Családi pótlék visszaigénylése banktól


Kovács_Béla_Sándor # 2015.08.17. 06:08

Valamit félreértettél.

FFlower # 2015.08.16. 23:45

Tisztelt Szakértők !

Tanácsot szeretnék kérni az alábbi helyzettel kapcsolatban.

A folyószámlámhoz tartozott egy hitelkeret, melyet már nagyon régóta határozott meg a bank; mindig a számlára rendszeresen érkező jövedelem alapján határozta meg a mértékét.
Több mint egy éve a családi pótlék volt az egyetlen rendszeresen érkező jövedelem, ennek megfelelően 24.000 forint összeg hitelkerettel rendelkeztem.
Szinte minden hónapban - az utóbbi fél évben mindig - a számla egyenlege 'pozitív tartományba' került esetileg érkező utalásoknak köszönhetően.
A következő hónap elejére azonban sokszor a hitelkeretet is igénybe vettem; néha úgy alakult, hogy a következő havi számlavezetési díjak érkeztetését követően a hitelkeretet 'túlhívta' a bank, tehát a 24.000 forint felett állt mínuszban.

Most augusztusban azonban minden előzetes értesítés nélkül a hitelkeretemet megszüntette a bank; ráadásul egy bolt pénztáránál kerültem kellemetlen helyzetbe, mivel a fizetésnél a nem áll rendelkezésre elegendő fedezet válasz érkezett...

Otthon gyorsan megnéztem a számlám egyenlegét, ekkor láttam, hogy még 10.000 forintom rendelkezésre állt volna a hitelkereten belül, viszont a hitelkeretem 'eltűnt'.

A hónap elején családunknak legkorábban érkező bevétele a családi pótlék; így ezúttal is számoltunk ezzel az összeggel.

Úgy értesültem, hogy a családi pótlék összege 'nem vonható el' és ilyen esetben, mint ami történt, vissza lehet igényelni a banktól. Értesülésem szerint kérelmet kell benyújtani.
Valóban van erre lehetőség ?
A kérelembe mit érdemes beleírni ?
Van olyan 'konkrét jogi hivatkozás' amire lehetne hivatkozni ?

Előre is köszönöm a választ !
FFlower