csakegybetű


gerbera317 # 2015.02.05. 16:58

Némi transzformációval érthetőbbé válik a kérdésed. Az első esetben támogatás csak olyan eszköz után igényelhető, amely az alaptevékenységet szolgálja. Tehát olyan eszköz után, amely nem támogatja az alaptevékenységet, nem jár támogatás. Jól érzed, ilyenkor az eszköz másra is használható.
A másodk mondat szerint, támogatás olyan eszköz után jár, amelyik csak az alaptevékenységet szolgálja. Tehát ha másra is használod az eszközt, akkor már nem jár a támogatás.
Kérdés, hogy a szabály alkotójának mi a szándéka. Ha történetesen nem nyelvész az istenadta, akkor ezzel az érveléssel nem fogsz nála semmire sem menni.

Megjegyzem, az "a" itt nem betű, hanem szó - az csak egy dolog, hogy egyetlen betűvel le lehet írni. Ja, és a második mondat az általad prezentált formában rettenet. Már csak ezért is alkalmatlan arra, hogy vitára bocsásd az értelmezését.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.02.05. 16:51

a második mondat felolvasva borzalmas

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.05. 16:24

Rosszul.

nagypjotr # 2015.02.05. 16:22

Tisztelt Hozzáértők!

Számít-e az alábbi két mondat közt lévő egy betűnyi különbség az értelmezésnél?
"A támogatás csak az alaptevékenység végzésére szolgáló eszköz után jár."
"A támogatás a csak az alaptevékenység végzésére szolgáló eszköz után jár."

Az én nyelvérzékem az súgja, hogy az első változatnál nincs kizárva, hogy másra is használjam az adott eszközt, lényeg, hogy az alaptevékenységre is szolgáljon, a második esetben viszont csak akkor jár a támogatás, ha az eszközzel csak az alaptevékenységet végzem. Rosszul látom?
Köszönettel: Péter