devizahitel törlesztés


Tibi49 # 2014.09.13. 10:15

Tisztelt Jogi Fórum!
A múlt héten (én barom) egy ügyvédi irodához fordultam bizalommal, hogy a gépjármű vásárlására vonatkozó devizaalpú hitelszerződésem ügyében eljárjon. Legomboltattak velem nem kevés pénzt a megbízásért. Persze lesz még plusz sikerdíj is, ami majd a legvégén lesz esedékes.
Erre tegnap bejelenti a kormány, hogy a bankoknak el kell számolni az ügyfelekkel szemben, ami azt jelenti, hogy "csak várni" kell a pénzünkre.
Mit érdemes tennem? Azonnal felbontani a megbízási szerződést?
Mennyi pénzt tudnék visszakövetelni? Az ügyvédi iroda eddigi költségeinek levonása után maradt összeget?
Köszönöm szíves válaszotokat!
Tibor

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.15. 16:51

Nem értem, miért válna a bank egy ilyen szerződés láttán engedékenyebbé.

N&CS # 2014.01.15. 16:42

Tisztelt Zsuzso1955!
Azt is figyelembe kell venni, hogy ezzel színlelt szerződést hoznak létre, de akár amiatt is pórul járhat az illető, hogy a kölcsönszerződés alapján követelni fogják tőle az összeget.


Nagy & Cserny Ügyvédi Iroda
1027 Budapest, Jurányi u. 3.
iroda@nagycserny.hu

zsuzso1955 # 2014.01.13. 19:41

T. fórumozók!
Egy ismerősöm devizahitel törlesztés csökkentését kérné a bankjától. Ügyvéd adta a tanácsot Neki, hogy kedvezőbb elbírálásra számíthat, amennyiben mellékel egy papírt a kérelemhez x milliós magánszemélytől felvett kölcsönről. Szerintem ez így formálisan akár jogszerű is lehet, de mi van akkor, ha ellenőrzik a kölcsönadó személy anyagi helyzetét? Szerintem a bank megteheti ezt. Az ő helyében nem mennék bele, még ha ügyvéd mondta is.Véleményeket szeretnék kérni ezzel kapcsolatban. Üdv Zsuzso