Fórum közigazgatási jog régebbi elöl     új hozzászólás


védelembe vétel, gyh eljárás

skydo # e-mail 2017.09.13. 19:13

Teljesen félre értesz valamit,az eljárás már lezárult,lentebb írtam!A fórumba azért írtam hogy megtudjam mit tehetek a hazug jelentés tevő ellen!Mint írták,hamis vád hatóság félrevezetéséért feljelentést tehetek.

alfateam # e-mail 2017.09.13. 19:09

A gyerekedet védelembe vették téged pedig őrizetbe vesznek hamarosan.

skydo # e-mail 2017.09.13. 19:07

Én úgy gondolom,mindent leírtam ami történt.Már így is segítettek páran.Köszönöm.

Vadsuhanc #   2017.09.13. 19:05

A gyermeket elvitték ? Hová és milyen indokkal?

Vadsuhanc #   2017.09.13. 19:04

Én ebből kiszálltam, a kérdező lényeges információkat hallgat el, így értelmes az ügyben esetlegesen segítő szándékú véleményt nem lehet adni.

skydo # e-mail 2017.09.13. 19:02

Csak az a probléma hogy egy szó sem igaz az egészből,érted?
Vagy ha igaz lett volna akkor nem vitték volna el a gyereket?Mert ahogy én tudom azonnal!
Mit akarok tőle?Mondjuk megkérdezni hogy honnan a fenéből vette ezeket.Ezt szeretném és hogy megkapja a hazugságaiért ami jár.

alfateam # e-mail 2017.09.13. 18:57

A bejelentés,mert nem feljelentés történt a következő volt:Az anyuka rosszul bánik a gyerekkel,csúnyán beszél vele,alkalmanként meg is veri.Minden amit csinál a gyermek azzal az anyukának valamilyen kifogása van.Anyuka 1-hónapon belül szüli a második gyermekét.
Világos!
Mi a fenét akarsz te a bejelentőtől?!
Inkább azzal foglalkoznál hogy változtass ezen az áldatlan állapoton.
Most majd hetente, havonta magyarázhatod a bizonyítványodat a gyámügynek. És ha nekik is hazudozol elveszik a gyerekedet
és másra bízzák a felnevelését mert te alkalmatlan vagy.

skydo # e-mail 2017.09.13. 18:41

Alfateam!

A határozatban ez áll és nem több,vagy szerinted minek kéne benne lenni?Nekem is zavaros volt az egész folyamat,ezért kértem itt tanácsot.Nem vagyok jogász.

alfateam # e-mail 2017.09.13. 18:38

Ne-dumálj mellé, mi van a határozatban?!
Azt felejtsd el hogy te itt segítséget kapsz ezekútán!

skydo # e-mail 2017.09.13. 18:34

Alfatem !

Ha hazudoznék nem itt kértem volna segítséget!
Egyébként az eljárás ugye lezárult már mivel nem volt semiylen bántalmazás!

skydo # e-mail 2017.09.13. 18:33

Az iratokat,nem a gyámügy hanem a családsegítő küldte el véletlen"állítólag"a rendőrségnek.
A bejelentés,mert nem feljelentés történt a következő volt:Az anyuka rosszul bánik a gyerekkel,csúnyán beszél vele,alkalmanként meg is veri.Minden amit csinál a gyermek azzal az anyukának valamilyen kifogása van.Anyuka 1-hónapon belül szüli a második gyermekét.

alfateam # e-mail 2017.09.13. 18:32

A védelembe vételi határozat a következőt tartalmazza:Indoklás"Kiskorú...védelembe vétele ügyében hivatalból eljárást indítottam.
Melléduma, ne hazudozz. Ok nélkül nem vesznek védelembe egy gyereket-sem!
Mi van az indoklásban ?!

Vadsuhanc #   2017.09.13. 18:29

Azt azért még mindig nem tudjuk, hogy pontosan mi volt az ismeretlen személy által tett feljelentés vagy jelzés tárgya. Azért nem mindegy, hogy a hatóság felé jelezte vagy feljelentést tett...

A bejelentést követően szerintem az alfateam által leírtaknak lett volna helye és utána szélesíteni ki az eljárást, ha a bejelentésnek valószínúleg alapja van.

Azt, hogy a gyámügy véletlenül küldte meg a rendőrségnek az iratokat hagyjuk mert ilyen nincs. Azt tartom valószínúnek, hogy a gyámügy nem tudott dönteni és majd a rendőrség mondja ki mi a vélemény.

Azt, hogy pontosan mit jelöltek meg mikor hogyan és milyen módon bántalmazta a feleség a gyermeket még mindig nem tudjuk......

