Fórum adózás, illeték és pénzügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék

BJúlia # e-mail 2014.08.14. 15:48

atty79
az, amit kapott, valószínűleg nem határozat, ahogy írta, (abban az összeg és időtartam, és minden benne lenne), hanem egy értesítő RSZSZ-től, hogy rokkantsági ellátásra lehet
jogosult, és küldje vissza a kézhezvételtől számított 15 napon belül nyilatkozatot, amit küldtek, hogy rendszeres pénzellátásban részesül-e, kereső tevékenységet végez-e, stb. itt hosszú, hogyan kell kitölteni, a rokkantsági ellátást, a D minősítésest pl. visszamenőleg is kérheti félre az igénybeadástól, ha a jogi feltételeknek megfelel az az időpont, ...
kérem, keressen meg email, készséggel személyesen tájékoztatom konkrétan, korrektül.

Ha megadja az általam kért tényeket, információkat, akkor pontosan megmondom, mennyi összeget kaphat, ha megfelel a jogi feltételeknek is.

BJúlia # e-mail 2014.08.14. 13:09

atas01
készséggel átnézem határozatát, jogszerű volt-e, mit tehet, hogyan, stb. , ha megtisztelt email megkeres, és pdf elküldi határozatát, a tények ismeretében a jogszabályok szerint tájékoztatom,....

atty79 # e-mail 2014.08.13. 12:50

Úgy látom nekem senki sem válaszol a kérdésemre :(

BJúlia # e-mail 2014.08.12. 21:45

Piros9
rehab gazd szakértőként tájékoztatom a 2011. évi CXCI.tv. (Mmtv) értelmében:
ha felülvizsgálata 2014. 10. hóban szükséges, akkor a jelenlegi határozata érvényes a felülvizsgálatot követő új jogerős döntésig, aztán a határozatnak megfelelően. A Hivatal ad időpontot a felülvizsgálatra (megyei RSZSZ), bármikor is adjon időpontot, ha elhúzódik, az sem baj tehát. Semmi tennivalója nincs. Nyugalom.
Szép estét

Piros9 # e-mail 2014.08.12. 11:06

Tisztet BJúlia!
Soros felülvizsgálat módjáról szeretnék kérdezni. A férjem részére 2013 októberében itéltek meg rokkantsági ellátást, egy évre. (tehát az új rendszer után). Hogyan történik a soros felülvizsgálatra való behívás, illetve behívják, vagy neki kell valahol jelentkezni? Próbáltam a tv.-ben megtalálni az ide vonatkozó szabályozást :(, lehetetlenség megtalálni egy nem hozzáértőnek. Köszönöm a választ.

BJúlia # e-mail 2014.08.10. 10:45

Dorottyaka
így van, szakmai honlapomon ott az elérhetőségem, ha megtisztelt, pdf elküldi első-másodfok határozatát, szakvéleményt, akkor meg is írom édesanyja helyett a keresetet, ha van jogalapja, és tájékoztatom a TÉNYEK (határozat, szakvélemény) ismeretében és jogszabályok ismeretében önzetlenül.

szafika # e-mail 2014.08.09. 07:56

... ott van a : http.www.versenykepesség ....

szafika # e-mail 2014.08.09. 07:54

Dorottyaka ! görgess egy kicsit lefelé és B.Júlia linkjére írjál 1 e-mailt , ha valaki tud segíteni , akkor Ő fog !

gabi94 # e-mail 2014.08.08. 17:48

Tisztelt Válaszadó!
20 éves (szeptemberben lesz)tartósan beteg gyermekem van, aki most érettségizett, értelemszerűen dolgozni még sosem dolgozott.Mindkét kezelő(szak)orvosa szerint munkavégzésre nem alkalmas, erről mindketten szakvéleményt is írtak. Azt szeretném megkérdezni, hogy hol és milyen ellátást igényelhetünk neki? Most már semmilyen jogviszonyban nincs senkivel,semmilyen ellátást nem kap,gondolom lassan tb-je sem lesz. Állapota nem igényel folyamatos ápolást, mert nem olyan jellegű a betegsége(pl. tud járni, enni, stb.), ha kell a válaszadáshoz akkor majd részletesebben is leírhatom.
Válaszát nagyon szépen köszönöm előre is.

atas01 # e-mail 2014.08.08. 15:42

Kedves BJúlia ! Látom Ön a téma szakértője , ezért fordulok Önhöz. Tavaly voltam a kötelező fv-n , és 52%-os egészségkárosodást állapítottak meg , mégis megvonták a rokkant ellátásomat és helyette rehab.ellátást kapok . Abban szeretném tanácsát kérni , hogy hogyan kaphatnám vissza a rokkant ellátást . Köszönettel : atas01

