személyi jövedelemadó csökkentésének lehetősége


buboka # 2015.04.15. 13:09

Kedves luck-666!

Ismételten köszönöm a segítségét, sajnos több betegségcsoport is van, ami indokolja a visszatérítést, természetes minden betegségemhez van szakorvosi, illetve háziorvosi "lelet", "zárójelentés", igazolás. Mint az előző hsz-ben olvashatja, nyomtatványt már kértem és kaptam is, de a kitöltése - bár egyszerűnek tűnik - mégsem az, ezért szeretném szakember tanácsát, segítségét igény bevenni.

Üdvözlettel:

buboka # 2015.04.15. 13:03

Tisztelt Válaszadó!

Szeretném a segítségét, segítségüket kérni, hogy melyik budapesti APEH-NAV irodában van lehetőség segítséget kérni a személyi jövedelemadó önellenőrzési nyomtatványainak kitöltésére súlyos fogyatékosság miatt kell beadnom, de - nekem legalábbis - kicsit bonyolult, mert minden évben más és más a nyomtatvány. A Nádor utcai kirendeltségen "remélték", hogy nem nekik kell megoldani ezt a problémát.

A választ előre is köszönöm.

További kellemes napot kívánok.

buboka # 2015.04.13. 09:36

Kedves luck-666!

Köszönöm a választ, különös tekintettel az irányadó hivatkozásokra. Természetesen a kezelőorvosom is és a háziorvosom is bármikor igazolja, illetve van egy kis "kártyám" is, arra az esetre, ha bármi probléma történne velem, vagy fémdetektoros kapun kéne átmennem, mert ezen kifejezetten tilos.
Tehát többféleképpen is tudom igazolnia a meglétét, a csatolt hivatkozásokat pedig minél előbb átolvasom.

További kellemes napot kívánok.

luck-666 # 2015.04.12. 19:29

Itt le van írva az igénybevétel feltétele,visszamenőleg is:

http://nav.gov.hu/…vezmeny.html

itt pedig a betegségek listája(de a háziorvosodnak vagy a kezelőorvosnak tudnia kell):

http://njt.hu/…/njt_doc.cgi?…

buboka # 2015.04.12. 12:04

Én 2009- óta ICD pacemakerrel élek - elnézést a hibáért.

buboka # 2015.04.12. 12:03

Tisztelt Válaszadó!

Az alábbi kérdésemre szeretnék választ kapni, amennyiben lehetséges.
Nemrég olvastam, hogy az szja. csökkentése krónikus betegségek esetén is kérhető, nemcsak fogyatékosság esetén. Én 200- óta ICD pacemakerrel élek. Az állapotom sajnos vissza nem fordítható, krónikusnak tekinthető, de nem kapok fogyatékossági támogatást.
A kérdésem, hogy ennek ellenére kérhetem az szja. csökkentést, tekintettel a szakorvos (kardiológus) véleményre, esetleg visszamenőleg is?

A választ előre is köszönöm.

További kellemes hétvégét kívánok.