvélemények 70-150 ezer forint közötti összegbe kerültek.
A cikk eredeti címe: jogerős ítélet a miskolci orvosperben

Az egész város tudta, hogy mi folyik Miskolcon.
Bárki, bármit vehetett, %-ban, és időben is.
Erről a hivatalok is tudtak, nem csak a nyomozók.
Soha nem fog megszűnni a csalás, viszont régen a rászorulókat nem tiporták el, mint most.

bíróutáló # e-mail 2016.05.20. 13:35

andurka nem fénymásoltam le a dolgaimat, és nincs meg, a postai feladó szelvényem, és hejesen írni sem tudok . De azt tudom, hogy sz....-ba vagyok, mert egy mocsok kis tetű olyannáű alakította az országot amilyen. És az a sok etikátlan mocsok orvost kellene elő venni, akik jó pénzért, elengedték az egészségest nyugdíjba, most meg beállnak a vezérnek, kompenzálni, hogy a betegeket meg kiírják dolgozni. Bárt munkahelyek nincsennek biztosítva.

andulka #   2016.05.20. 13:27

Május 26-án paparjai fénymásolatával és az ajánlási feladóvevénnyel + a tértivevénnyel jelenjen meg a megadott helyen.

Egyebekben a tavaly és a helyette szót ly-nal kell írni.

bíróutáló # e-mail 2016.05.20. 12:43

Üdv-
Ki, mit tanácsol, a következő helyzetbe kerűltem. A tavaji év szeptemberében, kaptam levelet, hogy kűldjek be minden orvosi leletemet, zárójelentésemet, az orvvosi bizottságnak, ( vastagon szedve) mert a leletei alapján valószínű hogy nem is kell megjelennem, a bizottság előtt. Nos, vártam a válaszukat, miután bekűldtem egy kilónyi papírt, de nem jött. Jött hejette, egy szombati nap reggelén ( most 2016.05.2.-án) egy telefon, hogy adatismertetés, és lakóhej ismertetést kér egy női hng., bemondom, és közli velem, hogy honnan hív, és minden bevezető nélkűl közli velem, hogy magának már rég melkellett volna vennem a nyugdíját, mert nem jelent meg, a bizottság előtt, De mondom behívót nem kaptam, csak felszólítást, hogy az összes orvosi papíromat kűldjem be,és ne fenyegessen kértem ki magamnak. De már a harmadik napon jött is a behívóm, május 26.-ra, a leleteimet vigyem magammal címmel. Rosszat sejtettem, hogy miért kérnek olyat, amit már megkaptak, és bekűldtem a nejemet, hozzájuk, hogy a leleteimet látta orvos? megkapták? kiderűlt, hogy elkeveredett, és lezárták azzal a dolgot, hogy ha nemviszem magammal az orvosi papírjaimat, akkot kiírnak, elveszik a nyugdíjamat . Nos ilyen egyszerűen el lehet bánni velünk.

hanzika # e-mail 2016.05.19. 09:58

Tisztelt Forumozok! Segitséget szeretnék kérni,hátha valaki tudja a választ! Rehabillitácios ellátást kapok jelenleg 2015-2018 -ig .most 60éves vagyok tehát ez idő közben már a nyugdij előtt 5 évvel leszek.Ezt az ellátást is átforditják rokkantellátásnak,vagy majd ujjabb felülvizsgálatra kell mennem!

Köszönöm ha valaki válaszolna!

Űdv : Ági

hanzika # e-mail 2016.05.19. 09:58

Tisztelt Forumozok! Segitséget szeretnék kérni,hátha valaki tudja a választ! Rehabillitácios ellátást kapok jelenleg 2015-2018 -ig .most 60éves vagyok tehát ez idő közben már a nyugdij előtt 5 évvel leszek.Ezt az ellátást is átforditják rokkantellátásnak,vagy majd ujjabb felülvizsgálatra kell mennem!

