Körözés


mymind # 2017.03.14. 17:30

Értem köszönöm!

Vadsuhanc # 2017.03.13. 15:17

Amennyibenb tanú vagy nem a körözésedet rendeltél el, hanem a tartózkodási helyed megállapítását. Ami azt jelenti, hogy amennyiben igazoltatnak nyilatkoznod kell, hogy honnan tudnak idézni, hol tartózkodsz. Innentől tiéd a felelőség a rendbírság vonatkozásában.

mymind # 2017.03.09. 21:01

Üdvözölöm!
Egy folyamatban lévő ügyben TANÚKÉNT szeretnének meghallgatni a bíróságon. A tárgyalássorozat megkezdése előtt külföldre költöztem ( okmányirodában hivatalosan kijelentkeztem a régi magyar lakcímemről, új lakcímkártyát kaptam rajta "külföldi cím" felirattal )

Az idézéseket a régi magyar lakcímemre küldték, amit természetesen nem vett át senki. A 3. sikertelen kézbesítés után megjelent a rendőrség és utánam érdeklődött, valamint a környéken kérdezősködtek. Vegyes válaszokat kaptak, hogy én külföldön élek egy ideje, valamint hogy Budapesten.

A következő tárgyaláson felolvasták, hogy " mit derített ki" a rendőrség, majd a bíróság a körözésemet rendelte el, arra hivatkozva, hogy nem lehet pontosan megállapítani, hogy hol is van az én pontos tartózkodási helyem.

Kérdésem, hogy egy esetleges mo-n történő igazoltatásnál mire számíthatok? Mi ennek a menete?
Valamint a legfontosabb, hogy KÖTELEZHETNEK-E arra, hogy adjak meg egy egy magyar kézbesítési címet?