Dorottyaka # e-mail 2014.08.08. 13:04

Tisztelt Fórumozók!
A kérdésem édesanyám rokkantsági ellátásával kapcsolatos.
2012-ben C2-es kategóriás volt 52% össz-szervezeti egészségkárosodással.
Az idén felülvizsgálaton visszaminősítették B2-be és 46% öek-t állapítottak meg. Így elvesztette az özvegyi nyugdíját és a rokkantsági ellátás is 41e Ft-ra csökkentették. II. fokon Szegeden meghagyták a B2-t és 40%-os össz-szervezeti egészségkárosítást állapítottak meg.
A további felülvizsgálat hogyan működik a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon? Hova kell fordulni? Kell e fizetni (illeték stb.)? Valaki végigcsinálta-e már? Milyen tapasztalattal?
Köszönöm a válaszokat!

atty79 # e-mail 2014.08.08. 10:13

Sziasztok! Tegnap kaptam meg végre a határozatot,miszerint rokkantsági ellátásra vagyok jogosult.Kaptam egy nyomtatványt is,hogy mikortól kérem.Meg tudja mondani valaki,hogy kb mekkora összegre számíthatok D kategória 88% egészségkárosodás.Úgy olvastam,h a min bér 50%-a és 139,500 ft között,de ha van valaki aki pontosabb,hozzávetőleges összeget tud mondani azt megköszönném.Kérhetem az ellátás folyósítását hónap közben is,akár a mai naptól,vagy csak köv hónap 1-től?Ha visszaküldöm a papírokat mikor kapok leghamarabb pénzt? Itt is majd hónapok múlva küldik visszamenőleg?Ugye kérhetem folyószámlára is? Köszönöm a válaszokat! Szép napot mindenkinek! atty

megrokkant #   2014.08.07. 10:28

Ami 2011-december előtt volt orvosi és egyéb szakértői minősités nagy ivben elfelejtheted. O. és bandája már csak az ő általuk jóváhagyott szakértői törvények alapján itélkezik, az NRSZH szakértőnek (inkább szolgáknak nevezném) titulált alkalmazotjai. Nekik teljessen mindegy hogy milyen jogon kaptad évekkel ezelőtt az ellátásodat. A mostani törvények vonatkoznak rád és ő rájuk is.

BJúlia # e-mail 2014.08.05. 10:46

iren64
megváltozott unkaképességű (mmk) személyek ellátásait (táppénzszerű eééátás, nem nyugdíj)a 2011. évi CXCI.tv. (Mmtv) alapján kérelmezni szükséges a megyei Rehab Szakig Szervnél, amely a bizottság szakvéleménye alapján és a tv. szerint határozatot hoz az ügyben.
Mmk ellátások alacsony összegűek, maximalizálta is döntéshozó a tv-ben.
Lásd bővebben szakmai honlapomon itt a 4) pontban az ott olvasható jognyilatkozatom tiszteltben tartása mellett:
http://www.versenykepesseg.eu/index.php?…

Ill ügyintézés, adatlapok, egyéb (hosszú itt) személyesen email önzetlenül megteszem, ha megtisztel megkeresésével, szakmai honlapomon keresztül megtalálja elérhetőségem.
Szép napot

iren64 # e-mail 2014.08.04. 19:24

Kedves Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni az ügyemben.
Férjem 54 éves, munkanélküli segélyt kap 2 hónapja, tehát lassan kimeríti a segélyt. Ez idő alatt cukor problémája lett és ennek következtében le kellett amputálni az egyik lábujját. Napi 4-szer inzulinra van szüksége és szigorú diétát kell betartania, nehogy rosszabb legyen az állapota. Az orvosok szerint nagyon hosszú a gyógyulási folyamat, nem tudni valaha munkába tud e állni. Érdeklődnénk van e lehetőség a rokkantosítására?
Nagyon szépen köszönöm a választ!

exrokki? # e-mail 2014.07.28. 06:14

T.B.Júlia!Köszönöm válaszát,ha behívnak fv.-re és meg lesz a határozatom megírom és elküldöm önnek.

Sziasztok!

BJúlia # e-mail 2014.07.27. 18:30

exroki
Kiegészítés kérdésére:
C2 minősítés: ha megmaradt egészségi állapota 31-50%közötti mértékű, a korábbi ÖEK 50-69%, III.cs.rokinyugdíjnak felel meg.

A szakvéleményen pl. egészségi állapot 47%, egészségkárosodás53% C2 minősítés, nem rehabilitálható, tehát mindkettő szerepel, és persze a kettő % együtt 100%-ot eredményez értelem szerűen.

Ezen kívül a szakvélemény tartalmazza a rehabilitálhatóság irányát, felülvizsgálat szükségességét, orvosi-, szociális-, foglalkozási rehabilitációt, természetesen az előzményeket és a rendelkezésre álló iratokban lényeges orvosi megállapításokat, hogy mikor történt a felülvizsgálat, adatok, egyebek.

