Ha nincs ujjnyomat…


Jeromos # 2016.01.28. 12:29

Én indítottam a topicot és azóta voltam Kanadában, de az ég világon semmi problémám nem volt abból, hogy ujjnyomat nélküli az útlevelem. Most készülök az USA-ba, de nem hiszem, hogy gond lenne. Ha amúgy "rendben vagy", akkor szerintem ezzel nem foglalkoznak.

Krisztocska # 2016.01.28. 10:59

Ma döbbentett meg Édesanyám, mivel útlevelet szerettek volna csinálni és nem tudnak ujjlenyomatot venni Tőlük. Az Öcsémet szeretnék meglátogatni az USA-ban, de elküldték Őket azzal, hogy menjenek vissza a jövő héten. Elvileg nincs gond az ujjaikkal, bár az is igaz, hogy elég idősek. Mit lehet ebben a helyzetben tenni?

Jeromos # 2015.02.20. 11:25

Írtam az Amerikai Követségnek, most várom a válaszukat. Viszont párhuzamosan írtam a kanadai CBSA-nak is (Canadian Border Services Agency) és ők már válaszoltak. Azt írták, hogy sok szempontot vesz tekintetbe a Border Officer mielőtt valakit beenged vagy nem enged be. Az én olvasatomban az ujjnyomat egy dolog, aminek a megléte nem garancia a beengedésre és a meg nem léte nem garancia a visszautasításra. Valami hasonló válasz fog jönni szerintem az amerikaiaktól is.

Igen, van már record-om az USA-ban, többször voltam, sosem volt gond, de valóban, én sem szeretem a véletlenre bízni.

A bélyegzőpárnás próba jó ötlet...

gerilege # 2015.02.20. 10:20

Szerintem az amerikai követségen segítenének ennek a kérdésnek a pontos megválaszolásában. Azt nem tudom, hogy az ESTA szempontjából biometrikusnak minősül-e az az útlevél, amiben nincs rögzítve ujjlenyomat.
Alkati kérdés is, az én ujjbegyeimen is vannak hasonló repedésszerű csíkok, de nagy különbségek vannak, hogy mikor mennyire erősen. Következő ilyen alkalomra érdemes előre kipróbálni bélyegzőpárnával és tintával, hogy előtte kiáztatott ujjal folytonosabb-e a nyomat, és ha igen, akkor erősen hidratálni.

Jeromos # 2015.02.19. 17:26

Igazából velem nagyon rendesek voltak az okmányirodán. Két gépnél is megpróbálták, aztán kihívtak valami főnökszerűséget, hogy most mi legyen?? Ő megmutatta nekem a képet a monitoron, hogy keresztben és hosszában is csíkok vannak az ujjbegyemen, ezért a gép nem fogadja el. Legalább 20 percet vacakoltunk ezzel a résszel.

Érdekes, mert az USA határon nekem is elsőre sikerül, viszont korábban, míg vízumkötelezettség volt, az Amerikai Követségen sem sikerült.

gerilege # 2015.02.19. 16:22

Biztos hogy véglegesen nem megy az ujjlenyomat, nem csak megunták és ezt írták be az okmányirodán?
Nekem is probléma volt az ujjlenyomat-vétel, az okmányirodában talán hetedjére fogadta el a gép, de előtte már el akartak küldeni, hogy ez nem megy. Az USA-ba belépéskor viszont elsőre vagy másodjára kigyullad a zöld lámpa az olvasón.
Nekem bizonyos anyagokkal érintkezve átmenetileg elkopik a lenyomatot alkotó réteg, de aztán visszaépül, és ha figyelek rá, akkor nincs gond.

Jeromos # 2015.02.19. 14:17

:)) Hát ez jó....Nem tudom, de gondolom szóltak volna az okmányirodán. Azért rákérdezek...

Jeromos # 2015.02.19. 13:36

Húúú, ez nem hangzik túl jól..., de köszönöm a választ. Felhívom a követséget és megosztom a válaszukat.

Igazából nekem nem betegség vagy gyógyszeres kezelés miatt nem tudnak ujjnyomatot venni, csak egyszerűen nincs...genetika???

Jeromos # 2015.02.19. 12:46

Kedves Fórumozók!

Hátha valaki tud segíteni….Útlevél készítése során sajnos nem tudtak ujjnyomatot venni. Az igénylőlapra ráírták, hogy „ujjnyomat adására véglegesen fizikailag képtelen”. Félek, hogy USA-ba való belépéskor esetleg ez probléma lehet. Tudom, hogy ott a határon is vesznek ujjnyomatot, itt nem is volt soha problémám (talán jobb gépet használnak), de nem tudom, hogy összevetik-e az útlevélben lévővel és ha nincs, akkor esetleg visszafordítanak.

Volt valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata?