ÁFA importált, hibás termék esetén


HunZolka # 2015.01.31. 08:34

Tisztelt Fórumozók!

A következő ügyben fordulok hozzátok:
Ukrajnából rendeltem műszaki cikkeket, de csak itthon derült ki, hogy nem egészen azt küldték amit én rendeltem (a csomagból egyes, feltétlenül szükséges alkatrészek hiányoznak).

A küldemény után kifizettem az ÁFÁ-t, illetve vámot amit felszámoltak.

Most levelezek a céggel, és azt kérik hogy a hiányos áru csomagot küldjem vissza, és ők elküldik a komplett csomagot. Arra hivatkoznak, hogy a csomagokat egyben állítják össze, és a külön alkatrészeket nem tudják elküldeni. Végül is ez nem lenne gond, már számos alkalommal rendeltem tőlük.

A gondom csak az, hogy ha kiküldöm a cuccot és ők küldik a jót, akkor újra megadóztatnák. Ebben az esetben hogy lehet elkerülni hogy értelmetlenül kelljen kifizetni az ÁFÁT, vámot újra?

Ezt a mentességi feltételt találtam az ÁFA törvényben, alkalmazható ide?

93. § e) a korábban a Közösség területéről ideiglenes jelleggel kivitt termék változatlan állapotban - ideértve a garanciális kötelezettségvállalás teljesítése keretében kijavított vagy kicserélt terméket is - történő importja abban az esetben, ha az vámmentesség alá tartozik, és az ideiglenes kivitelt kérő, valamint az importáló adóalany személye megegyezik egymással;

  • Ha ez itt használható, akkor hogyan tudom bizonyítani hogy ami hibásan jött, én visszaküldtem, és ami visszajön az gyakorlatilag ugyanaz a tárgy?