A bizottság a JELENLEGI állapotot vizsgálja. Ezért szükséges a jelenlegi állapotot igazoló szakorvosi-, háziorvosi igazolások.
MÁS a komplex minősítés pontozási rendszere is, mint ezelőtt. 7/2012.Korm.r.)
A többit nem ismétlem, leírtam.

exrokki? # e-mail 2014.07.27. 10:32

Még annyit szeretnék kérdezni,hogy korábban munkaképesség csökkenésről,most egészségi állapotról beszélnek,gondolom nem az egyik a másik ellentéte.Aki korábban 67%-os rokkant volt és nem javult az állapota,a szakorvosi papírok szerint sem,annak most,mennyi egészségi állapotot véleményeznek,ha korrekten vizsgálják.

Sziasztok!

exrokki? # e-mail 2014.07.27. 10:19

Elnézést azt írta hogy ez rok. ellátás.Mivel én 44 éves vagyok kaphatok rok. ellátást vagy csak rehabot az életkorom miatt??Ez a C2,ha nem következett be javulás az állapotomba (67%-ot,meghaladó volt)akkor megkaphatom,a rok. ellátást???

Sziasztok!

exrokki? # e-mail 2014.07.27. 10:14

T.B. Júlia!Köszönöm válaszát.Még nem hívtak fv.-re,nem is tudom mikor hívnak,mert végleges voltam és állítólag a soros fv. is csúszik.Azt szeretném még megkérdezni a c2 kategória mit takar pontosan (rokkantsági,vagy rehab. ellátást és ez a kategóriát menyi %-ban mérik)????

Sziasztok!

BJúlia # e-mail 2014.07.27. 09:15

exroki
Jelenlegi minősítési kategóriája a volt III.cs. rokinyugdíjnak a C2 rokkantsági ellátás, ha ezt a minősítést minősíti bizottság, akkor nagyjából marad ellátásának összege, ha állapot javulást minősít bizottság, akkor csökken ellátásának összege.
Ha új minősítést kap, akkor új ellátási forma is kapcsolódik ehhez, az ellátáshoz pedig a korlátozása a kereső tevékenységnek is változik.

Ha megvan határozata, és megtisztel, elküldi, akkor megvizsgálom, jogszerű-e a határozat, mit tehet, mit nem,...tájékoztatom, minden esetben más-más az ellátás számolása, sok mindentől függ, tényeket figyelembe véve.
Szakmai honlapomon megtalálja elérhetőségem: http://www.versenykepesseg.eu/

exrokki? # e-mail 2014.07.25. 12:09

Sziasztok!Megszeretném kérdezni,ha véglegesített voltam 67%-os,és kellet jelentkezni mindenkinek komplex vizsgálatra,akkor mennyi %-ot,vagy milyen kategóriát kell hogy kapjak,hogy megmaradjon a mostani ellátásom?Vagy újból számítják ki az ellátást??Mi alapján,mert most dolgozom részmunkaidőben,én rám még az ellátásom duplájának a 6 havi átlaga vonatkozik,azt nem haladhatja meg a jövedelmem,amíg nem megyek vizsgálatra.

Sziasztok!

zuzmó56 # e-mail 2014.07.22. 08:15

Tisztelt B.Júlia!
Köszönöm válaszát. Szép hetet Önnek is!
Zuzmó56

BJúlia # e-mail 2014.07.22. 06:03

zuzmo56
A határozatban pontosan le van írva, mikortól, mennyi, mi az, amit folyósítanak. Ha megtisztel, elküldi határozatát majd, ha megérkezik (idő kérdése, ha volt felülv.), akkor értelmezem Önnek, mit tehet, mit nem, mi mit jelent, jogszerű volt-e a határozat, Ön helyett fellebbezést, keresetet is írok, ha kéri, mindezt önzetlenül rehab gazd szakértőként.

Szakmai honlapomon megtalálja elérhetőségem: http://www.versenykepesseg.eu/. Szép hetet

zuzmó56 # e-mail 2014.07.21. 13:46

Tisztelt Fórum!
2013. október 2-ára hívtak be felülvizsgálatra. A levél elég nehezen volt értelmezhető. Végül kisilabizáltam, hogy nem komplex felülvizsgálatról, hanem az özvegyi ellátásra való jogosultságról van szó. Nem egészen értettem, hiszen májusban bejelentettem házasságkötésemet. Annak rendje-módja szerint meg is szűnt az özvegyi ellátás. A felülvizsgálat megtörtént. Azóta semmi reakció, határozat nem érkezett. Korábbi ellátásomat folyamatosan kapom. A komplex felülvizsgálatra azóta sem jött behívó. 2015. januárjában leszek 59 éves. Mire számíthatok?
Üdvözlettel. Zuzmó56