33% letiltás+inkasszó+banki hiba= 0 ft??


pazs # 2014.03.03. 09:10

Ha megegyezel a bankkal és/vagy kifizeted a tartozást, akkor simán.

Kocsis Beata # 2014.03.03. 08:19

Sziasztok.Olyan problémám lenne,hogy 2006-ban volt élettársammal vettünk egy házat
otp hitel,svájci frank alapú. 6és fél milliót.50-50%-ban. Adóstársként én vagyok feltüntetve. 2008-ban elváltak útjaink és ő maradt a házban.Én azóta nem jártam az ingatlanban.3éve vonja a Nav a fizetésem 33%-át inkasszó jogcímen összesen 3és fél milliót követel. Múlt hónapban érkezett a számlámra még egy inkasszó ez meg az önálló városi végrehajtótól 13és fél millió forint.Felhívtam a végrehajtót és közölte,hogy ezt az otp-nek kellene fizetnem,és közölte,hogy ez az inkasszó szerdán lejár.nekem a ház nem kell,a másik féllel megegyezni nem lehet.Van rá valami mód,hogy lekerüljön a nevemről a ház ill. a tartozás?

Devus85 # 2013.10.10. 06:43

Keves fórumozók!

Segítségre lenne szükségem.

Egyik ismerősömnek van az alábbi problémája.

Egyéni vállalkozása csődöt jelentett , két évvel ezelőtt.
Most nem mer bejelentett munkát vállalni, mert fél hogy az összes bérét 100 % ban levonnák.
Ilyen lehetséges inkasszó esetében?
Köszönöm a segítséget.

gerbera317 # 2013.10.07. 06:37

Kevered a bankszámla végrehajtás alá vonását a munkabér-letiltással. Amíg ekkora a homály, ne akarj panaszt tenni, mert csak ki fognak röhögni.

Ha 150 ezer Ft volt a bankszámlán, abból 89.250 a mentes rész, azonban kifizetni egy kanyit sem szabad belőle a 35 nap lejárta előtt. Ha panaszolsz, azzal hivatalosan is a hatóság tudomására jut a bank eme ballépése, úgyhogy csak akkor panaszolj, ha rosszat akarsz a bankodnak.

xdri # 2013.09.12. 14:18

Tisztelt kovacsa123!
Az esetedben minden cselekményt a végrehajtó tett. Ő tiltatta le a volt munkáltatóddal, ő tette az ingatlanodra, ő értékesítette. Amennyiben többet adott a jogosultnak a kelleténél azért Ő a felelős. Tehát ha jogos a követelésed akkor a végrehajtó ellen kell pert indítanod!
drhalasz.eoldal.hu

xdri # 2013.09.12. 14:12

Kedves zorsi75!
A helyzeted nem rózsás. Semmi nem kell ahhoz, hogy a jövedelmed 50 %-át vonják, ha több végrehajtás van ellened/ a 2 db is több!/
Az elévülés csak akkor következik be 5 év után ha közben semmilyen felszólítást nem kapsz. Ha kaptál értesítést, fizetési felszólítást az elévülés/5év/újra kezdődik.
drhalasz.eoldal.hu

xdri # 2013.09.12. 14:08

fmlaca!
A számlád inkasszózása során a ráérkező pénz van veszélyben, azt/vagy abból utalnak a bankodnál a hiteltartozásod nő, vagy megmarad.
drhalasz.eoldal.hu

xdri # 2013.09.12. 14:04

Kedves Erika!
Gondolom az inkasszót a NAV alkalmazta. Nyilván a NAV-nak kell elmagyarázni, hogy jogtalanul járt el Önnel szemben!
drhalasz.eoldal.hu

kovacsa123 # 2013.08.23. 06:22

Tisztelt Válaszadók!
Nagy segítséget jelentene számomra egy szakvélemény kapása, még ha az információhiány miatt csak felületes is tud lenni az.
Röviden:
Telekommunikációs cég végrehajtást indított ellenem jogosan, 5 hónapon keresztül tiltották a fizetésem 33%-át. A munkáltatóm jogutódlással, de megszünt. A jogutód már nem valósította meg a letiltást, így jelzálogjog került az ingatlanomra. Az ingatlant most eladtam, a végrehajtó a követelés teljes, a végrehajtói okiratban szereplő összeget utalta át a telekommunikációs cégnek, mert nem kapott arról értesítést, hogy részemről bármilyen befizetés érkezett volna korábban. Erről kérésem ellenére a cég nem volt hajlandó nyilatkozni. Többször kértem a céget írásban is, hogy fizessék vissza részemre a túlfizetett összeget, de erre nem reagáltak. Annyit írt le a jogi képviselőjük, hogy én nem tartozom nekik.
Mit tudok tenni, hogy visszakapjam a pénzemet? Bizonyítékom jelenleg az 5 havi bérjegyzék, amin szerepel a letiltás. Ez elegendő bármire? Más végrehajtás soha nem indult még ellenem. A végrehajtó szerint ezt nekem kell intéznem, visszkereset benyújtásával.
Előre is nagyon köszönöm válaszukat.
Tisztelettel:
Éva

zorsi75 # 2013.08.22. 19:55

Tisztelt Válaszadó!

