Lakásbiztosítás felmondása


wers # 2021.12.22. 09:42

Ha jól figyeltem, az nálad legközelebb 2020. november 1.

Neked sem sikerülhet mindig minden :))))

2022.november 1.
Ez az évforduló.

Csak halványan érdeklődnék, nem 30 nappal az évforduló előtt kell felmondani? 2022.10.01?

Kovács_Béla_Sándor # 2021.12.22. 09:29

Persze. Bocs. Kösz.

drbjozsef # 2021.12.22. 08:06

2022.november 1.

Szomorú örökös # 2021.12.22. 07:50

viktoraxelsen

Nekem is volt az Aegonnál lakásbiztosításom, amit közöltem velük, hogy felmondom, mert nem voltak hajlandók kijönni a ház rendbetételét követően szemlézni, mivel a szerződéskori állapothoz képest javult így a ház és szerettem volna levetetni a záradékot, ami pont arra az állapotra vonatkozott, ami számomra nem igazán volt kedvező. Mikor bementem és felmondtam a biztosítást személyesen, akkor már persze nagyon gyorsan jelentkezett a kárelemző, de hát már késő volt, gyakorlatilag belső kommunikációs hiba miatt nem jutott el hozzá a kérelmem.

Ettől függetlenül nem volt könnyű felmondani, mert nekem sem évfordulóra sikerült, de nagy nehezen aztán elengedtek, én is az Allianz-hoz mentem át, azóta is ott vagyok. Annyit mondtak csak, hogy jó esetben nem fogják követelni a nem befizetett biztosítási díj összegét, mert csakis a kötelező gépjárműbiztosításnál van mindenképp szankció, az egyéb biztosításoknál ez behajtás csak egy lehetőség a biztosító számára, amivel többnyire nem élnek díj nem fizetése esetén, általában inkább elengedik az ügyfelet - ami természetesen nem automatikus, kérelmezni kell. De ez nem feltétlenül vonatkozhat rád is, ha odáig eljutnak, hogy követelik - akár végrehajtás útján is - akkor sajnos ki kell fizetni.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.12.22. 07:27

Az évfordulóra lehet felmondani. Ha jól figyeltem, az nálad legközelebb 2020. november 1.

wers # 2021.12.22. 06:34

Nem értem a kérdést. Ha te két biztosítást kötöttél akkor miért kérdés, hogy fizetned kell-e a két biztosítás díját.

viktoraxelsen # 2021.12.21. 19:45

2020 decemberében kötöttem egy lakásbiztosítást,az Allianzal
,ami 2021.november 1től él.
Akkor nekem volt Aegon lakasbiztositasom,de a kedvező konstrukció miatt vállaltam.
Közben az Aegonnal nem bontottam szerződést 2021- november 1-ig,szóval a biztosítás él.
Az Allianznàl nem fizettem november 1tol,most pedig követelik az éves 32000 Ft-os díjat.
Megszüntethetem egy levéllel ,vagy bíróságon behajthatjâk az éves díjat?
Szóval fizessek,és legyen 2 biztosításom,vagy ne fizessek.?

Köszönettel venném válaszát!

Katalin1990 # 2017.05.17. 04:32

Ez a folyamatos hazudozas ami nyomaszt. Nem veszi be a gyomrom. Soha nem volt dolgom biztositoval - szerencsere...- s mivel a baratnom kototte ( mint uzletkoto), igy biztam abban, hogy ez jo lesz nekem. O ezt valltig allitotta, hetekig jart a nyakamra.. vegul magam is elhittem - de ez lenyegtelen is mar)

A nem fizetesnel nem tartunk ( még. ), kerdeseimmel csupan tajekozodom, hogy van e vmi, amit tudok lepni. S ezeket jo elore latni:-) de ezek szerint az hogy hazudozik, letagad tenyeket, ez teljesen termeszetes es megteheti.
Maga az elv bosszant. Mi lesz ha leég a lakasom. Akkor is ez lesz? ( koltoi kerdes..) Barmi karom van, heteig tarto hazudozas lesz? Megteheti???

