Kéretlen szórólapok és reklám újságok


ronix # 2009.11.04. 12:49

Sziasztok!
Az én kérdésem is szórólapozással kapcsolatos.
Szabályozza-e valamilyen jogszabály, rendelet azt, hogy egy parkoló idegen autó szélvédőire, az üvegfelület és a törlőlapátok közé elhelyezzek egy szórólapot?
Az utcán, közterületen parkoló, vagy pl. egy bevásárlóközpont garázsában, parkolójában álló autókra gondolok.
(A szórólap tartalma közerkölcsöt nem sértő, normális cégreklám, termék reklám; természetesen a reklámozott cég elérhetőségeivel, beazonosíthatóságával.)
Köszönettel: ronix

hablaty # 2009.10.02. 10:35

De sok szent ember van itt. :)
Pedig direkt kértem, hogy nem kérek kioktatást.
És úgyis fogsz vásárolni, mert egyedi és olcsó :P
Na mindegy, úgy látom, hogy értelmes és használható választ iitt nem fogok kapni sajnos.

Egyébként tudhatnátok, hogy a reklámozás ezen módja bár "illegális" valamilyen szinten, de hatásos.
És én még nem hallottam sosem arról, hogy bárki bíróságra vitt volna ilyesmit... mert nem éri meg. 1-2 fújás vízzel a matricára, és le is mállik. Még a tag-ekért sincs feljelentés... ez viszont sajnos.

escargot # 2009.10.01. 12:30

matricára van pénze, ügyvédre nincs :D

kadaj01 # 2009.10.01. 12:22

Azért jó lenne tudni ennek a weboldalnak a címét, mert akkor én soha a büdös életben nem látogatom és nem vásárolok onnan semmit, ha már a tulaj egy publikus fórumon illegális tevékenységre kér ingyenes tanácsot...

escargot # 2009.10.01. 11:39

NCIS sorozatból Amerikában” nem hiszem, hogy a tengerészet helyszínelői a matricáiddal foglalkoznának

escargot # 2009.10.01. 11:38

a könyvelésedből ki fog derülni, hogy x matricagyártó cégnek fizettél matricagyártásért, a könyvelésed meg tuti bekérheti a bíróság....

mindegy, még mindig nem értem, minek pocsékolnál pénzt egy meglehetősen vacak reklámozási formára....

hablaty # 2009.10.01. 10:11

A matricán nincs rajta, hogy ki gyártotta. Fehér alapon fekete betűk, és semmi információ. Maximum az NCIS sorozatból Amerikában valaki pár hónap munkával kideríthetné... :)
Szóval ez megint nem jó, illetve védhető. Erre már én is gondoltam egyébként.
De ha meg valamiért rajta lenne, hogy ki gyártotta a matricát.. akkor logikus, hogy nem cégként rendelném.

nandy # 2009.09.30. 11:05

A matricák árából már liftreklámra is futná esetleg... Azt még el is olvassák időnként.

escargot # 2009.09.30. 10:56

nem jogászként: én így bizonyítanám (amellett, hogy roppant életszerű, hogy a diákok a saját pénzükön csináltatnak matricákat, és többen egymástól függetlenül ragasztgatnak szerte a városokban): matrica leszedni, gyártó megkeresni, megrendelőt perelni ;) jóccakát - mellesleg, ha az én tulajdonomra ragasztgatnál, tuti be is perelnélek....

escargot # 2009.09.30. 10:51

nem jogászként: én így bizonyítanám (amellett, hogy roppant életszerű, hogy a diákok a saját pénzükön csináltatnak matricákat, és többen egymástól függetlenül ragasztgatnak szerte a városokban): matrica leszedni, gyártó megkeresni, megrendelőt perelni ;) jóccakát - mellesleg, ha az én tulajdonomra ragasztgatnál, tuti be is perelnélek....

hablaty # 2009.09.30. 10:45

escargot: részben egyetértek, de azért azt vedd figyelembe, hogy egy matrica azért nem szedi le a festéket. Azért az durva lenne :))))
A másik pedig az, hogy pont erről beszélek: miért is számlázná ki a takarítást, illetve a reklámfelületet? Hogyan bizonyítja, hogy az én cégem megbízásából került ki az oda.

Egyébként én is elítélem ezt. Pontosabban fogalmazva pl. a tag-es firkálásokat. Mert ugye az tényleg rongálás. Nem lehet leszedni és még csúnya is.
Egy matrica egy mozdulattal eltávolítható.

Amúgy értelemszerűen neten is nagy marketingre készülök, csak gondoltam ezzel a matricázással még megpróbálkozom.

escargot # 2009.09.30. 10:25

magyarul a kölyök vigye el a balhét.....mellesleg én, mint fogyasztó utálom az ilyen reklámokat, pedig elsősorban az interneten vásárolok nem élelmiszer jellegű dolgokat...szóval nem hiszem, hogy olyan hatásos módszer lenne, hogy összeszemeteled az utcát...

ja ez a morális része volt

amúgy én a BKV/önkormányzat/egyéb tulajdonos helyében tuti kifizettetném a takarítási és rongálási költségeket (mivel ugye pl egy matrica leszedheti a festékréteget amire rakták)akár bíróság útján is

hablaty # 2009.09.30. 10:19

Tisztelt Ügyvédek!

