Apeh panasz


Chf-séf # 2014.07.14. 17:52

T.ObudaFan!
Méltányossági kérelmet írtunk a Nav-nak. Elutasították azzal az indokkal, hogy ha van egy 35 éves autónk, amit fenn tudunk tartani akkor nem kérhetünk törlést, részletfizetést. Továbbá kifejtették, hogy biztos van eltitkolt jövedelmünk. Ez milyen jogi eljárás? Férjem rokkant nyugdíjából élünk 3-an.Fiam egyetemista. Valóban luxus egy öreg autó? Rágalmazhatnak puszta feltételezésekkel? Kihez forduljunk? Üdv

ObudaFan # 2014.07.14. 15:21

Ebben a jogvitában nem a NAV-hoz, hanem a munkaügyi bírósághoz kell fordulni. De természetesen neki kell tudni igazolni, hogy ez a munkavégzés megvalósult és hogy mi volt erről a megállapodás. HA okirattal nem lehet, akkor esetleg tanúval.

Zoé # 2014.07.14. 14:33

Tisztelt Fórumozók!

Történet a következő alkalmi munkavállalóként dolgozott egy ismerősöm egy cégnél 10 napot, a fizetést úgy beszélték meg, hogy következő hónap 5.-én lesz fizetés. Elmúlt 5.-e, szólt az ismerősöm a főnökének, mi lesz a bérrel, mondta majd megkapja. Dolgozott még 5 napot neki, majd eljött tőle. Ez volt 3 hónappal ezelőtt. Most pár napja utalt a számlájára egy csekély összeget, mondván, hogy csak ennyit dolgozott (5 napot), bement az Apeh-hez valóban 5 napra volt csak bejelentve. Mit tud tenni, hogy lássa a fennmaradó 10 napi bért? Ha névvel feljelentést tesz (mivel ezt csak névvel lehet) az Apehnál és nem tudja bizonyítani a 10 napot, akkor még Ő kerül bajba? Mivel se egy jelenlétiív, se egy munkaszerződés nem volt. Akárhányszor előhozta ezeket, majd, majd.... volt a válasz.