Adószámos magánszemély


ujalapitvany # 2016.11.10. 05:35

Adószámos magánszemélyként foglalkozzatok könyvkiadással? Adhatok ki könyvet? Saját fordításomról lenne szó.

Rexor # 2016.07.21. 08:38

No ennek talán fussunk neki mégegyszer. Konkrétan mit mond a rendelet? Mi az hogy állandó helyi lakos?

Liza1953 # 2016.07.21. 07:39

Tisztelt Fórum!
Szeretnék választ kapni az alábbi kérdésemre: IFA idegenforglmi adó értelmezése. A vendég külföldön dolgozik, rendelkezik lakcimkártyával ahol állandó lakosként szerepel. Az idegenforgalmi adó szabályzata a városban ugy szól: állandó helyi lakos mentesül, a kérdésemre az önkormányzatnál azt a választ kaptam , ha van lakcimkártyája mentesül, további kérdésemre, mert az van elküldték azt a szabályzatot amit elfogadott a közgyülés, hogy állandó helyi lakos. Melyik a helyes, mert lakcimkártya szerint nem kell fizetni az állandó helyi lakos, pedig fizet, de a lakcimkártya szerint helyi lakos. Köszönöm a választ. Liza53

ujalapitvany # 2016.06.29. 18:26

Kedves Hozzáértők!

Segítséget szeretnék kérni. Adószámos magánszemélyként szeretném interneten értékesíteni(nem webshopon hanem saját privát weboldalamon ill. facebookon, meskán hirdetve) saját készítésű fotóim, illetve fotós ajándéktárgyakat (saját fotók itt is). Nem rendszeres értékesítés lenne. Fotós szakképzettséggel nem rendelkezem, árusíthatom enélkül a fotóim?

Illetve szeretnék a saját magam által tervezett mintával ellátott pólót értékesíteni. Ilyen esetben belevarrhatom a pólóba (boltban vásárolt, nem saját kezűleg varrva) a saját logóm, "márkanevem" ha adószámos magánszemély vagyok? Rövid távon szeretnék csak adószámos magánszemély lenni, amíg összejön az egyéni vállalkozáshoz szükséges kezdőtőke.

Előre is köszönöm a válaszokat!