Közös költség, hődíj tartozás kamat


Frederico001 # 2015.07.21. 11:22

Az SZMSZ-ben így van meghatározva. 20% kamat és 3% kezelési költség.

Sejtésem szerint valamit nem akar megmutatni a ház, mert eddig akárhányszor kértem tőlük levezetést a tartozásról, elhajtottak. Pedig 3%-ért már ugyancsak beleférhetne.

Illetve gond még az egyetemlegesség kérdése is. Ugyan is szétmentünk a párommal a lakás fele fele tulajdonban volt, de mindkettőnk követelik a teljes összeget.

Ráadásul több végrehajtóhoz, több részletben van beadva a tartozás. Ellenem Császtinál 6 végrehajtás van indítva a ház által.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.07.21. 11:16

Mi a csuda az a "kezelési költség"?

Frederico001 # 2015.07.21. 10:11

Sziasztok!

A következő kérdéssel fordulok hozzátok.

Sikerült összegyűjtenem egy tetemesebb közös költség, hődíj tartozást. Mielőtt bárki szidni kezdene, ennek az elsődleges oka az volt hogy próbáltuk megmenteni a hitelre vásárolt ingatlanunkat.

Sajnos a töke tartozás ilyen módon elérte a kétmillió forintot, kamatokkal együtt 4 millió forint a teljes tartozás. Miután elárverezték az ingatlant próbáltunk megegyezésre jutni a házzal, de ők azt mondták, hogy fizessük ki egy összegben a teljes tartozást, más esetben maga a kamat annyi, hogy életünk végéig fizethetünk nekik.

A tartozáson évi 20% kamat és 3% kezelési költség van. Jelenleg inkasszózzák a fizetésemet havi 50 ezer forint körül, de ha ezt 12 hónapra felszorozzuk akkor ez 600 ezer forint viszont a kétmillió forint töke ez alatt 460 000 ezer forintot kamatozik. Tehát évente 140 ezer forinttal megy lejjebb a kamat ugyanis először csak azt fizetjük vissza. Előre láthatólag ez évtizedekbe kerül így kiegyenlíteni nem beszélve arról hogy a tartozás sokszorosát fizetjük vissza.

A kérdésem az volna hogy valóban addig kamatozik e a tartozás amíg a töke része kifizetésre nem kerül, vagy van ennek valami szabályozása, esetleg hogy az össze felszámolt kamat eléri a töke összegét, akkor onnantól nem lehet további kamatot felszámolni.

Nem ágálok a tartozás visszafizetése ellen, sőt feltett célom, hogy visszafizetem, hogy rendbe tegyem az életemet. De a jelenlegi tudásom szerint így csak havi 50.000 forintot befizetek, és szinte semmi nem történik. Van e erre megoldás?

Köszönöm a válaszokat.