Telekom kötbér öröklés után


moncsika311 # 2017.05.03. 15:14

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni a tisztelt szakértőktől.
Édesanyám kapott kötbért a Telekom cégtől, mert valamit nagyon elrontottak. Az összeg olyan 400 ezer forint körül mozgott. Akkor azt mondták nekünk, hogy ezt az összeget nem hajlandóak, vagy nem tudják kifizetni, csak jóvá tudnak belőle írni minden havi díjból. Azaz kb 3-4 évig mondjuk ingyen" volt a tv-internet, de közben a kötbér összege náluk volt, ami nem kamatozott, csak volt. Ezt mennyire tehetik meg?

Aztán édesanyám nemrég elhunyt. Bejelntés megvolt. Telekom megbeszélte édesapámmal, hogy ő tovább örökli a maradék kb.160 ezer forintnyi kötbér összeget. Új szerződést írattak vele és azt mondták neki majd arra lesz jóváírva az összeg továbbra is.
Január óta úgy volt vele édesapám, hogy majd abból az összegből levonja magának a Telekom a havidíjakat. Most közölték vele, hogy még mindig nem vonják a régi kötbérből a díjakat, mert a hagyatéki végzés után(ezen a héten lesz érvényes) nekik van 30 napjuk jóváírni az új szerződésre az összeget és mivel apukámra rótták, hogy január óta nem fizetett, most kikötötték nála a tv-t és az internet is lassult(ezt úgy tudom külön csomagban van). Biztos bejátszák majd azt is hogy visszakötés +30 akárhányezer forint...

Kérdésem mi ilyenkor a teendő? Mit tudok kérvényezni a Telekomnál? Mit tehetnek meg? Tényleg nem kötelesek kifizetni a kötbért? És van joguk rajtunk pénzt követelni mikor még több mint egy évre való kötbér van náluk? Ilyenkor be kell őket perelni vagy fogyasztóvédelemnek kell jelenteni? Apukám izgul, hogy átverték, mert azt mondták neki egyből át lesz írva az új szerződésre minden. Tudok az elmaradottakra kamatot kérni?

Köszönöm előre is a válaszokat!!!
V.M.