Gyámhivatali dolgozók segítségét kérném


Balazs83 # 2017.06.19. 05:29

Tartásdíj megelőgezésének a megindításával kapcsolatban szeretnék kérdezni. A kérdésem arra irányulna, hogy a 6 hónap nem fizetést honnan kellene számolni ahhoz, hogy az eljárást a gyámügynél meg lehessen indítani (a többi egyéb feltételem adott). Konkrét esetben a tartásra kötelezett szülő 2017. január 15-től nem fizet tartásdíjat. A fizetési határidőt a bíróság minden hónap 15-ig állapította meg. Ennek tekintetében 2017. június 16-án már letelt az az idő, hogy 6 hónapja nem fizetett. A végrehajtási lapot ebben az ügyben az illetékes bíróság 2017. január 18-i keltezéssel állította ki. Az ügyben eljáró végrehajtó 2017. június 9-i dátummal kiállította a végrehajtás behajthatatlanságáról és a végrehajtás szüneteltetéséről szóló jegyzőkönyvet.
A mai napon voltam érdeklődni a gyámhivatalnál, ahol az mondták, hogy a 6 hónap nem fizetést a végrehajtási lap kiállításától kell számolni, nem pedig attól az időponttól, amit a bíróság megállapított a tartásdíj megítélésénél (minden hónap 15-e). Azon kívül olyan szüneteltési jegyzőkönyvet kérnének, ami a végrehajtási lap kiállításától számított 6 hónapon túli dátummal van kiállítva.
A fentiek tekintetében az lenne a kérdésem, hogy a gyámhivatal helyesen tájékoztatott e az eljárásról és a 6 hónap nem fizetést valóban a végrehajtási lap kiállításától kell e számolni. Az érdemi segítséget előre is köszönöm szépen.

Burn Out # 2017.06.19. 13:13

A gyámhatóság a gyermektartásdíj behajthatatlanságát a gyermektartásdíj fizetésére kötelezett személy rendszeres jövedelmére, illetve egyéb vagyonára vezetett eredménytelen végrehajtást követően állapítja meg. Az eredménytelen végrehajtást a végrehajtás szünetelését kimondó, hat hónapnál nem régebbi foglalási jegyzőkönyv igazolja.