Országos Rehab és SZoc SZak 1fokú Bizottság


soma66 # 2015.01.31. 18:32

Tisztelt TB jogban jártas Szakértők!
S.O.S. segítséget kérek a rehabilitációs szakigazgatási szerv komplex minősítést végző I. fokú szakértői bizottság összefoglaló véleményével kapcsolatban.
Az előző I. fokú OB vizsgálata óta keletkezett orvosi dokumentumokkal (34 db. köztük több oldalas zárójelentések, mri lelet cd. lemezen, stb.) érkeztem az orvosi vizsgálatra, mely kb. 10 percig tartott. A felülvizsgálást végző orvoson kívül egy személy tartózkodott a vizsgálat alatt a rendelőben.
Véleményem szerint a vizsgálat számomra sértő és bántó módon zajlott (a mozgásszervi megbetegedésem miatt szakorvosi javaslatra írt és használt segédeszköz jártán megkérdezte, hogy az minek?, a 170/100 Hgmm mért vérnyomásomra - véleményem szerint arrogánsan, bántó módon - megjegyezte a vizsgáló orvos, hogy "Szedni kell a gyógyszereket!", holott elmondtam, hogy rendszeresen szedem a felírtakat).
Szinte megszégyenülten távoztam a rendelőből, kb. 5' múlva az asszisztens (?) kiadta az orvosi dokumentációimat.
két hét múlva kézbesítették a rehab. ellátást megszüntető határozattal az összefoglaló véleményt is. Ebben a panaszaimról, a kivizsgálásról, a károsodások felsorolásáról és %-os mértékéről szó sincs, csupán az került rögzítésre, hogy egészségi állapotom 66%-os, és 2008-tól (amikor az akkori vizsgálat 50%-os mkcs-t állapított meg) ez az állapot. Megállapította továbbá, hogy az ÖEK 34% és nem minősülök megváltozott munkaképességűnek, foglalkoztatási rehab. és állapotom alapján felülvizsg. nem szükséges.
Az indokolásnál az "orvosszakértői döntés indokolása: után egy szó sincs írva, csak a keltezés és ÖT személy (2 orvos, fogl. rehab szakértő, szoc. szakértő, asszisztens aláírása (akik közül három nem volt jelen).
Az I. fokú közig. határozat ez alapján leírta, hogy ezen összefoglaló vélemény szerint eü. állapotomban olyan tartós javulás következett be, mely alapján nem minősülök megvált. munkaképességűnek.

Kérdésem, hogy szabályos-e egy ilyen vizsgálat, megfelelő-e egy ilyen lelet, s okkal hivatkozhatok-e ezekre a fellebbezésben? Élhetek-e panasszal a vizsgálat általam sérelmesnek tartott módja szerint a fellebbezésre nyitva álló határidőben? A panaszt a fellebbezéstől függetlenül, külön kell-e benyújtani?
soma

gattaga # 2011.01.11. 04:19

eduka

Sajnos rossz hírt kell közölnöm: igen jól számoltak.
Átnéztem a számítást és helyes a megállapított ÖEK.
A számítási mód nem az értékek összeadásán alapszik.
Levzetés:

Adva van egy "100%-os" egészség.
Abból mint alap lejön: SZIV-30%
Maradt 70%
A 70%-nak a (HYPERTONIA) 19%-a = 13.3% kerekítve 13%
70%-13% = 57%
Maradt 57%
57%-nak (Ag.enzimkárosodás) 3%-a = 1.71% kerekítve 2%
57%-2% = 55%
Tehát maradt 55%
Ez az 55% a megmaradt "egészség" !!!!!!
A 100%-ból kivonjuk az 55%-ot hajszálra kijön a 45% ÖEK!
Felhívnám a figyelmet miszerint látható,hogy "visszafele" kell számolni az ÖEK szempontjából.
Javaslom,hogy nézzen be a következő topikba:

http://www.jogiforum.hu/forum/16/11498#…

Itt érdemi válaszokat lehet kapni.


By
gattaga

eduka # 2011.01.08. 10:01

Tisztelt jogi forum az Országos Rehabilitációs 1 fokú bizottságának a határozatában van egy rész mely azt irja hogy a2004.évi Eü. Miniszteri irányelvek alapján részkárosodás értéke SZIV-30% HYPERTONIA 19% Ag.enzimkárosodás 3% Össz egészségkárosodásra mégiscsak 45%-ot irtak jó e ez igy vagy elszámolták az összkárosodást tisztelettel Herceg István