TB jogtalan behajtása?


t_bogi # 2015.10.16. 12:37

Tisztelt Fórum!

Egy egészen különös helyzetbe kerültem, és nem tudom, mi tévő legyek. A problémám a következő:
2012 óta egyetemen tanulok, folyamatos hallgatói jogviszonyom van, amiből az első két évem aktív, a harmadik évem passzív volt, mivel ekkor külföldön tanultam. Idén szeptembertől a jogviszonyom újra aktív. A múlthéten viszont kaptam egy levelet a NAV-tól, miszerint 2012 óta egyáltalán nem volt fizetve a TB-m. Igazából nem ez volt az első levél amit kaptam tőlük, a tavalyi év folyamán is érkezett már, de mivel akkor a világ másik végén tartózkodtam, nem tudtam intézkedni az üggyel kapcsolatban.
Mivel a törvény szerint az egyetem fizeti a társadalombiztosítást (és minden jel szerint valóban fizeti is, mivel azóta többször voltam már orvosnál, és semmi probléma nem volt. Bár ezt az OEP-nél még nem volt alkalmam ellenőrizni, bár egy levelet küldtem nekik.) jogtalannak tartom a dolgot. Ezen kívül, amint a levél megérkezett, észleltem hogy a bankkártyámat is letiltották, majd jött egy levél a banktól, hogy az egész tartozást (több mint 300 ezer forint) sorba állítják rajta. A tegnapi nap folyamán pedig levettek több mint 50ezer forintot mint "első részlet", igaz, a levélben, amit a NAV-tól kaptam, nem volt benne egyértelműen, hogy az egész tartozást azonnal ráterhelik a kártyámra, és fizetási határidőről sincs benne szó.
Azt még hozzá kell tenni, hogy mielőtt beiratkoztam volna az egyetemre egy évig nem jártam sehová, így ezidő alatt én fizettem a TB-met. Nem tudom, hogy amikor felvettek az egyetemre, be kellett-e volna menni a NAV-hoz, és jelezni, hogy mostantól nem én fizetek, de én nem mentem.
Az egyetem tanulmányi osztályától azt a tanácsot kaptam, hogy kérjek hallgatói jogviszony-igazolást minden félévről, és azt küldjem el a NAV-nak. Ez meg is történt hétfőn, és kérelmeztem az ügy felülbírálatát is, bár gondolom válaszra egy ideig még nem számíthatok. A levélben feltüntetett ügyintézőt már csak hétfőn tudom felhívni, addig szeretnék tanácsot kérni, hogy mit tehetnék még.

Nagyon megköszönném, ha tudnának segíteni!