Munkaszüneti nap


Mr. Hankey # 2005.06.28. 22:21

Hűha, micsoda parázs vita alakult ki az ügyemben...
Elnézést, talán rosszul tettem fel a kérdést, nem vagyok egy jogi guru. Csak a dolgok tisztázása végett elmondom "parasztosan" :) (bár asszem the big cat jól látja, hogy mire akartam kilyukadni).
A munkahelyemen egy füzetben van vezetve, hogy az adott dolgozó hány órával dolgozott többet, vagy kevesebbet az adott hónapban, mint a törvényes napok ill. órák száma. Ha hó végén többlet, vagy hiány keletkezik, akkor ide elkönyvelik, aláírják ill. aláíratják a dolgozóval is. A nézeteltérés abból következett, hogy véleményem szerint ebbe a kis füzetkébe +8 órának kellett volna bekerülnie a májushoz a semmi helyett, mivel 22x8 órát dolgoztam. Aztán év végén kiderül, hogy mi az ábra. Vagy kiadják pihenőnapként, vagy kifizetik, vagy mittudomén... Így már oké? Nem kérem én, hogy most azonnyomba' adjanak nekem egy pihenőt, csak legyenek számontartva ezek az órák, ha jár. Ha nem, akkor meg mondják meg, hogy eddig miért járt? 9 éve dolgozom a cégnél, voltam már 3 műszakos, folyamatosban, munkaidőkeretben is másik üzemegységnél. Akkor mindig jóváírták ezeket az úgymond "csúszó" órákat. Most kétműszakosban, más munkakörben dolgozom, szintén munkaidőkeretben és azt mondják, hogy nem jár. Furcsának találom, ezért bátorkodtam felvetni.

picurkának: elnézést kérek, ha esetleg kellemetlen perceket szereztem Neked. Bár a nick alapján nem ugrik be, hogy melyik bérosztályos hölgyről van szó :)