Nem tudom nekem a történet így nem jön át....

skydo # e-mail 2017.09.13. 18:25

Bourn Out!

A feleségemről minden adatot a bejelentőtől tudtak.

Burn Out # e-mail 2017.09.13. 18:19

Hozzád csak akkor mehetett volna ki amikor már a bántalmazás bebizonyosodott. Óvoda, iskola, gyermekorvos, körzeti nővér akiket első körben kell megkeresnie. Ha valamelyiknek az a meglátása történhetett bántalmazás akkor következel Te.” - biztos jók ezek a módszertani állásfoglalások, viszont ha mindenki leírja, hogy a gyermekekkel minden rendben és ezért senki se megy ki, közben meg pont agyonverik a gyereket, akkor nyilván semmit sem érnek. amúgy meg kimehetnek nyugodtan.

Burn Out # e-mail 2017.09.13. 18:16

feleséged számát honnan tudták?

skydo # e-mail 2017.09.13. 18:14

Meg kérdeztük tőlük hogy akkor,miért is jöttek,erre azt válaszolták gyermek bántalmazás,mi jól kiröhögtük őket,és megkérdeztük ez vicc?Persze a válasz az volt hogy nem,akkor jöttek az általános kérdések(milyenek vagyunk a gyerekkel,a gyerek hogy viszonyul hozzák stb.)Megkérdezték megnézhetik-e a gyereket? (2,5-éves)Mondtuk hogy persze,csak natúrban ránéztek lényegében,semmi vegyük le a pólóját vagy ilyenek.Akkor elmondták hogy elhiszik hogy nem történt semmi,de minden bejelentést hivatalból akkor is kikel vizsgálni.Csak azt nem tudta megmondani senki hogy ha ők rendben találtak mindent akkor miért kellett gyámügyi meghalgatás is amin persze elkellet mondanunk hogy bánunk a gyerekkel,mennyit keresünk dolgozunk-e stb.
A védelembe vételi határozat a következőt tartalmazza:Indoklás"Kiskorú...védelembe vétele ügyében hivatalból eljárást indítottam.
Aztán a gyámügyön az első iratbetekintéskor olvashattuk el hogy mi van a bejelentésben,hogy állítólag mit csinálunk a gyerekkel.

alfateam # e-mail 2017.09.13. 17:57

Ááá, ez egyre cifrább. A védelembe-vételi határozatba mi van indokként?!

Vadsuhanc #   2017.09.13. 17:56

skydo

És mit közöltek veletek miért kell környezettanulmányt végezni ? Valaki látta, hogy a gyermeked raplizott a boltban egy csoki miatt és az anyuka odalegyintett a popsijára..?

Mi volt a bejelentés tárgya?

skydo # e-mail 2017.09.13. 17:47

Kedves alfateam!

Ez úgy kezdőtött hogy felhívták a feleségemet családsegítőtől egy délelőtt hogy mikor vagyunk itthon mert jönnének,telefonba nem közölték a tárgyát,csak mikor már itt voltak.Itt rendben találtak mindent,megnézték a gyereket kitöltötték a papírokat,megkellet kötni az eggyüttműködési megállapodást,bekellett menni a gyámügyre,majd pár nap múlva jött a gyámügytől a levél a védelembe vételről.

alfateam # e-mail 2017.09.13. 17:37

skydo!
Majd eldöntöd mennyi időd és energiád van bíbelődni ezzel az üggyel.
Először a gyermekjólétivel kezd, tegyél panaszt.
Módszertani levelek írják elő mit kell tenni ilyen esetben.
Hozzád csak akkor mehetett volna ki amikor már a bántalmazás bebizonyosodott. Óvoda, iskola, gyermekorvos, körzeti nővér akiket első körben kell megkeresnie. Ha valamelyiknek az a meglátása történhetett bántalmazás akkor következel Te.
Ha bebizonyosodott a bántalmazás azt jelenti a gyámhatóságnak. De-hogy tévedésből megküldi a rendőrségnek az teljesen jogellenes, hiszen ez hamis vád.
A gyámügytől kérd az iratmásolatot a már említett törvényre hivatkozva és irány a rendőrség.

skydo # e-mail 2017.09.13. 17:29

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,többet segítettetek mit tegyek mint bármelyik hatóság.

Vadsuhanc #   2017.09.13. 17:16

Kezdem érteni, de így sem szabályos a gyámhatóság intézkedése. A rendőrség feltehetően a feljelentés elutasítása mellett döntött és Téged ennek keretében hallgattak meg mert a feleségedet, ha Ő volt a feljelentett személy nem igen tudta.