Az alábbi kérdésem lenne reklámozás ügyben:
szeretném egy kicsit felfuttatni a weboldalamat, ezért azt találtam ki, hogy néhány diákot megkérek, matricázzák be az utcát, BKV járatot, stb, iskolába menet és hazafelé.
A matricán egy szlogen lenne és egy weboldal címe.
Kérdésem az, hogy JOGOSAN ez büntethető-e, illetve kiszámlázható-e pl. a BKV részéről? Akár még rongálásnak is minősülhet, de egy matrica, tehát másnapra a takarítók le is szedik.
Én úgy gondolom (kiindulva az elektronikus kéretlen reklámlevelekből - SPAM), hogy megúszható mindenféle büntetés, hiszen nincs bizonyítva az, hogy a matricák az én/cégem megbízásából kerültek oda (ugyanúgy, mint a SPAM-eknél: nem büntetik meg a reklámozott oldalt, hiszen nem tőle indul a spam és neki csak azt kell mondani, hogy nem tud róla semmit. Persze, ha van bizonyíték, akkor más a helyzet). Maximum, ha a diákot elkapják és elmondja, de ha azt válaszolja, hogy ő szereti ezt a webáruházat és csak ezért csinálja, akkor ennyi.
Kérem, hogy a morális, erkölcsi dolgokat tegyük félre, mert tudom, hogy nem szép dolog így reklámozni, és nincs szükségem ez ügyben lelki-beszédre, :) de ez egy költséghatékony és hatásos reklámozási módszer.
Előre is köszönöm válaszukat!

monalisa1 # 2007.08.06. 08:20

Az utóbbi hozzászóláshoz: ebben az esetben egy lelkiismeretlen postásról van szó...

Egyjogász # 2007.08.06. 05:17

A kérdés egyébként teljesen jogos, ugyanis és nem egy olyan esetről hallottam, amikor a szórólapokkal egy azok között elvegyülő postai értesítés is a kukában landolt, és mivel így a küldemény "nem kereste" jelzéssel ment vissza, az fmh. jogerős lett.

Traffic # 2007.08.04. 15:39
  • 1 ötlet: szelektív hulladékgyűjtő konténerbe is bele lehet dobni. Inkább, mint a sima kukákba.

A kartondobozos megoldás mifelénk nagyon bejött!

bootmaker # 2007.08.04. 15:24

És még 1 ötlet.
Összegyüjtve átadni a kályhával, kandallóval rendelkező rokonoknak.
Hónapokat el lehet fűtögetni egy évi jól egszervezett begyüjéssel :)

B

monalisa1 # 2007.08.04. 14:04

Egy közepes méretű kardondoboz a lépcsőházi bejárati ajtó elé kitéve már sokat segít - a többi lakótárs is hálás lesz érte. Csak az a lényeg, hogy rendszeresen legyen ürítve (= kukába dobva), hogy lássa a szórólapterjesztő "olvassák" a terjesztettjét...

Sasfioka # 2007.08.04. 09:17

Arról nem is beszélve, hogy egy városban "kb. ezerötszáz" szórólapterjesztőt kéne lerugdosni a postaládád elől... Mert ha csak egyet kéne meggyőzni, hogy ne dobja be...

SF

Egyjogász # 2007.08.03. 09:27

Én három esetet hallottam.
Az egyik, a tulaj kiírta a postaládájára, hogy csak postai küldeményeket és a megrendelt hírlapot kéri beledobni,
az eredmény: az öntudatos szórólapterjesztők onnantól még több szórólapot dobáltak be neki.
A másik, hogy a polgár kileste a szórólapterjesztőt és előbb szép szóval, másodjára nem annyira szép szóval, harmadjára meg egy jól irányzott rúgással kívánta meggyőzni, hogy ne tömje tele a postaládáját. Ez információm szerint már eredményesebb volt, bár ára is van, mert a terjesztő feljelentette a rendőrségen a postaládáját védő harcias egyént.
A harmadik (bár ez inkább sok szabadidővel és borítékkal rendelkező nyugdíjasoknak ajánlott), hogy a szórólapokat felbélyegezetlen borítékban vissza kell küldeni azt azt kiküldő hirdetőnek.

msteff # 2007.08.03. 09:02

Szeretném megkérdezni, hogy létezik-e vmilyen jogszabály arra vonatkozóan, hogy az ilyen rekálm anyagokat nem kerüljenek a postaládamban. Esetleg kihez fordulhatok és milyen jogyszabályra hivatkozzak(már ha létezik ilyen). Köszönom.