Sajnos lett bejelentett munkám így a behajtó megtalált szépen vonnak is , A kérdésem hogy elévül-e a hitel amit 1998-ban vettem fel??????
A másik,hogy a munkáltatónál bejenkezett az APEH IS diákhitel tartozás miatt vagyis így 50% is lehet már levonni vagy csak bírósági végzéssel lehet??? Kihez forduljak kérem SEGÍTSENEK!!!!!!ÉLJEN A DIÁKHITEL!!!!!!!!!

fmlaca # 2013.07.08. 11:56

Tisztelt Szakértők!

A fizetésemet tiltják, és a számlára, amire a maradék érkezik inkasszálták!
Ha ehhez a számlához hitelkártyát kérek, és a fizetés érkezése előtt minuszba megyek, akkor a fizetés beérkezésekor a bank fizeti ki magát először, és utána a többieket?
Várom válaszukat!

Köszönöm

Erikac # 2013.04.03. 09:24

Tiszteletem Mindenkinek!

Én egy kismama vagyok 5 gyermek után kapok családi potlékot, és gyes-t.
Inkasztozták a számlámat(ami szerintem nonszesz)
és több mind 50% leemelték.
Kérdésem: Én úgy tudom, hogy a családi járandóság nem jövedelem, és még inkasztó esetén sem vonhatnak le többet mind 33%(bár ezt is kétlem, hisz nem jövedelem)
Elöször is tudni szeretném, hogy igazam van e, és hova fordulhatok, hogy a pénzem vissza kapjam, vagy legalább is a folyamatot meg állitsam.
Tudom, hogy inkasztó esetén nem látható milyen forrás, mi célból jön a folyó számlára a pénz, de valami módja csak van , hogy ez megállitható legyen.
Elöre is köszönöm a válasz(okat
Erika

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.01. 10:36

Igen.

Kenderice # 2013.04.01. 10:30

Egy ismerősöm kérdezett tőlem valamit, amire nem tudtam neki válaszolni.
Tartozása van, aminek teljes összegét ráterheltek az ingatlanára és ezzel egyidőben 33%-os tiltást tettek a fizetésére.
Az volt a kérdése, hogy ezt így lehet-e?

Mechanic # 2013.02.14. 09:55

Tisztelt Ügyvéd Úr!

2008-ban az egyik kereskedelmi banktól felvettem lakásvásárlás céljára egy életbiztosítással egybekötött hitelt, CHF- alapon.Az akkori helyzetben ez jó megoldásnak tűnt, hiszen a kezdeti törlesztő részletem csak havi 20,000-ft volt.

A válság matt megnövekedett a törlesztő részletem, ezért kértem a bankot,hogy a fennálló hitelemet rögzített árfolyamon fizethesse.Ezt a bank jóváhagyta, azonban egy sajnálatos baleset miatt , jelenleg már több ,mint másfél havi törlesztő részlettel tartozom, amit sajnos a jelenlegi fizetésemből nem tudok egy összegben kifizetni.

A tegnapi nap folyamán hívott a bank egyik munkatársa és közölte velem,hogy a bank megindította a fizetésem 33%-nak a letiltását, a tartozásom miatt.

A bank e lépésével a még amúgy is rossz anyagi helyzetemet még rosszabbá teszi ez által, nem beszélve arról, hogy így emiatt a biztosító társaság felé történő biztosítási összeget sem tudom rendezni, ami a hitelem felmondásával járhat együtt.

Ha a biztosító társaság a díjfizetés elmaradás miatt mondja fel a hitelemet, milyen jogi eszközökkel élhetek a bankkal szemben?

A bank ezzel a lépésével gyakorlatilag lehetetlenné teszi,hogy a biztosító társaság felé a díjfizetési kötelezettségemnek eleget tudjak tenni.

Tudna az Ügyvéd Úr esetleg segíteni valamilyen tanáccsal, hogy ilyen helyzetben mit tudok tenni?

Sajnos ami így a fizetésemből marad, az a nettő minimálbért sem fogja elérni.

Segítségét előre is köszönöm.

Tisztelettel:
Anita


Kedves Fórumozók!

2008-ban CHF alapú hitelt vettem fel lakásvásárlásra.Sajnos a törleszt? részletek a 2X-re emelkedtek, a fizum meg csökken 30%-ka

zoli 10 # 2013.01.25. 14:07

Tisztelt Ügyvéd Úrak!

