Parkolás - Helyszíni bírság


gerbera317 # 2017.06.30. 06:36

Maga a követelés már nem fog nőni, mivel törvény zárja ki a kamatozást. Lehet viszont még végrehajtási költséget generálni, nem is keveset.
Megjegyzem, ez nem szabálytalan várakozás miatti szabálysértési eljárás és heyszíni bírság, hanem sima parkolási pótdíj.

nonolet # 2017.06.29. 21:57

Fizess mielőbb... a végösszeg csak nőni tud.

"De nem engedték el"

Innentől miajófrancért nem fizettél?
Miben bíztál?!!!!

Egyértelmű volt a válasz...

-

Az is eleve rossz duma, hogy
2 hétig nem volt időd befizetni,
mert a beteg... miatt.

Miközben KÖZTUDOTT, hogy nem jó buli a határidő átlépése.

Burn Out # 2017.06.29. 20:30

Kihagysz pár szösszenetet a történetből, de a lényegen nem változtat; a követelés fenn áll, az ingatlanra ráterhelhető, a parkolási társaság nem jótékonysági intézmény (ha elengedi a követelést, akkor elengedi, ha nem, akkor nem).

BIRTOKOS # 2017.06.29. 20:17

Tisztelt Hölgyem Uram Segitséget szeretnék kérni 2015 .02.10 én a baleseti sebészet elött parkolt a férjem mert édesanyámat a beszallitották a korházba nem vett parkoló jegyet 3445 ft ot befizettem de nem a megadott 15 napon belül hanem egy héttel késöbb,természetesen a Józsefvárosi parkolást üzemeltetö nem fogadta el és még 10565 ft követelt 7420ft pótdij és 2540 adminisztrácios.dij.Kérelemben kértem hogy tekintsenek el a pótdijtól mivel édesanyám élet halál között volt a kórházban és nem a parkolásidij befizetésére figyeltünk.Emellett a férjem levan százalékolva jövedelme nincs nem tudja kifizetni a pótdijat.De nem engedték el először kaptunk egy. fizetési meghagyást melyre ismételten reagáltunk hogy nem tudjuk kifizetni mivel jövedelme nincs a férjemnek.Most kaptam bírósági. végrehajtói felhivást amely 72772.ft mely tartalmaz 18305ft perköltséget szeretném megtudni ha a férjemet perelik nem kellene beidézni a tárgyalásra.Ezenfelül tartalmaz 20490.ft és 12750ft végrehajtást kérönek felmerülö költség és költségrész. Szeretném megtudni mit tehetek hogy lehet hogy egy 7420ft pótdij 72772.ft követeljenek. A behajtócég közölte ha nem tud fizetni akkor ráterhelik az ingatlanra amelyben lakunk. Ezt meglehet tenni ??Köszönettel Kissné


Tisztelt Hölgyem Uram Segitséget szeretnék kérni 2015 .02.10 én a baleseti sebészet elött parkolt a férjem mert édesanyámat a beszallitották a ko

gerbera317 # 2017.02.03. 12:58

Tehát parkolási pótdíj. Fizesd meg minél előbb. Most még olcsón kijöhetsz belőle.
A pótdíj összege a pótdíj kiszabásának napját követő 15 napon belüli befizetés esetén az adott napon belül díjköteles időszakra és további két órai várakozásra (általában 14 órára) számított várakozási díj, 15 napon túli befizetés esetén az egy órai várakozási díj negyvenszerese. Ha megvárod az ügyvédi felszólítást, az további 12-16 ezer Ft, ha vársz a fizetési meghagyásig, az újabb 15-25 ezer Ft, ha pereskedsz, bukod vele a további perköltséget is, és ha megvárod a végrehajtót, az olyan 60 ezer + lesz. Drága kabát ez egy csaptelepért, amit aztán meg sem vettél.

A parkolótábla (illetve a kiegészítés) csak azt jelöli, hogy aki nem az üzlet ügyfele, az ott tilosban parkol, tehát meg is lehet bírságolni + kerékbilincselni / elszállítani. És ha nem fizet a parkolásért, ezen felül pótdíjat is köteles fizetni. Te ügyfél voltál, tehát csak a fizetés elmulasztásáért felelsz.

drbjozsef # 2017.02.03. 12:50

Miből gondolod azt, hogy a zónán belül elhelyezett P betűs tábla feloldja a fizetős parkolást?

Ha egy lakó-pihenő övezetben, ahol amúgy is lassan és figyelmesen kell menni elhelyeznek egy STOP táblát, attól még nem szűnik meg az övezet.

csib # 2017.02.03. 12:23

Kedves gerbera317!

Maga ez az egész hely a belvárosban van, egy valóban fizetős övezetben.

Parkolóőr szabta ki, a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt-től. Parkoló szelvény nélküli parkolás miatt.

Elnézést, hogy ezt nem írtam bele, illetve rosszul írtam előző hozzászólásomat!

Köszönöm!

gerbera317 # 2017.02.03. 11:34

Mivel ez kijelölt várakozási hely, szabálytalan parkolásról és bírságról szó sem lehet (hacsak azzal nem, hogy ráálltál a járdára is, mert az tényleg szabálytalan).
Más kérdés, hogy ez fizetős várakozási övezetben van-e. Mert ha igen, akkor várakozási díj nélkül parkoltál, és jól megpótdíjaztak.

Jó volna, ha nem kevernéd a szezont a fazonnal! Más a szabálytalan vagy tilosban történő parkolásért járó bírság, amit rendőr vagy közterület-felügyelő szab ki, és azt egy közigazgatási eljárásban érvényesítik ellened,
és megint más a fizetés nélküli várakozás, aminek a pótdíjazását a parkolóőr kezdeményezi, az érvényesítése pedig polgári eljárásban történik.
Úgyhogy sürgősen döntsd el, mi történt, milyen felszólsítást kaptál, illetve azt közterestől vagy pedig parkolóőrtől kaptad, és ha tudod a választ, akkor (és csakis akkor) térj ide vissza a problémáddal!

csib # 2017.02.03. 11:23

Kedves Fórumtársak!

Először is kezdeném a fotóval (én csináltam, nem a közteres):
http://www.kephost.com/image/wSMH

A problémám az, hogy itt büntettek meg, holott a KRESZ tábla kint van, hogy fürdőszoba szalonhoz érkezőknek. A mi felfogásunk szerint magyarul ott nem fizetős a parkoló, az ellenőr nem járhat el.

Voltam bent a köztereseknél, elhajtottak miszerint a szalon kapott tőlük parkolókártyákat amiket odaadnak az autósnak és azzal parkolhatnak ott. Fontos tudni egyébként, hogy a szalon hónapok óta bezárt, de a KRESZ tábla még kint van. Lényegében rengetegen így odaparkolnak, nem csak én, de engem büntettek meg, mivel másfél napig ott álltam (volt egy kis akkumulátor gondja a kocsinak), de mivel úgy tudtam ingyenes, nem toltam el onnan a kocsit, a szerelő ment és megcsinálta ott helyszínen.

Kérdés, hogy ez így jogos büntetés? Ott a tábla de mégis jogában áll büntetni?

Köszönöm előre is a válaszokat!