Fórum adózás, illeték és pénzügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Vízdíj hátralék

Attila2012 # e-mail 2017.10.15. 18:48

Köszönöm a segítséget remélem minden megoldódik! :)

nonolet # e-mail 2017.10.15. 01:14

Attila2012

MÁR AZ IS jelentős pénzbe kerül,
hogy
a végrehajtó megkapja az ügyet!!!

Illetékek, költségek, költség előlegek...

Az, hogy még az elején leállítod (mert fizetsz)
ezektől a költségektől téged már nem ment meg.

Avagy: tetszett volna korábban fizetni.

drbjozsef # e-mail 2017.10.14. 19:51

Elmész a végrehajtóhoz, és belenézel az iratokba, ahhoz jogod van. Megnézed mikor indult az ügy. Valószínűnek tartom, hogy nem egy héttel azután, hogy Te befizetted a tartozásodat a szolgáltatónál.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Attila2012 # e-mail 2017.10.14. 14:58

Értem és köszönöm!

De ahogy én befizettem a vízdíj tartozást alig 1 hét telt el azóta hogy Végrehajtóhoz került az ügy! Viszont én úgy tudom még engem nem értesítettek ki levélben a végrehajtó irodától és én közben rendeztem a Vízdíj tartozásomat a Vízügynél akkor ha rendes lenne a Végrehajtó akkor nem számolna semmit fel,mert még nem is csinált semmit,csak értesítette az Végrehajtó irodát hogy tartozásunk van a Vízszámlával! Na mindegy azért köszönöm az infókat! :)

nonolet # e-mail 2017.10.12. 23:55

Attila2012

HA végrehajtás IS indult már,
akkor a szolgáltatónak VOLTAK
már behajtási költségei IS !
(felszólítások díja, fizetési meghagyás díja, végrehajtó költsége+díja)

A vízdíjon felül AZOKAT IS meg kell térítened neki.

Vagyis ha CSAK a vízdíjat rendezted az MÉG KEVÉS!

Ezért nem oldja fel a korlátozást, mert MÉG tartozol neki.
A behajtási költségekkel is...

Az, hogy a 140 eFt miért-miből jön össze és jogos-e
a részletes listából meglátod, ha kikéred a végrehajtótól.

drbjozsef # e-mail 2017.10.12. 21:43

Attila,

nem, nem lehet. Sok a tévedés és a rizs a leírásodban.

A végrehajtó nem kezd magától semmit. A tartozás jogosultja keresi meg, hogy indítson ellened végrehajtást, ha többedig felszólításra sem fizetted meg a tartozásodat. Hogyne lenne köze ahhoz a vízdíjhoz. Annak behajtásával bízták meg. Az, hogy közben Te az eredeti tartozást rendezted, már késő.

Ha már van végrehajtó az ügyben, akkor valaki átadta neki végrehajtásra a tartozásotokat. Ha eddig a pillanatig fizettétek volna ki a tartozást, akkor nem lenne plusz költség - persze, nem tudhatjátok, egy követelést a jogosult mikor adja végrehajtásra.

De most már ez mindegy. Át lett adva, elindult az eljárás, a költségei és díjait követelhetik.

Azt megteheted, hogy kikéred a végrehajtótól, hogy miből tevődik össze az a 140.000.- Ft. Végrehajtási díjnak és költségeknek egy picit soknak tűnik. Lesz ott még valami, amiről nem tudsz, vagy csak nem értesz.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Attila2012 # e-mail 2017.10.12. 20:06

Jó estét kívánok!

Nagy segítséget szeretnénk kérni, hogy volt egy vízdíj tartozás: X összegű,de kiegyenlítésre került és most nullán vagyunk! De viszont át került a Végrehajtó irodához ami azt jelenti hogy még + 140 ezer ft összegű tartozást kell kiegyenlítenünk és csak akkor szüntetik meg a Víz korlátozást! Most nem értjük mert ha a vízdíj tartozást kifizettük egyben miért nem lehet a víz korlátozás megszüntetését kérni ha a a végrehajtónak semmi köze ahhoz a vízdíjhoz csak az eljáráshoz amit ő kezdeményezett!?

Nem e lehetne valahogy ezt kérvényezni hogy a víz szűkítést,azaz korlátozást megszüntessék és helyreállítsák ha már kivan fizetve a vízdíj elmaradásunk ?

