Garázsadó?


C I N I # 2015.07.22. 06:17

Kedves Zakariás!

Azért 2002-ig visszamenőleg nem kell fizetned.

Át kell minősíteni természtárolónak, gazdasági épületnek stb., ha megfelel a feltételeknek...

nanemaaa # 2015.06.30. 07:57

Nyilván most derítették fel, vagy most jelentett fel valaki. Az viszont tény, ha egy épületet te garázsként használsz és a garázsra az adott településen adót kell fizetni, akkor te mulasztottál azzal, hogy nem vallottad be. Az adózás Magyarországon bevallás alapú, így ne azt kérd számon, hogy miért nem buzeráltak korábban, hanem azon izgulj, hogy mint adó elkerülőt nem vonnak egyéb eljárás alá.
Jó hír ugyanakkor, hogy a rendeltetés megváltoztatása már nem építéshatósági engedély köteles, így legalább ezért az építésfelügyeleti hatóság már nem büntet meg. Legfeljebb a polgármester, ha van Kaposvárnak olyan helyi rendelete, mely alapján a rendeltetés megváltoztatásához településképi bejelentést kellett volna tenned.

Zakariás # 2015.06.18. 15:32

A következő történt.
2002-ben vettünk egy ingatlant,a tulajdoni lapon lakóház,udvar,gazdasági épület szerepel.Azóta mi semmit nem építettünk,mégis ma az önkormányzattól kaptunk egy idézést,hogy jelentsük be mikor építettük a garázs céljára használt épületet,holott az már régóta ott áll gazdasági épületként szerepel,és igaz lehet garázs céljára is használni.Most 2015-ben akarnak tőlünk visszamenőleg erre adót kérni,eddig nem kaptunk róla semmilyen értesítést rendesen fizettük a kiküldött kommunális adót.Kérdésem megteheti-e ezt az önkormányzat mindenféle előzetes értesítés nélkül,illetve miért épp most jutott eszükbe többen vagyunk így Kaposváron.

Köszönettel:Zakariás