TB fizetés


Metaton # 2015.09.02. 15:22

A pénz része kevésbé érdekel... A TB támogatás annál inkább. És másrészt 28e ft is 28e ft...
Olyan világban élünk ahol ha lehet ragadd meg a pénzt szerintem ezt nemkell ragoznom...

valaki19 # 2015.09.02. 06:13

Menj be a munkaugyi hivatalba, regisztralj, kerj egy hatosagi bizonyitvanyta TBhez, majd ott megmondjak hova vidd de azt hiszem a jarasi hivatalba kell. Ott adnak kitoltendo papirokat, miutan beadtad oket 1-2 het mulva jon a level hogy meddigtol van elintezve a tb. Igy ingyen jar egy evig es az se gond ha a munkaugy kozben kikozvetit valahova de nem fogadod el es torolnek a nyilvantartasbol.

Metaton # 2015.09.01. 16:59

Nem. Gyakorlatilag. Nincs bejelentett munkahelyem. Így nincs semmiféle jövedelmem papíron.
Halottam a napokban hogy kifizettetik a TBt ha nemfizetted vagy ha nincs támogatásod. Azóta ez már kiderült hogy igaz.
Viszont továbbra sem szeretném fizetni. Halottam hogyha beiratkozok közmunkára akkor van tb támogatás. Nemküldhetnek ki 1 évig sehova. Illetve 28e ft jár havonta. Erre lennék kíváncsi hogy ez igaze.

végrehajtó1 # 2015.08.31. 11:45

Metaton

Ha csak a 22.800 ft jövedelmed van akkor elöször kérd ki a navnál a folyószámládat. Ha ott elő van írva a tartozásod akkor írásban kérd elengedni.
A közfoglalkoztatásról amit írtál az nem igaz.semi köze a tb fizetéshez.

De még azt is megteheted hogy a kormányhivatalban kéred írásban hogy méltányosságból az "állam" fizesse helyette. Ha ezt meg kapod akkor 1 évig fizetik helyetted a tb.

Metaton # 2015.08.31. 01:04

Szóval. Úgy durván 2 éve nincs TBm. Nemis volt rá szükség. Viszont a napokban azt olvastam hogy behajthatják visszamenőleg...Illetve olyat halottam hogyha elmegyek be iratkozok közmunkára egy évig nemküldhetnek ki sehova . Kapom a 28ezret v mennyit ill van TB. Nincs munkám ill nemdolgoztam bejelentve igazán még semmit... Szóval a kérdésem az lenne hogy ez igaze? Ill hogyha inkább úgydöntenék hogy fizetem a TB-t hova kellene ezzel mennem? Apeh? Gondolom ha jelentkezem hogy fizetni akarom ki fizettetik velem visszamenőleg is vagy nemtudom.