Elvesztettem a bizalmam a szolgaltatasuk irant, amire kotottem a szerzodest. A hozzaallassal van gondom, s keresem az utat, hogy kiszalljak belole... ( tudom, nem kellett volna alairni.. de sajnos ezen mar nem tudok valtoztatni... )

Nem birosagi feljelentesre gondoltam... akar a fene pupot a hatara... van 3 kigyermekem, akivel eltoltsem az idot... Csak.. pl: ha NEKI az ugyintezonek alatamasztom bizonyitekkal, hogy hazudik, es megijesztem :D ,hogy panaszt teszek a PSZAF nel... ettol visszavesz e, es korrekten kezeli e az ugyemet. S van e errol vkinek tapasztalata.
Rizsa vagy nem rizsa, nem tudom egyszerubben megfogalmazni a tortenetet....
Lehet ez masnak "piszlicsare ugy", nekem sokkk...

drbjozsef # 2017.05.16. 19:42

Katalin,

mar ne haragudj meg, de sok a rizsa. Mit irt pontosan a biztosito indoklasnak a nem fizetesre?

Mert en speciel biztos vagyok benne, hogy hivatkoznak valamire, a szerzodes vagy az aszf valamely pontjara, tehat betartjak a szerzodest, legfeljebb azt a szerzodest tartjak be, ami neked nem tetszik, nem ilyen lovat akartal, nem igy gondoltad. De ez meg senkit sem erdekel, ezeket az alairas elott kell attanulmanyozni, meggondolni, es eldonteni akarod-e igy vagy sem.

Elovastal minden aprobetut? Atnezted az ASZF-et?

A tobbi csak duma. Ha olyan biztos vagy az igazadban, perelj nyugodtan : a koltsegeket a vesztes fel fizeti. Csak meg kell nyerni.

Zoltanuss # 2017.05.16. 19:10

Csak egy kis adalék , hogy mennyire mellébeszélősek ! havonta megkeres sok szerencsétlen üzletkötő.
Általában elzavarom őket. néha ha nagyon nyomúlósak, tovább engedem. Aztán a jó ajánlataikból végül én teszem az ajánlatot.

Zoltanuss # 2017.05.16. 19:07

Katalin1990 ! A biztosító mindig hazudik. anno nekem volt valamikor egy kaszkóm. egyszer tévedtek, ráadásul a saját hátrányukra. ettől függetlenül folytonosan hazudtak.

Katalin1990 # 2017.05.16. 17:36

Kedves Jozsef... igen, gondolom erre jatszanak ok is. ( egy 30 000 es karnal biztosak benne, hogy nem fogok perelni....)
Mar banom hogy kotottem ilyen biztositast.... ramdumaltak.... s hittem, hogy ez tenyleg jo lesz nekem... nem egy nagy osszegu a kar, de mire szamithatok ha nagyobb lesz, ha kis osszegnel ekkora rumlit csapnak. :(
En betartom a szerzodest, fizetem.... itt nem en nem tartom be :(
Arra gondoltam, hogy ha ok nem tartjak be, akkor szerzodes be nem tartasa miatt kezdemenyezhetem a felmondast. Szomoru, hogy ok megteheik....

Es ha jol ertem... elegge kelepceben vagyok, tehat a 3 evet vegig kell csinalnom. Ha tetszik, ha nem.

Koszonom szepen a valaszokat!

drbjozsef # 2017.05.16. 17:04

Katalin,

rövidebben : igen, megteheti. Kérd írásban, hogy fizessenek, ilyenkor írásban válaszolnak, ha elutasítják, indokolják. Ha nem tetszik, elmész egy ügyvédhez minden papírral, felvétellel, bizonyítékkal, és megbeszéled vele, hogy érdemes-e perelni. Aztán kipereled, ha jogosnak tűnik. Vagy elbukod. Nem olcsó, szóval jól gondold meg.

nonolet # 2017.05.16. 16:01

1.
Nos, JOGÁLLAMBAN élsz!
Ahol a vitákat VÉGÜL a bíróság dönti el.
(ha nem jön létre megegyezés vagy elmarad a beletörődés)

Ezért...
Ha nem fizet a biztosító és ezt nem fogadod el akkor >> perelsz, aztán majd kiderül kinek van/lesz igaza.

