Felháboritó NAV eljárás, fellebbezés ?


gerbera317 # 2014.07.03. 06:36

Várjuk meg a kérdező válaszát...

Rexor # 2014.07.03. 05:43

Gerbera, ha tudsz tizenezer forintért eladó termőföldet szóljál már nekem is ...

gerbera317 # 2014.07.02. 22:14

A NAV egész' konkrétan melyik paragrafusra hivatkozik az indoklásban?

Egyébként mennyi a NAV követelése? A földek manapság tizenezer forintokért cserélnek gazdát, és a vagyonszerzési illetékek is ehhez igazodnak. A te esetedben, tán csak nem röpködnek a milliók???

Rexor # 2014.07.01. 09:02

Sajnos az illetéktörvény alapján jogos az illeték kétszeresének a kiszabása. Ugyanakkor mindig van lehetőség jövedelmi helyzetre való hivatkozással részletfizetést, mérséklést vagy elengedést kérni.

shabalala # 2014.07.01. 07:55

Tisztelt Jogi Fórum!

2009.évben vásároltam több földterületet. 2011-ben olyan helyzetbe kerültem,hogy lényegében mindenemet elvesztettem!
2012. áprilisában minden vagyonunkat elárvereztek.Többek között a nevemen lévő földeket is!
Jelenleg a lányomnál és a vejemnél lakunk a férjemmel.
Jelen pillanatban egyedüli bevételünk a fizetésem,amiből 50%-ot már így is levon a pénzintézet,akiknél bedőlt a hitelem és a NAV.

Hogy még rózsásabb legyen a helyzetünk a mai napon kaptunk egy határozatot a NAV Illeték Osztályától,miszerint az egyik elárverezett föld után fizessek be vagyonszerzési illetéket,ami ráadásul,mivel 5 éven belül került más tulajdonába,az egyébként fizetendő illeték kétszerese.

Ebben az esetben milyen fellebbezést nyújthatok be? Hivatkozhatok arra,hogy semmim sincs,vagy teljesen felesleges,mert úgyis rám terhelik ezt az összeget?
Ezek után várható,hogy az összes földre,ami a nevemen volt és árverés útján került el tőlem,küldenek ilyen büntetést?

A válaszokat előre is köszönöm!

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.17. 19:29

Nekem az időpontok miatt nem igazán kerek a történet, illetve pont az időpontok miatt az se egyértelmű, hogy hol voltál, mit csináltál abban az 1,5 évben amíg nem fizetted a tb-t. Főleg úgy, hogy előtte tartósan beteg is voltál.
Másrészről a TB-nek honnan kellene tudnia, hogy Te nem tudod kifizetni az összeget?
Szerintem jobb lenne, ha vki hozzáértőbbel átnézetnéd a papírokat, még mielőtt feleslegesen fellebbezéseket kezdenél el gyártani....
Miért nem kérted amúgy, hogy az önkormányzat állapítsa meg az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságodat? Nem is tudtad, hogy a tb-t fizetni kellene?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.06.17. 09:58

Kérem, tudassa velem, ha van valami féle fellebbezési- vagy egyéb lehetőségem a problémám megoldására.
Benne van a végzésben.

(A címet egy kissé túlspiláztad.)

Zavaros421 # 2014.06.16. 19:26

Tisztelt Jogi Fórum!

Egy nevetséges históriát szeretnék felvezetni önöknek és tanácsukat kérni, mert olyan eljárással találtam magam szemben, ami felháborító és véleményem szerint, egyáltalán nem nevezhető korrektnek semmilyen szemszögből.

Az elején kezdeném, 2011-ben mikor abba hagytam tanulmányaimat, családi okok miatt nem volt esélyem semmilyen munkát vállalni, illetve tartósan beteg státuszom is éppen hogy csak megszűnt.
Az agydaganat műtétem miatt további kivizsgálásokra kellett járnom, ezért munkavállalásra képtelen voltam, ez okból kifolyólag a helyi munkaügyi központba nem jelentkeztem be. Mivel időközben megszűnt a tartósan beteg státuszom,
és az orvosok szerint teljesen felépültem, egy kis segítséggel sikerült elhelyezkednem 3 hónapja.

A munkáltatóm kérte, hogy jelentkezzek be a munkaügy Észak-Magyarországi regionális kirendeltségénél, mint pályakezdő álláskereső, tehát a bruttó jövedelmem után a munkáltatóm támogatásra lesz jogosult.

Már 3 hónapja dolgozom a munkahelyemen, és a mai nap folyamán a munkáltatóm értesített egy NAV-tól érkező tiltási határozatról, ami értelmében 186.000 Ft tartozásom van a Magyar Állam Kincstárnak.
A mostani munkahelyem előtt semmilyen munkaviszonyom nem volt, így nem fizettem a TB-t. Az alatt a 1,5 év alatt egyszer sem voltam sem háziorvosi, sem másfajta orvosi ellátást nem vettem igénybe.

Az utolsó időpont mikor orvosnál voltam az utolsó kontroll vizsgálatom volt még 2011-ben, amikor még tartósan beteg státuszom aktív volt.
Illetve a munkaügyi központtól sem kaptam semmilyen jellegű segélyt vagy támogatást.
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy ez a fajta eljárás törvényesen zajlott-e.
Semmilyen formában engem nem értesítettek arról, hogy valamiféle fizetési elmaradásom van illetve, bírósági ügyről sem kaptam semmilyen értesítést.
A mai nap kaptam egy ajánlott levelet, amiben az áll, hogy 5.000Ft illetéket kell befizetnem, egy bírósági eljárás (határozat miatt) amiről életemben elsőnek hallottam, azt sem tudtam hogy ilyen ügy ellenem folyamatban van.
Tehát most a teljes összeg 191.000Ft, amit a minimál bérem 50%-os csökkentésével szándékoznak behajtani.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e lehetőségen fellebbezésre, ha igen akkor hová tudom benyújtani?

Amint elkezdtem dolgozni, 21évesen 3 hónap munkaidő után, 85.000Ft havi jövedelemmel hogyan gondolhatják, hogy ki tudok fizetni 191.000Ft-ot, és ha nem akkor letiltják a fizetésem felét.
Ha a fizetésem felét letiltják 4-5 hónapra, akkor a jövedelmem nem lesz elegendő a megélhetésem biztosítására, hitelfelvételre pedig nem vagyok jogosult, mert nem vagyok 12 hónap ledolgozott munkaidő birtokában.

Kérem, tudassa velem, ha van valami féle fellebbezési- vagy egyéb lehetőségem a problémám megoldására.

Válaszát előre köszönöm.

Üdvözlettel

Zavaros421