Hangos a kakas?


nanemaaa # 2019.07.22. 08:28

Amíg nem teszel konkrét írásos bejelentést, nem fogod megtudni a választ.
Másik lehetőség, hogy veszel egy nagy bográcsot, és meghívod a szomszédot egy kakas pörköltre, mondván, bográcsod már van.

szódabár # 2019.07.20. 13:15

Kedves Fórumozók!
Mi japán kakas csapattal küzdünk. Ez hajnali négytől kukorékolásnak nem nevezhető sípszóhoz hasonlító 70 decibeles visítás, senkinek sem kívánom. A tulajdonos hónapok óta hazudozik, hogy el fogja vinni , de persze semmi, hiaba könyörgók. Mi nem tudunk ablakot nyitni hajnalban. Mindez egy 20 ezres városban, ahol már elég kevesen tartanak normális tyúkot vagy kakast.
Az önkormányzat semmit sem tesz, állattartási rendelet nincs, kutyaugatáson kívül mással nem foglalkoznak. Nagyon sajnálják, szerintük a tulaj direkt csinálja és élvezi a helyzetet. Mondjuk siman kinézem belőle. Hivatalosan még nem jelentettem, mert előtte szeretném körbejárni a dolgot.
Van-e értelme hivatalos útnak, vagy találjak ki valami polgári engedetlenséget a tiltakozásra. Vannak arra is ötleteim.
A birtokháborításnak az a része zavar, hogy vidéki városban az állattartást nem részesítik -e előnyben, vagyis annak érdekében nekem kell tűrnöm.

lajcsó # 2018.08.21. 18:37

Tartsatok ki! Már hosszabbodnak az éjszakák és így a kapré később ébred, télen meg akár a fazékba is kerülhet őkelme. A rossz hír az, hogy "van másik".

Dr.Attika # 2018.08.21. 16:41
Dr.Attika # 2018.08.21. 16:32

Pert kell indítani a kakas gazdája ellen. A keresetben kérni kell, hogy a gazda kötelezze kakasát halk kukorékolásra. Ilyen egyszerű. A tyúkokat is lehetne köteleztetni, hogy a halk kukorékolást tűrni kötelesek. Sajnos a baromfi udvar nem alkalmazkodott még a mai modern életviszonyokhoz. Egy kakas 12 tyúkot termékenyít meg. Ez maga a többnejűség, ami a keresztény kultúrában tűrhetetlen.

Kapjabeaszomszed # 2018.08.21. 15:12

parapali 2011.03.08. 15:48
És örülj annak is hogy nem japán kakasai vannak!
azok egész éjjel qqriqlnak és hajnal 3 kor hagyják abba! na akkor indít az igazi magyar kakas!
Megoldottuk mi is bár a szomszéd a mai napig nem érti hova tüntek a szép kakasai!????
akinek meg szóltunk hogy abból milyen finom is a leves az mosolyogva sétál el a ház elött és minden alkalommal benéz oda hogy lettek e új kakasok!:-):-)

Üdvözlöm !!! Nekünk hasonló problémánk van, aki nincs benne , talán nevet az egészen, de már lassan az idegösszeomlás határán vagyunk a szomszéd kakasának kukorékolásától,Talán nem is szükséges részleteznem ,miért !? Elárulnád nekem hová tűntek a szomszédod kakasai??? Nagyon nagy kavarc van a szabályozásban , mert a birtok védelem jogos , de ezt felülírja az állatártásról szóló rendelet :( .Na most ,ha a kakast kilőjük mi leszünk megbüntetve .Legyünk mi öngyilkosok, mert ez már tűrhetetlen egy éjszaka nincs nyugalom ,de déli pihenő sem ....Nagyon szeretnék békés megoldást , de sajnos a szomszéd élvezi a helyzetet amikor megkértem tegyen valamit , minden voltam .... azt mondta max,vesz még néhányat.

glava # 2012.06.26. 14:12

Kakaskukorékolásra csak az vágyik ébredni, aki nem arra ébred.
Az meg butaság, hogy a vidéki léthez tartozik és meg lehet szokni.
Társasház velejárója a kapucsengő, mégsem örülne senki, ha hajnali négykor rendszeresen becsöngetnének hozzá.
Hozzászokni pedig azért nem lehet, mert nem monoton zaj, mint pl. a forgalom zaja, hanem hirtelen és meglehetősen élesen tud egy kakas rikoltozni. Hát még több:)

parapali # 2011.03.08. 14:48

És örülj annak is hogy nem japán kakasai vannak!
azok egész éjjel qqriqlnak és hajnal 3 kor hagyják abba! na akkor indít az igazi magyar kakas!
Megoldottuk mi is bár a szomszéd a mai napig nem érti hova tüntek a szép kakasai!????
akinek meg szóltunk hogy abból milyen finom is a leves az mosolyogva sétál el a ház elött és minden alkalommal benéz oda hogy lettek e új kakasok!:-):-)

Rolo # 2011.03.08. 14:09

Igazatok van: a párom is azt mondja én vagyok túlérzékeny!
Az elmúlt évben 3x is beszéltem a szomszéddal, mindig megértő volt, együttműködött: akkor általában 1-2 hónapig nyugi volt. Aztán persze mindig vett újat. Madárbuzi lehet a csávó, fiatal 30-as srác.
Amúgy érdekes: a hangszigetelést szépen megoldotta a sufni asztalosüzemében, amit engedély nélkül üzemeltet.

