elkövettem valamit?


nandy # 2008.07.11. 23:24

Szerintem is ez a"bolhából elefántot" tipikus esete.

Ha te bemész egy nudista strandra, természetesen meztelenül, akkor azt csinálsz ott, amit akarsz, valószínűleg azt sem veszi zokon senki, ha fényképezés közben véletlenül ő is a látóteredbe kerül.

Ha kifejezetten meztelen személyt fényképezel, az az ő felfogásuk szerint kb. olyan, mintha a körúton fényképeznél egy szembejövő (felöltözött) lányt/fiút.

(p.s dolgoztam nudista kempingben annó, és valóban, őket a fürdőruha viselése zavarja - de az nagyon. Ha már felveszel egy pólót, akkor nem szólnak érte. Viszont teljes utcai ruházat sem ajánlott)

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.07.12. 11:57

Én is valahogy így gondolom, mindenféle hátsó szándék nélkül. Azóta egyébként meglepő fordulatot vett a dolog, mert egy viszonylag behatárolt közösség látogatja a nudista partszakaszt, és mióta megfenyegettem a két ürgét, hogy ők is a tó közepén landolnak, ha hozzá mernek nyúlni a gépemhez, azóta kifejezetten örülnek nekem, és megkértek, hogy úgymond tartsak rendet, figyeljek, mert elszaporodtak a lopások a parton, és nemrég is 5 kisebbségi jött be és erősen nézegették az emberek holmijait. Ekkor meg hirtelen 10-en futottak oda hozzám, hogy fotózzam le őket, hogy legyen bizonyíték, na meg hogy lehetőleg valahogy tessékeljem ki őket onnan. Sikerült :-)
Úgyhogy most nemtom a feljelentéssel mi a helyzet, de azóta a kutyát nem érdekli, hogy van-e fényképgép a kezemben, és kifejezetten örülnek nekem. Nahát .. Miket ér meg az ember ... :-)
Ezennel lehet, hogy akkor jogi vonatkozása véget is ért a topicnak ? ... ha csak a feljelentés miatt nem kapok valami papírt. Egyelőre akkor viszont okafogyottá vált e témán vitatkozni.
Bence

nanemaaa # 2008.07.15. 18:43

Változatlanul az a véleményem, hogy jogilag nem vétettél mindaddig, míg esetleg vissza nem élsz a képekkel, ill a kishölgy ezt kifejezetten nem ellenzi. 3. személy ilyen irányú fenyegetése szerintem nevetséges.
Az etikai fejezet meg abból fakadt, hogy elmesélésed szerint is többen nehezményezték a fotózást, s velük szemben (ha valóban úgy folyt a párbeszéd), akkor kissé fölényes voltál.

Benccce (törölt felhasználó) # 2008.07.16. 05:18

Röviden, tömören, nekem is ugynaez a véleményem. És nézd, én sosem szoktam fitogtatni úgymond a fölényemet, de amikor oda jön hozzám két idegen, és elkezd fenyegetőzni, hogy a gépem a tó közepén landol, ugye akkro megérted, hogy elszállt az agyam, és elismerem ige, valóban bizonyára fölényesen szóltam be nekik, na de egy fél milliós gépről van szó, tudják kivel szórakozzanak ...

Jó, mindegy, ahogy előző bejegyzésemben is említettem, most elült a téma, sőt örülnek nekem a parton, úgyhogy úgy tűnik, nincs probléma, még a két fenyegetőző is kezd megenyhülni (bár komoly kétségeim vannak, hogy az engem lefotózó úriember engem se véletlenül fotózott, és csessze meg, ha tetszem neki, akkor meg mit jár a szája, hiszen ő meg rólam készít képeket ruhátlanul -sőt azóta tett prá féltreérthetetlen célzást is arra, hogy közel van a nyaralója és stb-, csak ugye ő mint törzsvendég ott, feljogosítva érezte magát arra, hogy "a kis fiatal hülyét" aki lennék én, kioktassa ... amiből persze nem sok lett, mert a kis fiatal hülye vissza fenyegette. Na ennyi röviden, elismerem, hogy fölényesen kezeltem azt a két személyt, de az oka is érthető szerintem. Ha nem kellően fölényesen és agresszíven lépek fel (pontosan úgy ahogy ők velem szemben, csak az erőviszonyok voltak mások), akkor lehet, hogy tényleg elvesztek fél milliót? Ennyi volt csak a bajom. Ha amikor oda jöttek hozzám, hogy adjam oda agépet mert meg aakrják nézni mit fotóztam, nos ha akkor én nem mondom azt, hogy "na jó el lehet húzni de nagyon gyorsan amig szépen mondom", akkor látod, mesélték a történeteket, hogy aki hagyta magát, annak tényleg bedobták a vízbe a gépét. Na jó, azért ekkor mondtam, hogy álljon meg a menet, és agresszív vagyok vagy nem, azért fél millióról van szó ... és akkor valóban hozzá tettem, hogy ők is a tóban landolnak akkor, ennyi volt a fölényességem. De csupán a tulajdonomat védtem meg azt hiszem. Lehet, hogy agresszív voltam, elismerem, de ugye azt meg Ti is elismeritek, hogy most egy ilyen kép készítésének a súlya nem áll arányban egyáltalán fél millió Ft veszteséggel.

De tényleg hála istennek béke honol azóta, úgyhogy én úgy vélem, semmi probléma nem áll fenn jelenleg.

!!! És köszi nanemaaa az emberi hangú beírást (!!!), és a normális emberi megközelítését a kérdésnek, kevés ilyen van sajnos, amit persze én nem értek soha, de ez most más kérdés.
-Na és most tuti meg fogom kapni, hogy megint túlragoztam a témát, de így teljes a kép, bocsi, két mondatban nem tudom félreértések nélkül leírni a dolgot.
Bence