Többdiplomás fiatalokat bocsát el a VPOP


derill # 2004.09.21. 10:27

Nekem szerencsém volt:))) Bencénél vizsgáztam. Õ is követel, de iszonyat emberséges:)))


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Martina # 2004.09.21. 10:22

Én is Pécsre járok, igaz már csak államvizsgázni. A Benedeknél át lehet menni. Megmondta, hogy aki 25x nem olvasta el a római jog könyvet, anyagot, az ne is próbálkozzon. Úgy gondolom, hogy Visegrádinál a jogbölcselet sokkal rázósabb. Nálunk az utolsó félévben az egész évfolyamon csak 6 embert engedett át. Megizzadtunk, azt mondhatom.
Martina

Legislator # 2004.02.23. 18:59

Benedek és az emberiesség?


Sunshine after the rain.

Order (törölt felhasználó) # 2003.11.04. 18:27

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Leiterjakab # 2003.11.04. 10:13

Azért a "megdönthetetlen vélelem" c. téma egész jó volt, kár, hogy nem ott folytatjuk.


Leiterjakab

Leiterjakab # 2003.11.04. 10:08

Lehet, hogy igazad van Rexor, tényleg jó lenne, he lenne egy olyan toik ahol a személyes dolgokat vitatnánk meg, bár szerintem minden szakmai téma, mint ez a VPOP-s is előbb utóbb személyeskedésbe fullad, auzon kivül van már egy pár olyan topik ahol személyes kérdéseket vitatunk meg, pl. államigazgatás, levelező jogászképzés stb. Előbb utóbb minden ami szakmainak indul vagy hülyéskedésbe, vagy kölcsönös piszkálódásba fog torkolni, ennek pedig azaz oka, hogy elég kevés rendszeres felhasználója van a fórumnak, ők pedig persze, hogy kiváncsiak egymásra.

De ha már kezdeményzeted, akkor nyithatnánk egy ilyen "AGÓRA" rovatot mondjuk a szakmai topikok valamelyikében.


Leiterjakab

Rexor # 2003.11.04. 09:32

Micsoda görgeteg indult el, de úgy tűnik most az én hibámból kerültünk jó messze az eredeti témától. Ezt hivják úgy mikor valaki a saját csapdájába esik :) Egyébként lenne egy olyan javaslatom, hogy legyen egy általános, vagy mondjuk agóra elnevezésű fórum (lehet hogy rosszul emlékszem, de valahogy igy hivták a piacteret az athéni demokráciában, ahol minden dolgot meg lehetett beszélni). Szoval tény és való, hogy bármit lehet irni itt, és szerintem senki nem trágár ezen a fórumon, csak tényleg ha egy kicsit "csetjelleget" viszünk be ide, azt célszerű lenne ha nem egy olyan témánál tennénk, aminek semmi köze sincs hozzá. Na tényleg lezárom magam, legyen béke :).

Leiterjakab # 2003.11.04. 08:56

Nem tudom, hogy elolvastad-e a felhasználási feltételeket, (nyilván "átugrottad"), de nem áll benne semmi arra vonatkozóan, hogy milyen hozzászólásokat nem várnak. Csak ennyit találtam:

A Weboldal 'fórum' rovatában, valamint a Weboldalon megjelenő ajánlatok, hirdetések, tájékoztatók tartalma tekintetében az Üzemeltető minden felelősséget kizár. Üzemeltető fenntartja a jogot a hozzászólások ill. felhasználók által beküldött tartalom előzetes értesítés, figyelmeztetés és indokolás nélküli törlésére.

Azaz kizárnak minden felelősséget a Fórumon megjelenő tartalommal kapcsolatban. Rasszista, pornográf vagy sértő, megalázó hozzászólást nem találtam, bár éppen a Te részedről akadt trágár kifejezés, gondolom szerinted se várják, hogy trágár kifejezések jelenjenek meg.

Az internet lehetővé teszi az anonimitást (bár az IP-cím ezt némileg felül írja) és így elvileg bárki bármit szabadon befirkálhat. Ha jól láttam a Magyar Hírlap weblapján a cikkekhez kommentárt lehet fűzni minden különösebb regisztráció vagy jelszó nélkül, hát oda is szokott a hazai szélsőjobbnak az a része amelyik hozzáfér az internethez és tele vannak a kommentárok antiszemita-rasszista megnyilvánulásokkal. Újabban már elkezdték szűrni az obszcén szavakat.

Attila!, lehetek ebben a vitában a fogadatlan prókátorod?:-)


Leiterjakab

Law1 # 2003.11.04. 08:38

A különbség az, hogy a szerkesztőség nem mondja milyen hozzászólásokat vár, hanem megmondja, hogy milyeneket NEM vár!

A különbség az, hogy utóbbi esetben is elmondhatod a TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN, hogy mi a véleményed bármi is legyen az, ellenben ami nem tartozik a témához azt nem kellene itt eröltetni. Ennyi!

Leiterjakab # 2003.11.04. 08:08

Ha egy X Fórum Szerkesztősége előírná a hozzászólóknak, hogy milyen hozzászólásokat vár, az nem szólás-szabadság lenne, hanem "irányított demokrácia".


