Vissza nem fizetett magánkölcsönből tagi kölcsön


Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.04. 05:44

Hat és félmillió forint talán már elég nagy összeg ahhoz, hogy megbízzon egy ember egy ügyvédet. Pláne, ha magával a tényállással sincs tisztában. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy akkor most kinek tartozik az a cég, az adósodnak vagy az anyósának.

Jogkereső # 2014.07.03. 19:25

Tisztelt Fórumozók!

A következő helyzetben vagyok:

6 360 000 Ft, közjegyzőnél készült egyoldalú tartozás elismerő nyilatkozattal alátámasztott lejárt tartozása van felém, magánember felé egy magánembernek. Nem tudom behajtani, mert nincs már magánvagyona.
Ugyanakkor ennek az embernek van egy Kft-je, amibe 2012-ben 12 M Ft-nyi tagi kölcsönből ingatlanokat vett.
Nem kizárt, hogy a tulajdonostárs anyja nevében tették be a kölcsönt, akinek úgy tudom, hogy szintén nem állt saját megtakarításból ekkora összeg a rendelkezésére, de így mondhatja, hogy nem ő tette be, hanem az anyja.
Kérdésem: mivel sem a cég, sem az ő jövedelme 2007-re visszavezetve sem támasztja alá ennek az összegnek a meglétét, erős a gyanú, hogy többek között a tőlem és másoktól is kiszedett kölcsönöket vitte be tagi kölcsönként a cégébe.
Tudom-e valami féleképpen ezt az összeget végrehajtással visszaszerezni, merthogy ez már céges vagyon lett, ha jól gondolom.
Vagy ezzel a technikával megnyerték a pénzt?

Remélem lesz, aki tud válaszolni.

Köszönöm.