2.
Nos, JOGÁLLAMBAN élsz!
Ahol a szerződéseket BE KELL TARTANI!!!! a feleknek.
Azaz neked is...

Mert: ha valamely fél mégsem tartja be,
akkor végső soron
az állam fogja betartatni!!!! vele.

Az erőszak szervezete útján.
Azaz per+végrehajtás lesz, ha kell akár rendőrrel.

Ez csak akkor kerülhető el, ha

  • a felek mégis megegyeznek

vagy

  • a "sértett" beletörődik a helyzetbe

vagy

  • a "sértő" önként rendezi az ügyet

Nos, gondolkodj el a jogállamon amiben élsz
és
ha megértetted a fentiek lényegét,
akkor már
tudni fogod mit tehetsz és mit nem.

Illetve mit tehet a biztosító és mit nem...

Katalin1990 # 2017.05.16. 15:48

Koszonom a valaszt!

Nem egeszen a velemenyem "csak", hanem emailekkel es szolgaltatoi LOG -okkal valamint a biztosito hangrogzitojevel tudom bizonyitani, hogy hazudik.
Es hozzateszem, folytatja.

Megtehetik e, hogy nem fizetnek a karomert? ( mert gondolom erre megy ki ez a sok hazudozas)

S mi a helyzet akkor, ha elkoltozom, s ezt a lakast, amire a bizositast kotottem kiadom alberletbe, akkor lehet-e modositani a szerzodest? Pl nem kerem az extra biztositast...? Hanem csak alapbiztositast az epuletre?

nonolet # 2017.05.16. 09:18

A te saját véleményed a biztosítóról,
aligha valós felmondási ok...

Majd, ha panaszkodsz nála és
végül bepereld, ha nem javul
és pert nyersz az lesz a jogos ok.

Katalin1990 # 2017.05.16. 09:11

Tisztelt Forumozok!

Egy olyan problémám van, hogy tavaly decemberben kotottem egy lakasbiztositast. Bekovetkezett egy karesemeny, amire van biztositasom.
A biztosito hozzaallasa, vagyis a karesemenyem ugyintezoje hazudozik, konkretan mosolyogva hulyenek nez..( bizonyitekok vannak ra biztosito es internet szolgaltato reszrol is) idot huz, abszolut nem korrekt.

Az biztositasnal sajnos alairtam 3 ev husegidot.

A jelenlegi tapasztalatom alapjan ezt a biztositast nem szeretnem, mert szamomra ez nem megfelelo. Nem azt adja, amit vartam, s amit alairtam. Hiaba fizetem a magas biztositasi dijat, amint kar van, nem korrekt a karesemeny kezelese.

Mit tehetek? Turok meg 2,5 evig fizetem a magas dijat, es ezert ha kar is er, a biztosito hatat fordit?

Szeretnem megszuntetni ezt a biztositast. Tudom a 3 ev.... vagy legalabb modositani...?
De van e vmi mas ok, pl: a biztosito nem korrekt hozzaallasa, ami miatt felbontast kerhetek. Mert az ugy abszolut nem korrekt, hogy en tisztessegesen fizetek, amikor meg nekik kellene, akkor hazudoznak.....
Teszem azt, mivel bizonyitekom van arra hogy hazudik.. feljelentest tehetek? S hogy rumlitol kimelje meg magat a biztosito, kozos megegyezessel megszuntetheto?

Mi az aminek van ertelme, es a biztositasom megszunik vele ezzel a biztositoval.

Koszonom
Kata

tudatosbiztositás.hu # 2016.12.14. 22:16

A felmondásokat teljesen felesleges drága elavult ajánlott levélben feladni, a faxolás illetve az említett e-mailes felmondási mód tökéletesen müködőképes

tudatosbiztositás.hu # 2016.12.14. 22:14

Kedves Zoltán!

Mindnek előtt e -mailben a jogszabályok alapján sajnos nincsen lehetőség felmondani szerződést,(semmilyen szerződét sem, nem csak biztosítási szerződést, mivel egy emailt bárki írhat bármilyen e-mail címről, de legfőképpen azért nem működik, mert az emailt saját kezűleg, egyedileg azonosítható módon nincsen lehetősége aláírni, ha csak nincs hitelesített elektronikus aláírása, de ez még a jövő zenéje...)

