Jogtalan forgalomból kivonás


Denniss # 2011.11.28. 18:07

Segítséget kérek, mert ismeretlen problémám keletkezett, és ki akarják vonni az autóm a forgalomból.

A probléma hogy ma jött egy levél hogy ÉN a Vas megyei rendőrkapitányságnak nem fizettem ki valami ismeretlen, és meg nem nevezett dolgot, amit nem fizettem ki. (Tudni kell hogy Vas megyében csak vonattal voltam, és végig csak ültem talán olyan 5 vagy 6 éve utoljára. Gondolom ezzel nem követtem szabálysértést el).

Lévén hogy senki nem tudatta hogy egyáltalán szabályt sértettem volna, ezért a nem létező szabálysértésemet nem fizettem ki.

Ma, nov. 28-án pedig kaptam egy november 21-ére (!) keltezett levelet hogy kivonták az autómat a forgalomból, ÉS hogy a jogerőre emelkedéstől számított 5 napon belül adjam le a rendszámom. A kivonás addíg érvényes amíg a szabálysértési bírságot ki nem fizetem, amit ezzel az autóval elkövettem.

És akkor a kérdések: hogyan lehet hogy én aki Vas megyében sosem voltam ezzel az autóval (és másikkal sem) a Vas megyei kopók akarnak behajtani tőlem pénzt? Mellékesen megjegyzem, hogy máshol sem követtem el szabálysértést.

Ha volt ilyen követelés, akkor miért nem tudok róla?
Jogszerű ez egyáltalán?

Ha ma érkezett a levél, akkor ugye nem 21-től számítódik a jogerőre emelkedés napja?

Ráadásul az autó nem is az én tulajdonomban van, kivonathatja így egy rendőrség a forgalomból?? Úgy értem van joga hozzá?

Hogyan tudom megvédeni magam?