Ha minden áron ragaszkodsz a bejelentő kilétének megállapításához tedd az általam lentebb leírtakat. Nem vagyok őszintén meggyőződve, hogy Ő a hunyó, ha csak jelzéssel élt a hatósághoz és nem feljelentéssel.

Maradjunk annyiban a gyámhatóság nem küldhet véletlenül egy iratot a rendőrségnek. Ha érted.

skydo # e-mail 2017.09.13. 16:51

Tisztelt Vadsuhanc!

Valóban én írtam el az elejét,elnézést. "Már 1-hónap is eltelt azóta hogy a feleségemet feljelentették gyermekbántalmazással!..."
Ezt úgy akartam érteni hogy már lassan 1-hónapja hogy lezárult az eljárás.A bejelentés a családsegítőhöz érkezett elméletileg és ők továbbították a gyámhivatalnak,a környezet tanulmány rendben volt.Csak a rendőrségnek akkor kellett volna küldeni ugye ha megállapítást nyert volna hogy történt bántalmazás,de nem történt így a családsegítő csak tévedésből küldte el a rendőrségnek az iratokat.A feleségemet a rendőrség nem halgata ki,mert kórházban volt már,ezért mentem be én helyette,ott egy rövid beszélgetés volt inkább mint kihallgatás.Ja és mivel nem is kezdett ugye a rendőrség nyomozást ellenünk így csak a családsegítő és a gyámhatóság kap egy ilyen határozatott hogy a rendőrségnek ezzel az üggyel nincs dolga,csak a hivatalos nevét már elfelejtettem.Ekkor mondta a nyomozó hogy kb 2-hét mire megkapja a határozatot a gyámügy és a családsegítő ennek az idejének jövőhéten kedd után kell eljönnie,itt javasolta a nyomozó hogy ez után menjek vissza a gyámügyre,keressek egy vezetőt és nyugodtan kérjem ki hogy ki volt a bejelentő. Furcsáltam is hogy nem javasolta egyből hogy ha vége a beszélgetésnek már lent tegyek is feljelentést.Ja azt elfelejtettem írni hogy azt megmondta a nyomozó hogy gádorosi volt a bejelentő,de csak ennyit mondott,mert ennyi volt a bejelnető lapon a többit ugye nem nyomozta ki mert nem kellett nekik,mert még nem tettem feljelentést,annyira bemagyarázták nekem hogy nem tehetek semmit.

Vadsuhanc #   2017.09.13. 15:57

Kedves skydo+

Én minden elhiszek és mindenkinek. A leírásodban olyanokat írtál ami egy ilyen eljárásban teljesen szokatlan mondhatni törvénytelen.

..."Már 1-hónap is eltelt azóta hogy a feleségemet feljelentették gyermekbántalmazással!...+

Hol jelentették fel? A nyomozó hatóságnál ( rendőrség, ügyészség ) vagy a gyámhivatalnál? HA a gyámhivatalnál akkor a feljelentést a hivatalnak továbbítania kellett volna a rendőrségnek és oda nem véletlenül küldték meg mint ahogyan írtad.
Ebben az esetben a gyámhivatalnak a továbbiakban addig nincs köze az ügyhöz még a rendőrség nem él jelzéssel feléjük, hogy a feljelentés megalapozott és kérik a gyámhatóság intézkedését a gyermek érdekében.
Addig a gyámhatóságnak úgymond félre kell tenni az ügyet.

Azt nem tartom kizártnak, hogy a rendőrség a rendőrség a gyámhatóságot megkérte a környezettanulmány elvégzésére ( sőt szerintem kötelező ), de a gyámhatóság ezen kívül semmiféle további intézkedést nem tehetett volna, ha az semmi nem indokolja a gyermek érdekében azonnali beavatkozással.

A feleséged ellen véleményem szerint egy elrendelt nyomozás volt és a rendőrségen gyanúsítottként kellett, hogy kihallgassák kiskorú veszélyeztetés miatt. Következetesen azt írod, hogy a rendőrség a nyomozást megszüntette.
Mit kellett aláírni a rendőrségen a feleségednek ?

Most csak így futtában írtam. Azt továbbra is fent tartom, hogy, ha kezedben a nyomozást megszüntető határozat és a gyámhatóság ügyet lezáró értesítése akkor tedd meg a feljelentést ismeretlen tettes ellen.

Ott ki fog derülni, hogy a feljelentő követett el bűncselekményt a feleséged feljelentésével és az is, hogy ki az illető.