bank


Canis Lupus # 2015.03.08. 18:50

Üdvözletem! Segítséget szeretnék kérni! Azt szeretném tudni, hogy a most esedékes CHF lakáshitel visszatérítésre jogosult vagyok-e? A volt feleségem volt a szerződésben az Adós, én voltam az Adóstárs, előtörlesztettük a hitelünket (nem végtörlesztettük) és a házasságunk alatt ki is fizettük azt. Majd elváltunk, az ingatlanban én maradtam, a feleségemet kifizettem. Most mivel ő volt az Adós ő kapja a banktól a levelet a visszatérítésről...a bank, nekem, mint Adóstársnak adhat-e felvilágosítást a visszatérítés összegéről? Egyáltalán jogosult vagyok-e én visszakapni részben vagy egészben ebből a hitel visszatérítésből, ha a feleségem önszántából nem akarja ideadni az engem megillető részét? Másik kérdésem, hogy a volt feleségem vitte az autót is, de az hitelestől a vagyonmegosztás után. Azt ő még évekig fizette is mire lejárt! Arra is fog kapni visszatérítést! Arra én hogyan lehetek jogosult, ha szeretnék részben abból is visszakapni? Köszönettel: Zoltán

ChrisHatter # 2015.02.20. 17:34

Kedves Fórumozók,
segítséget szeretnék kérni egy bosszantó ügy kapcsán. A húgom néhány évvel ezelőtt nyitott egy lakossági folyószámlát a saját nevére, amihez kicsit később csatlakozott társként az akkori élettársa. Egy közös számla, ami a húgom nevén van, de számla-társtulajdonosként szerepel az élettárs - akivel időközben szétváltak az útjaik. A fiatalembernek NAV tartozása keletkezett, és ahogy ilyenkor lenni szokott, a folyószámlára érkező bérjellegű utalásokból vonják a nem kevés pénzt. Igen ám, de a szóban forgó fiatalembernek nincs jövedelme, gyakorlatilag a húgom fizeti a tartozását, most már két hónapja. Emberünk hallani sem akar róla, hogy megszüntesse a társtulajdonosi státuszát, az írásos hozzájárulás nélkül (vagy személyes megjelenése nélkül) pedig a bank nem tesz semmit. Időközben a húgom nyitott egy számlát, ahova a fizetését utaltatja, de a számlavezetési díj, egyéb a számlához tartozó költségek továbbra is őt terhelik. Van-e megoldás vajon? Válaszukat előre is köszönöm!

Dr.Süti # 2003.02.14. 16:54

Semmi különös nem fog történni, a bíroság egyszerűen kötelezni fog a keresetben kért követelés + a késedelmi kamat megfiztetésére. Ha ez első fokon jogerőre emelkedik, vagyis nem fellebbezel, akkor meg kell fizetned a banknak a bíróság által tűzött határidőn belül, ha fellebbezel, másodfok, és így tovább, amíg nem lesz jogerős ítélet. Ha van jogerős ítélet, akkor az végre is hajtható. Ez akkor következik, ha magad nem teljesíted. Ekkor először megpróbálják a béredből levonni, majd a bankszámlád következik, aztán ingóvagyonod, aztán - ha van - ingatlanod. Presze nem játszák végig ezt a folyamatot, ha valamelyik szinten sikerül behajtani a követelést.
Csak ennyi. Egyébként ha nem jogi képviselővel mész atárgyalásra, a bíró a perbeli jogaidról köteles tájékoztatni, tehát mondani fogja, hogy mit kell tenned, illetve kérdezni fog. Ne félj a tárgyalástól, mert nincs mitől tartanod.
Sok sikert.


Dr.Süti

Béres-Deák Attila # 2003.02.12. 20:13

Sajnos előbb, vagy utóbb zsebbe kell nyulnod.


attika

erzsébet # 2003.02.12. 18:17

Két Lotti írta - 2003.02.3 14:15
Bocsánat, de én ezt nem értem.  Ki vett fel milyen kölcsönt és milyen munkáltatói igazolás és milyen ügy van most bíróságon?

Én vettem fel. de tudtam, hogy nem sok esélyem van. De ez a nő akit megismertem, ő aláíratoot velem egy biancó kérelmet. S munkáltatói igazolást is szerzett, mert nekem akkor vállalkozásom volt. Az volt a cél, hogy pénz kérjen, ezt másokkal is megtette, még nem volt tárgyalás, de félek mert nem tudom ilyenkor mi történik.


erzsébet

Két Lotti # 2003.02.03. 13:15

Bocsánat, de én ezt nem értem.  Ki vett fel milyen kölcsönt és milyen munkáltatói igazolás és milyen ügy van most bíróságon?


Ügyvéd - Társasági szakjogász

erzsébet # 2003.02.02. 21:05

Kedves Fórumozók!
Kérném a segítséget a következőkben. + éve felvettem egy személyi hitelt. Egy közvetítő akit futólag ismertem mondta, hogy nagyon olcsón eltudja ezt intézni mármint a kamatokat. Szerzett állítólag munkáltatói igazolást is. Ezt én most láttam mert már a bíróságra került az ügy. Kért tőlem kölcsön 800eFt-ot a hitel 2 Mft volt. Nekem sem ingatlanom sem vagyonom nincs. Ellentmondással éltem és leírtam ezt az egészet. A nő eltűnt és állítólag eljátszotta ezt másokkal is. Mikor még elérhető volt mindig igérgette, hogy visszafizeti a hitel e részét. De már nem találom sehol. Persze papír a kölcsönről nem készült. Szerintetek mire számíthatok. Tőlem letíltani nem tudnak. Még a tárgyalás napja sincs kitűzve.


erzsébet