Leiterjakab

Béres-Deák Attila # 2003.11.04. 00:08

Nincs gond Rexor. Főleg, hogy védőd is akadt.
Apropo... Fogadatlan prókátornak.......( Nem jut eszembe, hogy van tovább. Bocs...


attika

Law1 # 2003.11.03. 14:01

Egyetértek Veled, Rexor! Ez egy fórum és nem pedig privát-chat!!!

Rexor # 2003.11.02. 18:51

Attila, bármilyen hihetetlen nem rajtad kerested fogást, és nem is Ordert szeretném becserkészni hogy a szavaiddal éljek. Régóta vagyunk már mindketten a fórumon, és beláthatod ga beléd akartam volna kötni, már hamarabb is megtehettem volna...

Egyszerűen csak arról van szó, hogy nehéz külső belépőnek eligazodni a fórumokon, ha tele vannak oda nem illő beszólásokkal. De elnézést kérek ha megbántottalak, tényleg ez volt az első és az utolsó alkalom, hogy "beszóltam".

Béres-Deák Attila # 2003.11.01. 23:16

Ez a reklámos Gábor nem tudja begombolni a zakóját. Persze, hogy munkanélküli. Nincs ki mind a négy...
Van már valami Roland is aki 16 hónapja munkanélküli jogász.
" Van jó reklám és van rossz reklám. Nos ez rossz."
Kérdés ki mondta a fenti idézetet?


attika

Béres-Deák Attila # 2003.11.01. 22:25

Te fogsz munkahelyet találni. Nem a summa cum miatt, hanem mert rátermett vagy. Egyébként csodálkozom ezen a summa cumozáson. Senki nem tudott még arra bizonyítékot felhozni, hogy valaki azért kiváló jogász mert summa... Manapság azért van ennek keletje, mert a bíróságok , ügyészségek csak summa ... kezdőket alkalmaznak. Nos nem régen olvastam egy summa... ügyészségi fogalmazó által összeállított vádiratot. Gyöngyszem. Olyan keret jogszabályi rendelkezésre hivatkozott, amelyet a cselekményt követő harmadik hónapban léptettek hatályba. Ráadásul a minősítés kérdésében is jócskán melléfogott. Summa cum... fog elítéltetni embert ártatlanul, ha a bíróság, vagy az ügyész nem lesz résen


attika

Leiterjakab # 2003.11.01. 22:14

Ajaj, Attila! Azt hiszem Hajdú-Biharban már van ilyen...

De milyen jól fog majd kinézni kb. 2 és fél év múlva ugyanez a reklám:

"Jakab - summa cum laude - német, angol felsőfok (fogjuk rá, papír nincs róla, drága dolog a nyelvvizsgázás) - végzettsége: jogász, munkahelye: ????"


Leiterjakab

Béres-Deák Attila # 2003.11.01. 22:09

Érdekes. Nem rég olvastam, hogy munkanélküli jogászt nem regisztráltak a munkaügyi központok. Meg is lepne, ha lenne olyan jogász, aki a munkaközvetítőnél próbálna jogi munkakörben elhelyezkedni. Vagy lehet ilyen?


attika

Leiterjakab # 2003.11.01. 21:51

Ha már így messzire tereltük a témát:

Mi a csudáért megy ez a reklám itt jobbra, hogy: "Gábor 26 éves - diploma: cum laude - angol: felső C - Munkanélküli...."
Elég bosszantó, meg meg kell hagyni kedves Szerkesztőség!, elég hatásos mert valahányszor meglátom, tanulhatnékom támad...:-)


Leiterjakab

Béres-Deák Attila # 2003.11.01. 21:43

Nyugi. Rexor rajtam keres fogást ( Vagy Orderhez utat?). Jaki neked nem kell magadra venni.


attika

Leiterjakab # 2003.11.01. 21:40

Ezt csak azért írtam, mert Ordert szórakoztattam az EU "mákjogi" jogalkotásával..., ami tényleg nem jön sehogy a VPOP-hez... neki meg úgy látom tetszett...:-)


Leiterjakab

Béres-Deák Attila # 2003.11.01. 21:20

Szerintem nem vagy az. Te miért gondolod?
Rexor rossz helyen , rosszkor, nem a megfelelő személyeknek írt.


attika

Leiterjakab # 2003.11.01. 21:01

Én is ludas vagyok, asszem...:-)


Leiterjakab

Béres-Deák Attila # 2003.11.01. 20:48

Szia Order!
Belénk vagyon kötve. Mit csináljunk?


attika

Béres-Deák Attila # 2003.11.01. 20:41

Rexor ez nem lehetséges! Ha nem tetszik ne olvasd el!
Vicc: Egy hölgy telefonál a rendőrségre.

  • Jöjjenek ki kérem, mert a szomszédban állandóan az ablakban szeretkeznek!

Kimegy a rendőr. Kinéz az ablakon és látja, hogy az egyetlen szembelévő ablak legalább 200 méterre van, ahová szabadszemmel el sem látni.
Szóváteszi ezt a bejelentőnek, aki ekképpen válaszol:

  • Szabadszemmel nem is látható, de nézze meg ezzel a távcsővel!

Te vagy a bejelentő.


attika

Rexor # 2003.10.30. 12:37

Attila, lehetséges, hogy ezt egy másik fórumon beszéld meg Orderrel :). Kezdenek kissé elszaporodni a fórumok, amelyek tulbővültek oda nem tartozó dolgokkal, mit sem sejtő emberek elszomorodnak ha először járnak itt.