Citibank & Intrum Justitia


sajt90 # 2016.08.05. 20:59

Tisztelt fórumozók!

Egy zűrös ügyben szeretnék Önöktől tanácsot, véleményt kérni.

Édesapám 2009 végén vett fel a Citibanknál egy 1,2 millió Ft-os személyi kölcsönt. 2010-ben elhunyt. Eleinte néhány hónapig nem tudtuk fizetni a részleteket, de aztán megállapodtunk a Citibankkal egy alacsonyabb összegben (32 ezer helyett 20 ezer), amit 2011 közepétől a mai napig rendesen fizetünk.
Ezen a héten viszont kaptunk egy levelet az Intrum Justitia Zrt-től. A levélben van egy fizetési felszólítás, melynek az elején az áll, hogy az Intrum Justitia korábbi megkeresései eredménytelenek voltak, ezért mostmár az Adósság Követési Osztály kezeli az ügyet. De eddig még soha nem kaptunk tőlük levelet vagy telefonhívást.
Augusztus 17-ig kéne befizetnünk 2,5 millió Ft-ot, amiből:
"tartozás" 950 ezer
"vásárolt kamat" 475 ezer
"követeléskezelési díj" 30 ezer
"ENG_díjtartozás" 1 millió
"késedelmi kamat" 15 ezer
Akárhogy is számolom, sehogy sem tud egy 1,2m Ft-os hitelből 2,5m keletkezni, úgy hogy minimum 1 vagy 1,1 milliót befizettünk az elmúlt években.
A levél második része pedig egy engedményezési értesítés, hogy a Citibank Europe Plc átadta a követelés jogosultságát az Intrum Justitiának.

Az Intrumos levél egyébként édesapám nevére jött és az Intrumnál azt sem tudták, hogy meghalt... (telefonon beszéltem velük). Kérték, hogy küldjem el nekik a halotti anyakönyvi kivonat és a hagyatéki végzés másolatát.

A Citibanknál tettem panaszt és kértem, hogy vizsgálják ki az ügyet, 30 napon belül fognak válaszolni.. Én arra tippelek, hogy az eddigi összes átutalást rosszul könyvelték el. Az első néhány hónapban csekken fizettük, utána áttértünk az átutalásra, a csekken található számlaszámra utaltunk és a közleménybe a hitelszerződés számát írtuk, tehát 100%, hogy jól csináltuk.
Az Intrumhoz hétfőn megyek be személyesen, de szerintem ők semmit sem fognak tudni mondani.

Mi a véleményük erről az egészről?
Milyen lehetőségeink vannak?
Ha jogi úton próbálják behajtani, akkor lehet elévülésre hivatkozni? Az elmúlt 5 évben nem kaptunk semmilyen felszólítást vagy egyéb levelet a Citibanktól.

Köszönöm előre is a válaszokat!