De amennyiben kézzel írt felmondónyilatkozatát befotózza vagy beszkennelni és csatolmányban küldi e-mailben az abszolút működőképes.

Jól említette, hogy a felmondást indoklás nélkül mindkét fél kezdeményezheti, annyi a szabály, hogy legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt tájékoztatni szükséges a Biztosítót.( Az évfordulós felmondásra 1959 óta egységes a jogszabály, a lakásbiztosításokat a kötelezőhöz is minden egyéb biztosításhoz hasonlóan évfordulóra van lehetőség felmondani).

Természetesen a 30 napos jelzési idő, a legkésőbbi időpont, előbbi is lehet jelezni, de a felmondás mi ndenképpen az évforduló napjára válik hatályossá. (Ennek az az indoka egyrészt hogy ez a törvény, másrészt, ha mindenki csak gondol egyet és bármikor felmondhatná a szerződését, akkor nem tudna biztonságosan tervezni a biztosító.

DE!!!

Természetesen az úgynevezett érdekmúlás esetében (eladás, illetve halál) év közben is bármikor megszüntethető a szerződés, sőt gyakorlatilag, jogi értelemben az eladás napjával meg is szűnik a szerződés, de ezt valóban igazolni szükséges.

Ez nem a Biztosítók szemétsége, csupán nem működik bemondásra, bejelentésre, hisz jó magyar szokás szerint, ha ez működne, akkor hamar elterjedne, és mindenki ezzel az indokkal év közben szüntetné meg a szerződését, ha úgy gondolja.

A szerződésen minden olyan személyes adatot, az összegeket, amit nem kíván a biztosító tudomására hozni természetesen kitakarhat. A lényeg, hogy szerepeljen és látszódjon rajta az eladása pontos dátuma, az
eladó személye illetve az ingatlan címe.

Ha ezt beküldi, akkor ráadásul az eladás hónapját követő 1 -jétől keletkező esetleges túlfizetését vissza is kapja.

(Halál esetén egyébként a halotti anyakönyvi kivonatot kérik, ott is a halál napjával jogilag megszűnik a biztosítás, de igazolni szükséges azt is)

Bízom benne, hogy elég részletes választ adtam:)

Üdv,
www.tudatosbiztositas.hu

Zoli1960 # 2016.12.14. 22:08

Köszönöm!
Így már tiszta a kép!

Tisztelettel, és Üdvözlettel:

SzZ

drbjozsef # 2016.12.13. 06:15

Keveredik a felmondás meg az érdekmúlás.

Az évforduló előtt 30 nappal ÍRÁSBAN fel kell mondanod ha meg akarod szüntetni a szerződést. Itt van, minek kell lennie benne :

https://www.aegondirekt.hu/…tovaltas.php

Természetesen ehhez jogod van, küldd ajánlva a levelet, tiltsd le a csoportos beszedésit ha van, és innentől nincs további teendőd.

Ha tulajdonosváltozás volt, azt egy hónapon belül be kellett volna jelentened, de baj nincs, a bejelentéstől számított időponttól még a hátralévő befizetett díj is visszajárhat (ha 30 napon belül bejelentetted volna, akkor a tulajdonosváltozás napjáig visszamenőleg járt volna).

Ha jól értem, esetedben mindkettő fennáll, ha úgyis forduló van, és gondolom most kellene fizetni a következő időszakra, akkor talán egyszerűbb, ha rendes felmondással levélben felmondod és kész.

