II. fok ellen nyertes ítélet


dolgozomami # 2017.02.17. 16:09

Köszönöm szépen!

ObudaFan # 2017.02.17. 15:14

21 munkanap attól, hogy az elsőfokú hatóságra visszaérkezik az ügy. Ha ágazati törvény mást nem mond.

dolgozomami # 2017.02.17. 15:00

Jedves ObudaFan!

Köszönöm a válaszát!
Azt szeretném még megkérdezni, hogy mennyi a szokásos idő amit ilyenkor várni kell?
A Bíróság nem tűzött ki határidőt a határozat hozatallal kapocslatban csak a perköltségre van határidő.
Ezért nem tudom mi a szokásos várakozási idő. fél év vagy 3 hónap?
Vagy van olyan törvény ami erről rendelkezik esetleg mármint a határidőről ilyen esetben?

Köszönöm eddigi segítségét is!

ObudaFan # 2017.02.17. 14:47

A perköltség iránt végrehajtást indíthatsz. Ha azt sérelmezed, hogy a bíróság által megismételni rendelt közigazgatási eljárásban még nem született döntés, akkor a felettes szervhez fordulhatsz első körben, ha a felettes szerv sem jár el, akkor a közigazgatási bíróságtól kérheted nemperes eljárásban, hogy kötelezze a közigazgatási szervet eljárásra.

dolgozomami # 2017.02.17. 14:36

Tisztelt Szakértők, hozzászólók!

2016. december 16.-án született egy ítélet a javamra a II. fokú Kormányhivatali határozattal szemben. A II. és I. fokú határozatot is hatályon kívül helyezte (jogsértések sora miatt) a Bíróság és új eljárásra kötelezte az I. fokú szervet. Meghagyta azt is milyen iratokat kell bekérnie stb. Mivel a II. fok pervesztes lett ezért 20 ezer forint perköltséget meg kell fizetniük részemre az ítélet kézbesítésétől számított 15 napon belül. Tegnap beszéltem az I. fok ügyintézőjével, aki állítása szerin nem tud semmiről sem. Tudom felhívhatom esetleg a II. fok ügyintézőjét is, de a tárgyaláson is elég személyeskedő hangnemet engedett meg magának és nem bízom abban, hogy érdemben adna felvilágosítást. Ezért itt szeretném megkérdezni ez így normális, hogy az ítélet születése után 2 hónappal semmi nem történik?
A 15 napos fizetési határidő sem vonatkozik a Kormányhivatalra? Van egyáltalán az ügyre nézve bármilyen jelentőséggel ez az ítélet? A határidő az intézkedésre korlátlan?
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!!