És igazatok van abban is, hogy a kib*szás társasjáték. Ezentúl minden héten lesz valami égetnivalóm, aminek a füstjét épp felé fogja fújni a szél. Akkor is amikor kiteregette a ruháit. Majd szólni fog, hogy ne égessek már és együttműködő leszek aztán legközelebb majd újra égetek valamit. :->

Mellékzönge, hogy az ikerszomszédunk (ez másik oldalunkon van, közös fallal) 3 év alatt kikupálódott, elmaradtak az üvöltözések este 11-kor, nincs már tucc-tucc zene se. Persze neki is van keresztje: az ő mellettük levő szomszéd meg malacokat tart. Ők kihívták az ÁNTSZ-t, aki mindent rendben talált. Már árulják az ikerrészüket, sztem a nyáron el is költöznek...

Lassan már könyvet is írhatnék erről. Csak találnom kell hozzá pár olyan f*szkalapot mint én, aki el is olvassa. :-)

Rexor # 2010.08.13. 08:58

ELső körben beszéljetek a szomszéddal, és kérjétek meg rá, hogy a lakásába helyezze el az állatot. Ha nem megy, akkor fogjátok meg a macskát és vigyétek el egy menhelyre (vagy hívjatok ki valakit, aki elviszi).

Hencsike85 # 2010.08.13. 08:45

Sziasztok! Társasházban lakunk. Van egy új lakó aki magával hozta a macskáját. Nem akarja felvinni a lakásba mert koszol ( eddig kertes házban laktak ).
Így most kirakta a macskát az ablak alatti bokorba. Itt eteti. A macska elviselhetetlenül nyávog és sír már hetek óta. Legyen az éjjel vagy hajnal. A két éves kislányom fél a hangtól annyira rémisztő. A párom pedig nem tudja kipihenni magát, pedig tetőn dolgozik. Már többször kértem hogy távolítsa el a dögöt de nem reagál? Mit tegyek? Tehetek?

cat981 # 2010.04.23. 10:30

justizmord hozzászólásai alapján szeritnem nem rosszindulatú (bár én hébehóba nézek be ide a fórumra), mindenkinek lehetnek rossz napjai, vagy éppen rossz passzban van, sok itten állandó jogász/ügyvéd-eknek is voltak már alkalomadtán olyan hozzászólásai amit jobb lett volna ha nem írják be... ennyi...

prometheusz # 2010.04.23. 10:01

"De, más kibaszásomn is lehet gondolkodni. A társas együttélés szabálya, hogy vegyük figyelembe egymást, ne tegyünk olyan dolgokat, amit a velünk együtt élő embereket túlzottan ingerlik. Ha erre valaki túlzottan nem hajlandó, lehet felé jelezni, hogy te is tudsz olyan szemétségeket kitalálni, amivel meg te tudod az ő életét megkeseríteni, ezért jobb lenne, ha egyikőtök sem szórakozna tovább ezzel.

Kibaszásnak pl. lehetne méheket telepíteni a kerítése mellé. Vagy valamilyen nagyon büdös állatot. De lehet nagyon hangosan zenét is hallgatni, persze figyelve a törvényekre, hogy mikor tilos mikor nem. Lehet tüzet gyújtani, ami áthordja a pernyét. Lehet nyulat tartani, ami véletlenüól átlóg, és megeszi a zöldségeit.

Jelezni kell neki, ha ő nem lesz tekintettel rád, te sem leszel tekintettel rá, és minden, a törvénybenm nem tiltott dologal kibaszol vele.
"

Plágiumért feljelentelek.

nanemaaa # 2010.04.23. 09:02

És ezt követően módosul a régi magyar szólás is:
"Messze van, mint Makó Jeruzsálemtől" helyett a "közel van, mint a kakas Izraelhez"-re!
Köszönjük Emese! :D

Egyjogász # 2010.04.22. 22:26

Topicot bezárni, a kakast meg levágni!!!:))))

Nincs is jobb egy jó kakaspörköltnél!!! A főtt kakas meg biztos nem fog kukorékolni!!!!!!!!!

cat981 # 2010.04.22. 20:45

na mindjárt bezáják ezt a topicot is... :))

hunfrakk # 2010.04.22. 20:41

Egyjogász # 2010.04.22. 20:35

Mér, a kakastól Izraelig csak egy lépés...

Biztos a kakas a Moszad fizetett ügynöke, és azért kukorékol hajnalban a magyar ablaka alatt, hogy ne tudja kialudni magát, így csökken a munkaképessége, nemzőképessége, stb. Hiába, ravaszak ezek a zsidók...:)

A jelentéseit meg a tyúk alól kicsórt tojásba rejtve juttatja el az izraeli nagykövetségre.

