diákhitel részletfizetés késés


JoghallgatóMiskolc # 2014.09.16. 23:12

Juhééé! Megelőztünk egy problémát! :)

Beus181 # 2014.09.15. 12:08

Na ugye, így volt a legegyszerűbb:) Azért esetleg én ezt elküldeném e-mailben is nekik, hogy ez a beszélgetés zajlott le, és ez alapján eszerint ennyit és ennyit tudsz ekkor utalni. Az a legjobb ha írásban is tisztázod velük, nem hiszem mondjuk hogy mást mondanának írásban, de legyen nyoma.

sammydavis # 2014.09.15. 10:33

Tanácsotokra felhívtam őket, és jól tettem :-)
Azt az infót kaptam, h próbáljak meg egy részkiegyenlítést tenni még ebben a hónapban, h mutassam a fizetési szándékot, ha ez nem megy akkor a köv. hónap elején rendezzem mind az elmaradást az aktuális részlettel együtt.
Mindezt annak fényében mondták, h eddig minden alkalommal pontosan érkezett a befizetés részemről.

JoghallgatóMiskolc # 2014.09.15. 09:17

Hívd fel és tájékoztasd a helyzetről őket + küldd el e-mailben is. Az együttműködési készség sok problémára gyógyszer, a DH-nál főként. Lényeg, hogy ne állítsd őket kész helyzet elé.

Panna50 # 2014.09.15. 09:02

ez így van, ahogyan Beus 181 leírta.
a fiam is kapott ilyen részletfizetési kedvezményt, amit pontosan azért kértünk és kapott, mert az eredeti fizetéssel már voltak problémák.
Nagyon fontos lenne, hogy a Diákhitellel beszélj, mert ez már egy kedvezmény neked, ezt már nem szabad megszegned sem az összeget, sem pedig a határidőt!

Beus181 # 2014.09.15. 08:21

"3x mulaszt az ember akkor mondják fel"

Szerintem ez arra vonatkozik aki simán törleszti havonta rendszeresen, de neked azért más a helyzeted, te már kedvezményként kaptad az egyösszegű befizetés és behajtás helyett a törlesztési lehetőséget, és ezeknél az szokott lenni, hogy ha egyszer is csúszol,vagy nem fizetsz elvész a lehetőség és visszaugrasz oda, hogy egyösszegben vagy behajtás által kell fizetned. De a legjobb ha felhívod a Diákhitelt és megbeszéled velük, szerintem ez legyen az első.

sammydavis # 2014.09.15. 07:32

üdv!

egy olyan problémám van, hogy ebben a hónapban nem fogom tudni időben törleszteni a 31.000 Ft részletfizetést amit a DH a tartozás egy összegben való behajtása után engedélyezett nekem.
már jó ideje pontosan fizetem, minden hónap 3.-a körül szokott esedékes lenni és én 10.- körül szoktam utalni.

a kérdésem az lenne, h mennyit lehet csúszni a részletfizetéssel anélkül h felmondanák ezt a részletfizetési megállapodást?
jövő hónap elején tudnék utalni, vagy esetleg most de csak egy jóval kisebb összeget.

azt olvastam egy másik topicban, itt a fórumon, hogy ha 3x mulaszt az ember akkor mondják fel a szerződést, de nem tudom h ez igaz-e illetve h működik pontosan.
ha valakinek van tapasztalata kérem ossza meg velem.
köszönettel,
sammydavis