Lenne egy kérdésem. Adótartozásom van a NAV felé nem túl nagy összeg (2012 juliusában 720.e Ft) Az adóhivatal letiltotta a béremet, azóta ebből 240.000Ft letiltásra került és ezzel az összeggel csökkent a tartozásom jelenleg kb.480eFt. A fizetési letiltással egyidőben lefoglalták a nem túl nagy értékű gépjárművemet (kb 400eFt ) és 6 hónapos moratóriumot kaptam rá, mivel a másodállású vállalkozásomban használom. Most 2013.01.21.-ére kiküldött a NAV egy az autóra vonatkozó beszállítási értesítőt, mert értékesíteni akarják, annak ellenére, hogy a fizetési letiltás eredményeként már egy jelentős összeget behajtottak. Kérdésem az lenne, hogy lehet megakadályozni az autó NAV általi kényszer értékesítését, mert tudom, hogy ilyen esetben nagyon kis összegen kelne el!
A bér letiltása azóta is minden hónapban csöökenti a tartozást, mivel tanítóként dolgozom, egyedül nevelem a 17 éves Lányomat, így is nehéz megélnünk, de nem szeretném ezt az egyetlen közlekedési eszközömet elveszíteni. A NAV meg a letiltással 12 hónap alatt hozzá jut a pénzéhez. Mit tehetel? Válaszukat várva: Köszönöm.

schm # 2013.01.11. 16:11

Tisztelt fórumosok!
A következő ügyben kérnék egy hozzáértő segítséget:
Diákhitelből NAV tartozás majd abból végrehajtás.
Jelenleg nappali tagozatos hallgató vagyok egyetlen bevételi forrásom az ösztöndíjam. Az egyetem kizárólag bankszámlámra hajlandó elutalni az ösztöndíjam amiről a NAV a jelek szerint levette a teljes összeget.
Ez jogos-e és van-e rá megoldás h. ne veszítsem el az egyetlen bevételemet?
Segítségüket előre is köszönöm.

axon0917 # 2012.12.22. 12:00

Üdvözlök mindenkit.
Két kérdésem van:

  1. A munkáltató vonhat e le plusz költséget (adminisztrációs) azért mert a fizetésem 33%-50% át végrehajtás alá vonták?
  2. Sokszor szerepelt, hogy ha el szeretném kerülni, hogy a maradékot a bankból levonják, akkor kérjem KP ben. Elzárkózhat e ettől a munkáltató és mi van ha elzárkózik? (kedvenc idézetem "nem kötelező itt dolgozni")
tzolesz # 2012.11.13. 15:26

Kedves fórumosok!

Valaki nem tudja, hogy kb. mennyi idő telik el ha nyitok új bankszámlát, mire a végrehajtók "rátalálnak", végzést intéznek az inkasszóhoz, elintézik az ügyet a bankkal, stb?

Azaz: jelenleg ha egy kicsit is levonnak a pénzemből éhenhalok... Így megúszható -e a végrehajtás (tudom hogy csak ideig - óráig, de ha rendbejövök lerendezem) úgy, hogy addig bankról bankra vándorlok x hónaponként?

Rive # 2012.09.08. 09:23

Tisztelt Szakértők!

Lehet-e inkasszót tenni hitelkártya-számlára, illetve a folyószámlán lévő hitelkeretre?

Várom megtisztelő válaszukat! Rive

gerbera317 # 2012.09.06. 20:02

Szerintem tegyél panaszt, hasonló stílusban, mint ahogy itt is feltetted a kérdésedet. :-x

nandy # 2012.09.06. 07:32

József, kérjétek postán az ellátásokat, vagy nyiss egy számlát a saját nevedre, és oda.

Feltéve, hogy jól értettem a problémádat, mert a vesszők és mondatvégi pontok hiányában, ha sorba ömlesztve (ráadásul kiabálva) elég nehéz kibogozni a történetet...

C a s a b l a n c a # 2012.09.04. 11:12

Inkasszóról volt szó. Tehát a teljes tartozás erejéig viheti az összeget a bankszámláról.

József67 # 2012.09.01. 09:09

JÓ NAPOT MINDENKINEK!ÜGYVÉDURAK! SEGÍTSÉG!
NAV-INKASSZÓZTA A LAKOSSÁGI FOLYÓSZÁMLÁMAT FELESÉGEM TÁRSTULAJDONOS,MIVEL JÖVEDELMEM NINCS CSAK A HÁROM GYERMEK PÉNZE CSALÁDI PÓTLÉK,GYET,DURVÁN EGY ÉVIG MÉG ÉN KAPOM FELESÉGEM HELYET INKASSZÓ A FELESÉGEM KÉNYSZER VÁLLALKOZÁSÁNAK ADÓ ÁLLITAGOS TARTOZÁSA AMELY 2011 MÁJUSÁBAN KEZDŐTÖK ÉS 2012 FEBRUÁRBA MEG SZŰNT,MOST ÖNKORMÁNYZATÓL ÁLLÁST HELYTESITŐ TÁMOGATÁST KAP CSAK MÁK-TÓL ÉS ÓNKORMÁNYZATÓL VAN ÁTUTALÁS MENYIT TILTHAT LE A NAV KÖSZÖNÖM SEGÍTSÉGÜKET.
JÓZSEF

mulika2 # 2012.08.26. 08:51

Köszönöm a választ T.Casablanka!

Közben ügyvédeket is felkerestem a problémával, és úgy néz ki, hogy nem kell beletörődnöm a kifosztásomba. Ráadásul az inkasszált folyószámlára ment a párom munkabére is, amihez szintén nem férünk most hozzá!