W - 8BEN nyomtatvány, internetes munka


Dolby # 2016.10.01. 07:02

Kedves Dr.Attika,

Legjobb tudomásom szerint a Part II részben épphogy a magyar adózással kapcsolatos kérdések vannak (és nem az USA törvényeivel) így hiába tudok angolul, ha nem ismerem a választ. Ezért fordultam a Jogifórumhoz, mert sem a kérdéses (magyar!) törvénycikkely számát, sem a az adózási rátát, sem a tevékenység jogi megnevezését nem ismerem.

Viszont nagyon örülök annak, és köszönöm, hogy felvilágosított, milyen egyszerű is kitölteni ezt a nyomtatványt, sőt, még mandarin nyelven sem kell érteni hozzá.

Megtenné akkor, kedves Dr.Attika, hogy leírja nekem a Part II. 10-es pontjának kitöltését?

Lekötelezne.

Köszönettel,
Dolby

Dr.Attika # 2016.09.30. 14:32

Tisztelt Kérdező!
Mi itt Magyarországon honnan is tudhatnánk egy USA adóhatósága által kért nyomtatvány kitöltési útmutatóját. Ha nem "szingaléz" nyelven írja a cikkeket az amerikai cégnek, akkor tud angolul. Én a kevés angol tudásommal is ki tudom tölteni.

Dolby # 2016.09.30. 11:00

Tisztelt hozzáértők!

USA-beli cégnek írnék különböző online cikkeket (nem újság) a weboldalukra itthonról végezve a munkát. A cég megküldte nekem kitöltésre a W-8BEN nyomtatványt:

https://www.irs.gov/…f/fw8ben.pdf

Sajnos sehol nem találok hozzá egyszerű, érthető kitöltési útmutatót. A "Part II" rész az, amit nem értek. Találtam egy magyar nyelvű segédletet, de nem kerültem közelebb a kitöltési megoldáshoz.

https://www.citibank.hu/…on%20HUN.pdf

Előre is köszönök bárminemű segítséget!