A rendszer hibája, hogy a kakasnak még nem tudták elmagyarázni, zsidók ablaka alatt ne kukorékoljon, így a szemétláda kakas felébreszti a zsidókat is, de a Moszad dolgozik az ügyön, most a kutyát meg a tehenet próbálják beszervezni...:))))

Rexor # 2010.04.22. 07:52

Nem hinném, hogy valaki azért tart annyi állatot, hogy kicsesszen a szomszéddal. Örülök, hogy justizmord a szokásos jóindulatával pontot tett az ügy végére. És valahogy itt is eljutottunk Izraelig (magam sem gondoltam volna, hogy sikerül ez :).

justizmord # 2010.04.22. 02:27

Ez a jelenség nem csak az állatvilkágban, de az embereknél is megfigyelhető. Izrael például ösztönösen nagyon fél Irántól és Ahmedinezsádtól, mert már évezredekkel ezelőtt is ők rendszabályozták meg Izraelt. Lehet, hogy a gonosz apartheid rendszer eltörlését, ami ma Izraelben van, és az utolsó aparthgeid állam a Földön, ez a rettegés Irántól fogja végre felszámolni abbban a velejéig gonosz Izraeli államban.


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.22. 02:24

Benni kell egy rókát, és olyan helyre kell bezárni a ketrecbe, a ketrecet olyan magasra kjell szerelni,hogy a kakas állandóan lássa a rókát.

Egy csomó állat ösztönösen nagyon fél a természetes ellenségétől.

Sok helyen a madarakat egy kitömött sas kihelyezésével tartanak távol.

A kakas kukorékolása alapvetően a saját fajtársainak szól, a többi hímet akarja riasztani, hogy ő egy vetélytárs, aki védi a területét, a nőstényeket meg vonzani, hogy itt van egy domináns hím, gyertek közelebb. Ugyanakkor az ellenséges fajtársak előtt a kukorékolás felfedi a hollétüket, tehát ez káros és veszélyes, és csak akkor "mer" jelezni a fajtársaknak, ha nincs a közelben ellenség.

Ez a jelenség figyelhető meg a tücsköknél és békáknál. Amíg az ember nem megy túl közel, ciripel a tücsök, brekeg a béka, de amikor a "nagyméretű ellenség", az ember túl közel megy, elhallgatnak. A rüka talán megtenné ugyanezt a kakassal.

De, más kibaszásomn is lehet gondolkodni. A társas együttélés szabálya, hogy vegyük figyelembe egymást, ne tegyünk olyan dolgokat, amit a velünk együtt élő embereket túlzottan ingerlik. Ha erre valaki túlzottan nem hajlandó, lehet felé jelezni, hogy te is tudsz olyan szemétségeket kitalálni, amivel meg te tudod az ő életét megkeseríteni, ezért jobb lenne, ha egyikőtök sem szórakozna tovább ezzel.

Kibaszásnak pl. lehetne méheket telepíteni a kerítése mellé. Vagy valamilyen nagyon büdös állatot. De lehet nagyon hangosan zenét is hallgatni, persze figyelve a törvényekre, hogy mikor tilos mikor nem. Lehet tüzet gyújtani, ami áthordja a pernyét. Lehet nyulat tartani, ami véletlenüól átlóg, és megeszi a zöldségeit.

Jelezni kell neki, ha ő nem lesz tekintettel rád, te sem leszel tekintettel rá, és minden, a törvénybenm nem tiltott dologal kibaszol vele.

Ez veszélyes játék amúgy, mert reagálhat ő is a még erősebb visszavágással a meghunyászkodás helyett...


Iniuria non excusat iniuriam

kicsiméhecske # 2010.04.21. 21:13

Kedves Roló!

2010. 02.28.-én a Blikk! A kakas a fazékban!

nanemaaa # 2010.04.15. 10:17

...és ha szépen megkéred, borítékolom a válaszát is.
........................ (hosszú sípszó!) :DDD

cat981 # 2010.04.13. 17:38

előző hozzászólásomat poénnak szántam - mert eléggé vicces szintre jutott a topic - nem gúnyolódásnak.
De egyébként először szerintem arra kellene megkérni esetleg a szomszédokkal együtt a kakastulajdonost hogy zárja be éjszakára kakasokat valahová, ahonnan kevésbé hallatszanak ki.

cat981 # 2010.04.13. 17:32

természetesen azt is le kell fektetni, hogy zárt ól legyen, mert ha a kakas kidugja a fejét az ablakán, vagy egy résen és úgy kukorékol (nyilván nem saját magának akar bent kukorékolni) megette a fene az egészet... Plusz esetleg be lehetne hangszigetelni az ólt, ha már ekkora hangja van annak a kakasnak. Vagy büntetni kellene azokat a kakastulajdonosokat akiknek a kakasai egy bizonyos, megengedett dB felett kukorékolnak, ezzel ösztönözve őket a halkabb és környezetkímélőbb kakasokra váltásra.