Jelzálog hitel és folyószámla


kérdező100 # 2014.10.16. 06:16

Még azt is szeretném megkérdezni,hogy milyen jogszabályra hivatkozhatnék,ami alapján megszüntethetném a folyószámlámat?köszönöm.

kérdező100 # 2014.10.15. 04:55

Tisztelt Dr.Attika.

Köszönöm válaszát!Valóban nem engedik felmondani,közben azzal "fenyegetnek",hogy felmondják.Most küldtem még egy hivatalos levelet,hogy egyoldalúan felmondom a folyószámla szerződésem.A hátralék 13 ezer forint,valamint lakáshitelem van,amit hónapok óta nem fizetek.Kíváncsian várom a végeredményt!

serik.aq@gmail.com # 2014.09.12. 10:35

Tisztelt Fórumozók!
A következő problémával kapcsolatban szeretném a segítségüket kérni:
2007-ben a Raiffeisen Banknál folyószámlakölcsönt vettem fel. Ennek összege 200.000 ft volt. Sajnos egy idő után már nem tudtam fizetni. A Bank a követelést 2010 májusában eladta a Díjbeszedő Faktorház zrt.-nek. Szeretném rendezni a tartozásomat egy összegben, de méltánytalanul soknak tartom a mostanra 476.000-ft-os követelést (2010-ben 235.000 ft-os tartozást adott el a bank). Főleg úgy, hogy a Faktorháztól én soha semmilyen megkeresést nem kaptam, bár Ők azt mondták, hogy írtak nekem 3!! levelet. Nekem nagynehezen, több napnyi telefonálás után sikerült csak kiderítenem, hogy egyáltalán kinek tartozok. Beszéltem a telefonos ügyfélszolgálatukkal (ahol a Hölgy azt mondta, hogy személyes egyezkedésre nincs lehetőség, írjak e-mailt) és ott azt mondták, hogy ha a nettó keresetem meghaladja a mindenkori nyugdíjminimum kétszeresét, akkor nem adnak kedvezményt, akkor sem ha egyben szeretnék fizetni. Hát a jövedelmem ezt az összeget meghaladja, de akkor is értékelhetnék a fizetési hajlandóságomat, és azt, hogy egy összegben rendezném. Önök szerint van-e valamilyen lehetőségem arra, hogy ezt az összeget csökkentsem, vagy nem érdemes vitázni? Nem uzsorakamat ez?
Köszönöm a segítségüket!

Dr.Attika # 2014.09.11. 20:08

Tisztelt kérdező100!
Nyugodtan megszüntetheti( felmondhatja) a folyószámla szerződést. Tudom sok bank ilyenkor azt mondhatja, hogy addig nem lehet megszüntetni a fsz. szerződést, amíg tartozás van, de polgári jogilag nincs így.

kérdező100 # 2014.09.11. 19:51

Tisztelt Fórumozók!

Deviza alapú hitelemet 3hónapja nem fizetem.Folyószámlát nem a hitelfelvétel kapcsán,hanem már 13éve nyitottam az OTP nél,de ugye a hitel felvételének feltétele volt.Kérdésem az lenne,hogy megszüntethetem-e a folyószámlámat?Nincs inkasszó alatt és jelenleg 9ezer ft elmaradás van rajta.Van-e esetleg valamilyen jogszabály,amire levelemben hivatkozhatnék,és így megszüntethetném?Válaszukat köszönöm!

Mama2011 # 2014.04.26. 04:47

Folyószámla hitelem van az OTP-nél. A hitelkeretet maximálisan kihasználtam. Sajnos dec.ben munkahelyet váltottam, és az új munkáltatóm csak kp-ben fizetett munkabért, tehát 4 hónapig nem érkezett a számlámra fizetés. 3 hónap után átszámolták a keretet, és az addigi 800 eFt-os keretet lecsökkentették 70 eFt-ra. Közben elhelyezkedtem olyan munkahelyen, ahol már utalják a béremet erre a folyószámlámra, tehát érkezik rá rendszeres bérjövedelem. Az OTP ezt nem veszi figyelembe.Azt állapították meg, hogy 3 év alatt vissza kell fizetnem a 800 eFt-ot úgy, hogy havonta törlesztek kb. 30.000 Ft-ot, + felszámítják a kintlévő hitelkeret kamatát, ami 17.000 Ft.
Az a kérdésem, hogy miért nem veszik figyelembe azt, hogy néhány hónap múlva már a rendszeresen utalt bérek alapján helyreállna a hitelkeretem a régiek szerint.

monalisa1 # 2014.03.17. 10:00

Ha a bank át is veszi az ingatlant azt csak mélyen piaci áron alul teszi, emiatt valószínűleg továbbra is hiteltartozásban maradsz.

----
  • laikus hozzászóló
Gabócza # 2014.03.17. 07:53

Tisztelt Szakemberek!
Jelzálog hitellel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. 4 éve lakásvásárlás miatt vettem fel az eurós hitelt, amit mára sajnos nem tudok biztonsággal fizetni úgy, hogy a megélhetésem ne váljon lehetetlenné. A kérdésem a következő: van e lehetőségem a tulajdonjog átadására a bank részére, hogy a hiteltől megszabaduljak? Nem szeretnék a végrehajtásig eljutni, vagy BAR listára kerülni! Mit tehetek, milyen lehetőségem van? Inkább lemondok az ingatlanról, csak végre kényelmesen meg tudjak élni. Mivel nem vagyok "hátrányos" helyzetű így nincs lehetőségem az eszközkezelő segítségét kérni.
Kíváncsian várom válaszukat!
Köszönettel: Gabóca

aranyvirag # 2014.03.03. 11:35

Tisztelt Fórumozók !
Szabad felhasználású jelzálog hitelem volt az FHB banknál, melyet az eszközkezelő januárban maradéktalanul kiegyenlített.
Az előzőleg nem törlesztett jelzálog részletekre a bank minden hónapban monitoring díjat számolt fel.
Azt gondoltam, miután teljes mértékben ki lett egyenlítve a kölcsön, ezt a díjat megszűntetik, de azóta is folyamatosan jön az sms.Telefonon érdeklődtem, miért nem állítják le a folyamatos folyószámla terhelést, erre azt mondták, hogy most már a folyószámla kamatát terhelik.
Eddig mindíg a jelzálogra hivatkozva terhelték a folyószámlát, most meg már mást mondanak. Hol tudhatom meg , jogos-e ez ?