Előre is köszönjük! Fontos lenne! :(

Burn Out # e-mail 2017.08.06. 09:53

:)))

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.08.06. 09:36

ha számítási hiba van benne, akkor jelezni kell.
Ugyan már! Csak pert vesztett, és nem tud belenyugodni.

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.08.06. 09:35

Mennyi badarság!

www.kbs-ugyved.hu

Burn Out # e-mail 2017.08.05. 21:37

közokirat, az olyan papír alapú vagy elektronikus okirat, amelyet bíróság, közjegyző vagy más hatóság, illetve közigazgatási szerv ügykörén belül, a megszabott alakban állított ki. igen, megtartja. ha számítási hiba van benne, akkor jelezni kell.

lalek # e-mail 2017.08.05. 21:28

Tisztelt jogi Fórum!
Kérdésem az lenne,hogy KÖZOKIRATI fogalmát megtartja-e az a közokirat továbbra is ami szemmel láthatóan valótlan adattartalommal bír?Csak azért mert az bírósági ítélet. Tehát alapesetben egy bírósági ítélet KÖZOKIRAT. Viszont ha bármilyen okból,de egyértelműen az ítélet indoklási részében valótlan számadatot,tehát nem létező számot tartalmaz. Amit egy másik közokirattal egyértelműen és szemmel jól láthatóan igazolni lehet és az egy korábbi ítélt dolog amit egy sor könyvelési anyag éveken keresztüli NAV igazolással is alátámaszt.Viszont ez egy kúria tévedés és ez esetben az ügyvédek és szakértők sora elismeri a valótlanságot,viszont a jelen álláspont szerint tenni semmit sem lehet mivel KÚRIA ítéletről van szó Ha ez viszont így van akkor megdőlni látszik a KÖZOKIRAT fogalma,noha ez viszont sehol sincs leírva,hogy a közokirat amennyiben valótlanságot foglal magába akkor az elveszíti közokirati fogalmát,kivéve ha az Kúria ítélet.

Szomorú örökös #   2017.06.08. 23:29

elfmage999

Kivel van szerződése a vízműveknek?

Nagy valószínűséggel az anyósnak van szerződése, de ő b..ik fizetni. Ezért vették elő a másik tulajdonostársat és ezen azért ő joggal akadt ki.

elfmage999 # e-mail 2017.06.08. 07:25

Nono!

Kivel van szerződése a vízműveknek?

A tulajdonos csak akkor felel ha mást nem lehet kötelezni.

nonolet # e-mail 2017.06.07. 23:23

Tulajdonos?
Igen.

Van érvénye használati megosztás?
(gondolom) Nincs.

Akkor jogos a megterhelés.
Lévén OSZTATLAN KÖZÖS tulajdonról szó.

Aztán majd elrendezik egymás között az anyóssal...

Szomorú örökös #   2017.06.07. 23:13

Üdv a szakértőknek!

Egy ismerősöm problémája kapcsán érdeklődnék. Az illető tulajdonostárs egy magánházban, de nem ő lakik ott, hanem a másik tulajdonos, aki az anyósa. Nos, ez az anyós nem fizette a vízdíjat és a vízmű valahonnan kiderítette, hogy van egy másik tulajdonostárs is, akit először meglátogatott a végrehajtó a tartozás ügyében, majd aztán szépen megterhelte a vízdíj elmaradással az ő ingatlanát is végrehajtási joggal. Vajon szabályosan jártak-e el? A vízóra az anyós nevén van, ehhez képest ők úgy gondolták, hogy a tartozás az tartozás és nekik mindegy, hogy ki, csak fizessen, akár azon is be lehet vasalni, aki ott sem lakik. Volna lehetősége egy ügyvéddel ezt a történetet megvétózni? Röhejesnek gondolom, hogy a vízmű bármit megtehet!

runningman # e-mail 2016.02.25. 12:12

3.500m3 az - attól függően, hogy nálatok mennyi a víz és csatornadíj, mondjuk 1m és 2m közé esik. Én azt csinálnám, hogy egy ismerős vízvezeték-szerelővel lecseréltetném a vízórát egy régi (kb 16 éves) működő vízórára, ami a szerelőknek szokott lenni elfekvőben, majd nagy lelki nyugalommal eladnám az ingatlant, az adásvétel mellékleteként felírnám a kicserélt vízóra gyári számát, állását (legyen benne mondjuk 455m3). A régi vízórát savban feloldanám vagy elégetném.

