Apostille hitelesítési probléma


bokros # 2015.03.03. 12:52

Közigazgatási jogkörben okozott kár teljesen tipikus esete.
Illetékfeljegyzési joggal jár, tehát kártérítési perben az illetéket nem kell előre leróni.


Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

sanio01 # 2015.03.02. 19:14

Üdvözletem! Apostille hitelesítést kért külföldi munkáltató többek között a házassági kivonatról amit a külügyminisztériumban kellett kérni. Telefonon (mivel) szabolcsi vok) még aznapi határidőt igértek később mégis arra hivatkozott az ügyintéző, hogy nincs meg a pecsétminta majd pár nap múlva jelentkezett és akkor arra hivatkozott, hogy aki anno aláirta az okiratot az már nem dolgozik az adott hivatalban vagyis akkor már aláirásminta nem pedig pecsét volt az ügyben. Az eredeti okmány 2013-as tehát viszonylag új.

Eddig 3 alkalom biztos hogy mennem kell ez miatt Budapestre és az egyszeri utazásból 3 hét plusz bizonytalan végeredmény néz ki és az ügyintéző nagyon negatívan állt hozzám, semmiféle megértést vagy jóindulatot sem mutatott irányomban sőt kifejezetten ellenségesen és kárörvendően viszonyult a problámához.

Amennyiben nem tudom beadni az okiratot akkor elvesztem az állásajánlatot mivel a munkáltatónak azonnal szüksége lenne rám és eddig is többször kértem haladékot a hivatali ügyek miatt és az eddig beleölt pénzt is elvesztem...munkanélküli vagyok és ez jelentős összeg most nekem, nem szólva az esetlegesen elvesztett szerződésről amely most szó szerint romba döntené az életemet.

Az lenne a kérdésem, hogy élhetek a bármilyen panasszal esetleg kértérítési kérelemmel amennyiben nem kapom meg a kért okiratot főleg így, hogy véleményem szerint az ügyintéző szándékosan rosszindulatúan kezel?
Köszönöm idejét és szakértelmét!