Önkormányzat vs vízművek


normannasty # 2016.12.09. 19:30

Feszítem én őt is, de attól félek hogy vis maior -ra fog hivatkozni.

groszfater@gmail.com # 2016.12.09. 18:22

Ezen diszkréten átléptél..

„A telek 1 nevű ingatlant 1,5 évvel ezelőtt vásároltam építési céllal. Nem volt közművesítve, de azért vettem meg mert az építési vállalkozó biztosított róla, hogy a közművesítés az Ő feladata, és ezt az építési szerződésbe bele is foglaltuk”"

normannasty # 2016.12.09. 17:37

Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Tehát a pénzt az önkormányzatnak kellene letenni, amit akkor kapnék vissza ha a víz és catorna gerinchálózat elkészül. Ez csak akkor tud elkészülni ha a föld önkormányzati tulajdonba kerül mivel a vízművek gerincvezetéket csak akkor enged ha az közterület. Ha közben a cég akié a föld eltűnik akkor nincs ki leadja önkormányzatnak közterületté nyilvánítani én meg sose kapok pénzt, habár lehet hogy időközben már megépítettem a gerincet.

De tényleg krimi.

groszfater@gmail.com # 2016.12.09. 15:56

A telek 1 nevű ingatlant 1,5 évvel ezelőtt vásároltam építési céllal. Nem volt közművesítve, de azért vettem meg mert az építési vállalkozó biztosított róla, hogy a közművesítés az Ő feladata, és ezt az építési szerződésbe bele is foglaltuk

Miért nem ezt a vonalat forszírozod?

Egyébként a többi az kész krimi!
Az önkormányzattal egyeztetsz 3 milla letétbe helyezéséről
és egy Kft. tűnne el a pénzeddel...

normannasty # 2016.12.09. 09:40

Tisztelt Fórumozók!

A jobb megértés érdekében csatolok egy képet:

https://drive.google.com/open?…

A telek 1 nevű ingatlant 1,5 évvel ezelőtt vásároltam építési céllal. Nem volt közművesítve, de azért vettem meg mert az építési vállalkozó biztosított róla, hogy a közművesítés az Ő feladata, és ezt az építési szerződésbe bele is foglaltuk. Készülget a ház ,de most ott tartunk kb 75 % -os készültségi foknál, hogy nincs víz és szennyvíz. Az önkormányzatnak ugyanis ki kellene adnia egy bontási engedélyt ahhoz, hogy közút alatt lévő gerincvezetékre úgynevezett mellékleágazással bekössünk. A magánút tulajdonosa mindenféle szolgalmi jogot megadott nekünk ahhoz, hogy a vízvezetéket bekössük a telekre (gáz villany már bent van azokkal nem volt ilyen gond) . Igen ám, de az önkormányzat most kitalálta, hogy nem lehet mellékvezetékkel bekötni hanem csak gerincvezetékről lehet a telek előtt leágazni és onnan egyenes ágon bekötni. Ezzel sincs semmi gond vállaltuk, hogy építünk egy kb 15 méter gerincet ezzel kb a magánút 1/3 -ig érne a gerinc és ebből bekötünk a telekre. Ezzel az a baj, hogy a vízművek azt mondja, hogy magántulajdon alatt nem mehet gerincvezeték, és így a gerincvezeték létesítési kérelmet be sem fogadja, tehát el sem indulhat a folyamat.
A csavar a történetben most jön. Az önkormányzat kikötötte a magánút tulajdonosának, hogy csak akkor adhatja le közútnak azt a területet, ha abban a közművek benne vannak. Ez itt véleményem szerint 22 -es csapdája. A kérédsem az lenne, hogy mi szabályozza ezt az onkormányzat részéről, hogy lehet-e mellékvezetékkel leágazni vagy sem? Én átnéztem az építési szabályatot ami ilyenről nem tesz említést. Semilyen rendelet, határozat, törvény nem mondja ki, hogy nem lehet mellékvezetékkel bekötni. Törvényes ez az önkormányzat részéről amit tesz?
Ha az építési engedélyt kiadták , amiben benne volt hogy a víz és szennyvíz hálózatra fog csatlakozni a ház akkor ezek után ezt megtehetik? Ha ez téynleg így van, hogy nem lehet mellékvezetékkel rácsatlakozni akkor miért adtak építési engedélyt?
A legutóbbi egyeztetésen az önkormányzattal arra akartak rávenni hogy tegyek le 3 millió forintot letétbe plusz építsem meg a gerincet arra kössek rá, és majd ha a magánút tulajdonosa leadja az utat és átveszi a vízművek akkor visszakapom a pénzt. A magánút tulajdonosa egy kft és nem lennék meglepve ha eltűnne. HA eltűnik becsődöl soha nem kapom meg a pénzt.
Megteheti ezt velem az önkormányzat? Hozhatja egy város polgárát ilyen helyzetbe?

Kérem akik otthonosan mozognak a témában segítsenek. Sajnos hitelt vettem fel az ingatlanra amihez használatba vételi engedély kell. Használatba vételi engedéyl nincs amíg nincs víz csatorna. Abba bele sem merek gondolni mi történik ha vissza kell fizenem a hitelt.

Tisztelettel: Z