Brazíl import után fizetendő VÁM és ÁFA.


azsiros01 # 2017.06.25. 16:54

Köszönöm Rexor az átfogó válaszod! Még annyi kérdésem lenne hozzád és mindenki máshoz ,hogy valós lenne a 44,9 EURO /100kg vám?

Rexor # 2017.06.23. 08:24

Előfordulhat, hogy a vámkezelés Budapesten történik, ha Németországból (pl. egy vámraktárból) vámáruként (T1-es okmánnyal) érkezik az áru Budapestre, tehát itt lesz a vámkezelés. A vámon kívül az áfát mindeképpen meg kell fizetni, de arra avan lehetőség, hogy a logisztikai cég közvetett vámjogi képviselőként járjon el (ennek az a lényege, ha áfa levonási joggal rendelkezel, ezt a jogot "engedményezed" a vámjogi képviselőre, és ő megfizeti és levonja le az áfát - tehát nem kell áfát fizetni a végén). Ha megfizeted az áfát (akár Németországban akár Magyarországon) ezt főszabály szerint le tudod vonni/vissza tudod igényelni (ha áfa alany vagy).

azsiros01 # 2017.06.21. 18:33

Tisztelt Fórumozók!

Brazíliából szeretnék importálni nádcukrot, Magyarország területére. A brazil eladó legkevesebb 260 tonna cukrot értékesít, ez 5 darab 40 lábas konténernyi árú. A konténer feladási helye Santos, melyet a szállítmányozó cég Bremerhaven-en(Németország) keresztül szállítana Magyarország-ra.

KÉRDÉSEM: Mi alapján számíthatom ki a pontos VÁM összegét? Valós lenne,hogy 100 kg után 44,9 Euro vámot kellene fizetnem? A logisztikai cég ajánlatában szerepel ,hogy a vámkezelés Budapest-en történik, e szerint az árút itt vámkezelik vagy a fent említett németországi városban mivel ott lép be először közösségen belülre.(?) Továbbá ha nekem közösségen belüli külföldi vevőm van, úgy is keletkezik áfafizetési kötelezettségem,amelyet később visszaigényelhetek vagy ez áfamentes értékesítés lenne?

Szíves válaszukat ezúton is köszönöm!