Zoli1960 # 2016.12.12. 22:48

Tisztelt Fórumozók!
Olvasva a sorokat nem találva az engem most érintő kérdésről, így ezúton megkérdezném a szakértő hozzászólókat, a következő ügyben:
Van egy több évtizede kötött Aegon-os lakásbiztosításom, aminek az évfordulója február 1. Lévén 30 nappal előbb lehet felmondani, a napokban (2016 december) írtam egy emailt, hogy ez a szándékom, mert tulajdonos változás miatt okafogyottá vált a biztosítás további fizetése a számomra.
Erre válaszlevelükben felszólítottak, hogy igazoljam érvényes adásvételi szerződéssel, vagy a következőkre számíthatok: "Abban az esetben, ha az érdekmúlás ténye nem igazolt, a szerződés továbbra is érvényben marad."
Kérem segítsenek nekem... Ez mi?
Milyen alapon kérik ezt tőlem? Létezik a jogban ilyen?
Mit válaszolhatok a tisztelt biztosítómnak, aki hazugnak vél?
Elmondom, valóban tulajdonos változás történt, de családon belüli tulajdonjog ajándékozással történt cseréjével, hivatalosan közjegyző által levezényelve, de mi közük hozzá?
Igazolt ok nélkül nincs jogom felmondani évforduló váltás előtt harmincnál is több nappal egy lakásbiztosítást?? Hogy van ez?
Megtisztelne, ha tájékoztatna erről egy Szakértő Önök közül.
Megdöbbentett, és mélyen felháborított, hogy a sorok között lehazugoztak, és megfenyegettek engem, aki több évtizede becsületesen fizettem az egyre emelkedő díjaikat...

drbjozsef # 2016.11.27. 15:21

kedves raffer es tudatosbiztositas.hu,

Timcsi nem egy lakasbiztositast kotott, csak rossz topikot valaszott a kerdesenek. Az allianz eletprogram egy unit linked alapu eletbiztositas.

Ezt nem lehet ugy felmondani, mint egy lakasbiztositast.

drbjozsef # 2016.11.27. 15:19

Ismeretsegi korbol egy pelda :

Unit linked biztositas 13 evre.
Felevente 300.000.- forint befizetes.
(ez volt a csalad havi sporolasa, 50.000 Ft)
Het evet befizetett, 4.200.000.- forintot.
Felmondta.
A visszavasarlasi erteke minden levonas utan
3.100.000.- forint lett.

Ennyit kapott vissza.

Tobb mint egy milliojatol megszabaditották.

Pedig az egysegek meg termeltek is valamennyi penzt, csak hat 800.000 Ft-ot kifizettek az uzletkotonek, de a koltsegek, meg a visszavaltasi bunti meg megcsapolta egy kicsit.

Szoval igy mennek ezek.

drbjozsef # 2016.11.27. 15:14

Tamcsi250,

sajnos a nagy bukoban mar benne vagy.

A unit linked biztositas egy sima atveres. Meg eppen nem buntetendo, mint a piramisjatek, de nincs is nagyon messze tole.

Ezzel csak a biztositast elado ugynok jar jol, egy kicsit a biztosito talan, es nagyon rosszul az ugyfel.

Azt tudnod kell, hogy az elso ket ev befizeteseit lenyelik. Elillan, mintha nem is lett volna.

A 3. ev a felmondasra a legnagyobb buko. A penzed ketharmadat biztosan buktad. 7-8 ev utan, ha maguk a befektetesi egysegek jol teljesitenek talan 20-30% bukoval meguszhatod. Tiz ev utan ESETLEG visszakaphatod a befizeteseidet, de nem kecsegtetnelek tul sok joval, 7. eve mennek felfele a tozsdeindexek, eobb-utobb korrekcio lesz. De ez persze nem biztos.

Ahhoz szoktasd hozza magad, hogy aki eladta neked azt a biztositast, az valoszinuleg nagyon atvert, es az elso ev befizeteseit ő kapta meg. Ez egy ilyen uzlet.

Egy szerencsed van, hogy az Allinaz Eletprogram az egyik legkevesbe szivas unit linked. De hasznot az se sokat termel.

A masik halvany eselyed : megkaptad a biztositasi kotvenyt? Azt altalaban postazzak, es neha elfelejtik kikuldeni (az ugynok felmarkolja a zset, aztan szarik a tobbire). Ha nincs kotvenyed, akkor meg felmondhatod, akar 3 ev utan is...

Az alabbi linkeket olvasd el, abbol megtudod a lenyeget. Csak vegyel be elobb valamilyen nyugtatot...

http://kiszamolo.hu/…ositasokrol/

http://kiszamolo.hu/…ehasonlitas/

http://kiszamolo.hu/…-ev-utan-is/

http://kiszamolo.hu/…-biztositas/

http://kiszamolo.hu/…eletprogram/