Nemzetközi gépkocsivezetők napidíjja


Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.11.22. 21:35

Ebben az esetben jó lenne ha tudnád csatolni a bíróság részére a számlákat.

imike19 # 2015.11.22. 21:13

Nagyon köszönöm a reakciókat, bár a kérdésemre nem kaptam választ, vagy én nem tudtam értelmezni az írottakat.
A Kelvin által jelzett hivatkozást elolvastam, de az, gyakorlatilag csak az üzemanyagmegtakarításra voönatkozik, nem pedig a napidíjra. Egyébként az üz.a.megtakarítás és a napidíj is csak akkor érhető el, ha a kamionos dolgozik. tehát nem beteg, nincs szabadságon, vagy nem tölti itthon a szabadnapjait.
Namármost, nekem konkrétan úgy akarják megállapítani a gyermektartásdíj összegét, mintha minden hónapban egyformán kapnék napidíjat és üz.a. megtakarítást is. Most hosszasan taglalhatnám, hogy miért nem rendszeres és miért nem egyforma összegeket kapok a fentebb említett jogcímeken, de helyhiány miatt nem teszem. Konkrétan 120.000-Ft-ot kér az exnejem, ami nagyon sok, hisz én napidíjat csak a külföldön töltött napokra kapok és, ha minden költségemről hoznám a számlát ( kötelező hétvégi szállodai pihenő, 70 euro centes pisike, 3-4 eurós zuhanyozás, 6-10 eurós étkezés egy-egy kamionos által is elérhető étteremben, stb.) kiderülne, hogy néha még nem is elég a költségeim fedezésére a jelenlegi cégemnél kapott napi 30 eurós napidíj. A Bíróság viszont arra hivatkozik, hogy "köztudott", hogy a kamionos megtakarít a napidíjából.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.11.22. 13:34

Ez talán jól jöhet:
http://m.adozona.hu/…_gyer_OQ1VAO

wers # 2015.11.22. 12:09

Na igen, csak mi számít bele a jövedelembe? Mert a napidíj nem jövedelem, alap esetben.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.11.22. 08:48

Ptk. 4:218. § (4) A tartásdíj összegét gyermekenként általában a kötelezett átlagos jövedelmének tizenöt-huszonöt százalékában kell meghatározni. Az átlagos jövedelem megállapításánál rendszerint a kötelezettnek a kereset megindítását megelőző egy évi összes jövedelmére figyelemmel kell lenni.

imike19 # 2015.11.22. 08:37

Tisztelt fórumozók, szakemberek!

Azzal a problémával fordulok Önökhöz, ami már eléggé túlnőtt a mi, a nemzetközi fuvarozásban ténylegesen résztvevők, belügyén.

Gyermektartás megállapításának ügyében járom a bíróságot, ahol képtelen, még az adott bíró is, jogszerű és törvényes választ adni arra, hogy mi az az összeg a kamionos napidíjából, ami figyelembe vehető a gyermektartásdíj kiszámításához.
Alapvetően a törvény azt mondja, hogy adó és járulékmentes napi 40 euró, de egyes bírók a "köztudatra" hivatkozva hoznak ennek ellentmondó ítéletet.
Arra lennék kiváncsi, hogy a törvény mit is mond ezzel kapcsolatban, a különböző Kúria és NAV állásfoglalásokkal árnyalva.

Válaszukat előre is köszönve: Imre