jótékonysági rendezvény adóköteles?


vincze # 2014.07.05. 19:50

Udv!

A kerdesem az,ha jotekonysagi bulit szervezunk, ahol az ital es a belepo is (az alapanyag levonasa utan) jotekony celt szolgal adokoteles? Bufe szemelyzetet be kell jelenteni? es a rendezvenyt be kell jelenteni?

Elorre is koszonom

kovlin # 2014.06.25. 08:50

Kedves Budabea!
Adózási szempontból nem találom aggályosnak jótékonysági rendezvény szervezését, hiszen ajándékozási illetéket csak 150.0000 forintot meghaladó értékű ingó ajándékozása esetén kell fizetni, illetve ingó értékesítése esetén nem kell bevallani az évi 600.000 forint alatti bevételt. Azonban felhívom a figyelmét, hogy az emberi fogyasztásra kínált ételek pénzért történő árusításának szigorú szabályai vannak, így azt javaslom, hogy az adományokat tegye ettől függetlenné.
Üdv,
Linda

Budabea # 2014.06.23. 12:07

Szeretnék barátnőmnek babakocsira gyűjteni. Házunk udvarán kollégáknak kínálnék ételeket-italokat jelképes összegért. Tulajdonképpen olyan lenne, mint egy kertiparti, ki lenne tévé egy gyűjtődoboz, amibe önkéntes alapon, előre nem meghatározott összeget dobhatnának a meghívottak. Mivel a szervező én volnék, mint magánszemélynek vannak adòzási kötelezettségeim? Illetve mik a jogi vonatkozások, ha vannak egyáltalán?