Köszönöm ha valaki válaszolna!

Űdv : Ági

hkati2 # e-mail 2016.04.26. 19:01

Ildikoooo ! Elvileg az autista gyermekedre kapni fogod az árvaellátást , s még az jár addig függetlenül a Te egészségedtől kapni fogod a 30% -ot .Természetesen igényelni kell és életkortól függetlenül jár a gyermeknek, ha 18 éves kora előtt lett beteg .

ircsi57 # e-mail 2016.04.26. 14:28

Szaffika!

  • ezt onnan tudom, hogy az unokatestvéremtől amikor elvették a nyugdíját, elvették a hozzátartozói/özvegyi nyugdíj/ juttatást is. Most sajnos daganatos beteg lett, 75 %-ra vették, és visszakapta az özvegyi nyugdíjat.

Megjegyzem, hogy akkor 40%-ra vették.
Üdv.

ircsi57 # e-mail 2016.04.26. 14:24

Akkor sajnos nem kapod.

szafika # e-mail 2016.04.25. 16:46

....ha + nem éri el azt a %-ot ? akkor .....?

ircsi57 # e-mail 2016.04.25. 08:45

Kedves Ildikoooo!

Szerintem a férjed után a 60 %ot csak egy évig kaphatod. Aztán csak csak 30 %-ot életed végéig ha eléred az 50 %-ot.
A férjem 2007-ben halt meg, én így kaptam, és kapom mai napig is a hozzátartozói juttatást.
Üdv.

ildikoooo # e-mail 2016.04.24. 16:40

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Ebben az esetben ha engem leszázalékolnak több mint 50 százalékra akkor a férjem jogán kaphatom tovább a nyugdíja 60 %-át?Az Ápolási díj a szolgálati idő.

köszönettel mégegyszer

lajcsó # e-mail 2016.04.24. 15:30

"ez nem számít munkaviszonynak."
Valóban nem számít/minősül munkaviszonynak.
De!
"Az ápolási díj folyósításának időtartama szolgálati időre jogosít." (Szociális törvény 44. §)

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd
Mezöcsát

ildikoooo # e-mail 2016.04.24. 11:40

Tiszteletem!

Új vagyok itt. Sajnos meghalt a férjem és autista gyermeket nevelek, azt tudom hogy egy évig kapom a juttatásokat.

A kérdésem 1 év után, ha engem leszázalékolnak több mint 50 százalékra akkor a férjem jogán kaphatom tovább a nyugdíja 60 %-át?Én az utóbbi 15 évben ápolási díjon voltam a gyermekemmel, tehát ez nem számít munkaviszonynak.
Nagyon fontos lenne a válasz hisz az ápolása 23000-ből lehetetlen megélni.

Várom a szíves választ köszönettel.

dethroner # e-mail 2016.04.24. 10:36

Sziasztok!
Pár hete megy már a téma, miszerint rehab mellett eltörlik a heti 20 órás munkaidő korlátot. Május 1 lenne elvileg a határidő, amivel be akarták ezt vezetni. Addig már csak 1 hét van vissza, szóval úgy vélem ha ez folyamatban lenne, akkor annak már lenne valahol valami nyoma. Utána lehet keresni hogy pl a parlament szavazott-e róla, van-e érvényes kormánydöntés erről, törvénykönyv tartalmaz-e ilyen változtatást?
Május 1-től él nekem is a "rehabilitációs" :) kötelezettségem, szóval ha biztos lenne ez a változtatás, nem csináltatnék a melóhelyen új munkaszerződést ez miatt.
köszi.

csiribungo # e-mail 2016.04.20. 14:35

Köszönöm.....st.daat.... meg van jelölve a fellebbezés helye .....azt hiszem fellebbezek is..csak nem tudom milyen hangnemben tegyem mert most nagyon fel vagyok háborodva....köszönöm .jó egészséget Mindenkinek...