Diákhitel törlesztés - Nem törleszthetek??


szaboarpad # 2016.07.30. 11:15

elfmage999: Köszönöm, ez egy jó tipp ha valóban így működik. Ezen elgondolkozok.

elfmage999 # 2016.07.30. 11:06

Elvben oda kéred ahova akarod.

Más a fizetés letiltás és más a bankszámla inkasszó.

A fizetésedet még a munkaadódnál tiltják le, de ott csak adott részét tilthatják le.

A bankszámláról mindent levehetnek (az öregségi nyugdíj minimumon felül), viszont ez csak a te bankszámlád lehet, máséról nem vehetnek le semmit, mert az ugye nem a tied.

szaboarpad # 2016.07.30. 10:54

elfmage999:

Nem tudom, hogy más számlájára kaphatom-e a fizetésemet. De ha más számláján is letilthatnak a fizetésemből, akkor valószínűleg ugyanúgy inkasszálhatják is szerintem.

elfmage999 # 2016.07.30. 10:52

Hülye kérdés:

Mi van ha valaki rokonod nyit egy számlát amire kéred a fizudat és onnantól csóközön.

A fizud 33%-át le fogják tiltani az pont 28eFt, és a többihez nem férnek hozzá.

szaboarpad # 2016.07.30. 10:38

Kovács_Béla_Sándor: Igen, a végrehajtást szeretném megszüntetni tulajdonképpen. Na nem mintha lenne bármim is, de így nem is lesz, nem tudom ezt miért nem lehet belátni.

elfmage999: A NAV-nak is írtam már kérelmet, de azt mondták, hogy ők csak végrehajtók ebben az egész ügyben, egyezkedjek a DH központtal. Ettől függetlenül persze újra fogok nekik is írni, csakúgy mint a DH központnak.

A 85.000 Ft-omból továbbra sem tudok 47.000 Ft-ot befizetni...Egyszer tudnám kifizetni, utána oda lenne a munkám, és mehetnék a híd alá. Valóban mindenki nagyon jól járna, ők is és én is.

Azt szeretném elérni, hogy vegyék már el végre a nyamvadt 28.000 Ft-omat, hogy had tudjak már végre törleszteni.

elfmage999 # 2016.07.30. 10:29

Kérj részletfizetést a NAV-tól írásban leírva hogy 28.000.- Ft-ot tudsz fizetni.

Nem tudjuk a tartozás összegét, a vh során egy évnyi részletet hivatalból megad a végrehajtó.

Másik lehetőség, hogy a 85-ból befizetve a 47-t még mindig kicsit többed marad mint 28.000.-.
Ha ott megcsúszol a részletekkel, de fizetsz akkor a vh eljárásban talán nem foglalkoznak vele hónapokig,
és megpróbálhatod elsütni, hogy csak 28-t fizetsz havonta.

Kérelmezz mindent külön-külön. Kamatmérséklést, kamatmentes haladékot, stb. Hátha bejön valami.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.07.30. 10:21

Jaaaa...
Szeretnéd a végrehajtást megszüntetni. Hát az cseresznye.

szaboarpad # 2016.07.30. 10:17

De, tudom a számlaszámot, be is fizethetném havonta csak úgy azt a 28.000 Ft-ot, na de attól még ugyanúgy tiltanák a fizetésemet, és inkasszóznák a számlámat, nem?

Az elutasítások írásosak, mindig levélben próbáltam egyezkedni velük, telefonon nem is lehet.

Leírtam már legutóbb azt is részletesen, hogy ha csak 28.000 Ft-om marad havonta, akkor abból nemhogy fizetni de dolgozni járni sem tudok, nem érdekli őket, akkor is fizessek 47.000 Ft-ot. Pedig minden levezettem Ft-ra pontosan.

A végrehajtást már kérték a NAV-nál. Ott annyit sikerült kiharcolnom, hogy az inkasszót töröljék átmenetileg a számláról, de egyébként azt mondták, hogy a DH Központtal kell egyezkednem, akikkel viszont nem lehet.