Amikor az új tulajdonosnál előjön a probléma, adnám a hülyét a vízművek felé, mutogatnám az adásvételit, annak mellékletét. Ha megvan a régi vízóra, benne 3.500 m3-l, esélyes, hogy az egészet megkísérlik behajtani rajtad. Ha nincs "csak" egy dokumentálatlan vízóra, akkor bejátszik a büntetés, de az a vízdíj töredéke lesz.

Szerintem ez a helyzet kiált azért, hogy egyszerűsítsünk ezzel a kötelezettséggel (úgyis nyúzza a magyar népet mindig, mindenki), de feltétlen járj utána, fű alatti cserével szerintem a történet megáll 500.000 alatt. De járj utána.
/Nekem volt hasonló sztorim, kb 3m ft-tal régebben./

donat56 # e-mail 2015.10.19. 16:51

Szeretnél segítséget kérni egy vízdíj "hátralék" ügyben.
Annak idején, 16 éve, az építkezéskor nekünk kellett, közműhozzájárulás befizetésének fejében, kezdeményezni az akkori gerincvezeték meghosszabítását. A szabályszerűen kivitelezett aknát a Vízmű átvette, az órát kifizettük, a szolgáltatási szerződést megkötöttük.

Ezek után nem történt semmi, eltelt 1év, 2 év, stb. elkezdtem irogatni a Vízműnek. Egy korabeli levél (2004) másolatát el is tettem, egyet pedig emlékeim szerint ajánlottan is feladtam. Ebben leírtam, hogy szabályszerű szolgáltatási szerződés ellenére nem kapok számlát, leírtam az óra számát és az állsát is.

Ujabb évekig semmi. Amikor a szomszédaimban jöttek a Vízművesek órát cserélni, kérdésemre, hogy nálam nem cserélnek-e, közölték nekem nincs is órám. Beinvitáltam őket, felhívták a kollégájukat, őt is győzködtük, hogy de van vízóra, majd ,megigérték kivizsgálják, távoztak.

Továbbra sem történt semmi. Meguntam az unszolást.

Idén eladtuk a házunkat, és át kellene iratni a vízórát, továbbá csatorna létesült a környéken, ahhoz is szükség lenne a vízfogyasztás igazolására. Mit tudok tenni, a kb. 3,500 m3-emmel az órában (16 év), mennyit számíthat ki nekem a szolgáltató, ha a fentiekkel igazolni tudom, hogy jóhiszemű voltam, volt szerződésem, stb. nem loptam a vizet, csak nem tudtam őket rávenni, hogy számlázzanak?

Úgy tudom az elévülés 5 év, de ilyenkor 2 évnyi vélelmezett, létszám alapon, fogyasztás átalányt számlázhatnak? Számítsak valamilyen késedelmi kamatra (bár nem is volt követelésük számla híján), bűntetésre, stb.?

Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.01.26. 16:05

Olyan "gondolom" formán...

www.kbs-ugyved.hu

gerbera317 # e-mail 2015.01.26. 15:02

A víz- és csatornadíj még csak nem is köztartozás, hanem egyszerű szolgáltatói számlatartozás. Milyen jogszabályra alapozod, hogy azt az állami adóhatóság fogja behajtani az adóstól?

C I N I # e-mail 2015.01.26. 13:51

A víz-csatornadíj adók módjára behajtható köztartozás. Még akkor is, ha az 2012. évi vagy azelőtti tartozás.

A végrehajtási kérelmet a követelés jogosultja kezdeményezi, aki nem biztos, hogy azonos a jelenlegi közszolgáltatóval.

Irány a NAV!

végrehajtó1 # e-mail 2015.01.26. 13:18

szerintem nem.

C I N I # e-mail 2015.01.26. 13:07

De mennyire!

merleg01 # e-mail 2015.01.14. 14:59

Társaságunknál 2012.12.31-ig történt vízdíj számlázás, a tartozás társaságunknál maradt, az új szolgáltató nem vette át a tartozást.
Kérdésem: A fennálló tartozás adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül-e, úgy mint a 2012.évi CLXXXV. 52.§ szerinti szemétszállításból fennálló tartozás?

Köszönettel