Akkor most mit csináljak? Persze, kapálózhatok még, és írhatok nekik újra, de ha eddig több alkalommal sem érdekelte őket akkor mit várhatok?

Én kifizetném csak úgy azt a havi 28.000 Ft-ot, de ha mellé még le is sápolnak akkor megnézhetem magam. Ki biztosíthatja nekem azt, hogy ha kifizetem magamtól a havi 28.000-et akkor nem fognak további összegeket levonni a fizetésemből?

elfmage999 # 2016.07.30. 10:11

Én nem fordulnék sehova, hanem amit tudnék fizetni azt fizetném.

Eleve nem jó ha telik az idő mert ketyegnek a kamatok, stb.

Először is mindent írásban, gyanítom hogy telefonos elutasításaid voltak.

Én írnék egy sor kérelmet, leírva hogy a megélhetésedet veszélyezteti a helyzet, annyit tudsz fizetni amennyit.

írnék egy kérelmeket kamatmentességre, tartozás egy részének elengedésére, kamattartozás mérséklésére, fizetési haladékra, stb.

Azokra írásban fogsz választ kapni, és ha valamit adnak annak lehet örülni.

Ha meg elindul a végrehajtás akkor már harcolni tudsz csak. NAV hajtja adók módjára, jól tudom?

Akkor megint van lehetőség részletfizetést kérni, stb.

Járulni kell sokat és akkor valamire van esély.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.07.30. 10:11

Nem tudod a számlaszámot?

szaboarpad # 2016.07.30. 09:54

Üdv!

Régóta adósa vagyok már a Diákhitel Központ Zrt.-nek, és eddig sajnos képtelen voltam törleszteni a tartozásomat, ami mára elég szép összegre nőtt. Most viszont olyan helyzetben vagyok (igaz csak külső segítséggel, de mégis), hogy akarnék, és tudnék is fizetni.

A havi jövedelmem 85.000 Ft. Ebből ki kell fizetnem egy albérletet, ételt, alapvető tisztálkodási szereket, minimális ruhát (munkához), és munkába járást. Ezek után jóformán semmim sem marad, de van segítségem, így havonta 28.000 ft-ot tudnék törleszteni.

Ez az összeg DH központnak NEM kell. Nekik 47.000 Ft kell havonta, amit képtelenség kifizetnem, mert bőven az utcára kerülnék, és elveszteném a munkámat is, ha ennyit fizetnék nekik havonta.

Többször is felvettem a kapcsolatot a DH központtal, de nem hajlandóak egyezkedni, nem fogadják el amit ki tudnék fizetni (ami egyébként kamat és tőketörlesztésre is elég lenne, tehát fogyna a tartozásom).

Ha jól tudom törvény tiltja, hogy valakinek veszélyeztessék a megélhetését, de hogy lehet akkor, hogy a már meglévő fizetés letiltásom mellé (28.000Ft) még a bankszámlámat is inkasszálhatják a nyugdíj minimumig, hogy összesen csak 28.000 Ft-om maradjon??

Nem az lenne az érdeke a DH központnak, hogy tudjak fizetni, még ha kevesebbet is mint amennyit szeretnének? Ha letiltják a fizetésemet, és inkasszálják a számlámat, el fogom veszíteni a munkámat, és nemhogy földönfutó leszek (újra - de ez kit érdekel), de nekik sem fogok tudni fizetni semmit sem. Így sincs már konkrétan semmilyen jövőképem, szeretnék lassan családot alapítani, de hogy vállalhatnék így például egy gyereket?

Eléggé kétségbe vagyok esve, ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy hová / kihez / milyen szervhez tudok fordulni ezzel az egész üggyel kapcsolatban?

Csak szeretném törleszteni a tartozásomat ahogy képes vagyok rá, ha hagynák.

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.