közterület rendjére vonatkozó szabályok megszegése


traktrak # 2017.08.25. 07:36

Köszönöm szépen a válaszokat!

nonolet # 2017.08.23. 19:38

Mindegy, hogy külterület vagy belterület...

Ahol MŰKÖDIK !!! a szolgáltatás OTT kötelező igénybe venni.

-

A belterület annyiba más csak, hogy
belterületen biztosan működik, mert
ott kötelező az önkorinak működtetni.
(külterületen meg nem kötelező neki)

Bea1 # 2017.08.23. 16:23

Ha van valaki bejelentkezve, vagy cég bejelentve, akkor kiküldhetik, úgy tudom. Biztos ott ez a minimum. Nálunk még az is számít, hányan vannak bejelentve. Régebbről voltak páran még bejelentkezve oda, így csak 240 literest adtak, mert a jogszabály előírja. Bezzeg a szemétért nem jönnek házhoz, azt huzigálni kell nekik.
:D

traktrak # 2017.08.23. 15:01

Tisztelt jelenlévők, válaszadók!
Minap kaptam egy levelet, miszerint külterületi címmel bejegyzett pici cégem szemétszállítási díjkötelezett, ráadásul minimálisan 120 l mennyiségben!!
Nagyon sok ide vonatkozó jogszabályi rendeletet átvizsgáltam, de az én konkrét esetemre nem találtam választ, mivel sehol nem térnek ki, a külterületre.
Az én eddigi információim szerint külterületre nem vonatkozik a kötelező szemétszállítás, és a kötelező csatornaműhöz csatlakozás!
Megkérem az ezen szabályozásban jártas válaszadókat, küldjenek már számomra hasznosítható információkat, mert sztem ez az eset inkább bepalizás, mint kötelező rendelet, ráadásul nincs szemetem!!!
Üdvözlet mindenkinek!

laszloszabo # 2017.07.13. 05:59

Tudja esetleg valaki ,hogy a demszky karó kihelyezésének mik a lehetőségei? Azt a közút kezelője teszi ki indokolt esetben ,így az legális.

drbjozsef # 2017.07.13. 05:29

Értem.
Hát, tartok tőle, hogy az elméletileg "jogszerű" út gyakorlatilag járhatatlan, pláne, hogy a leírásodból mintha enyhe ellenszelet éreznék ki a hatóság részéről. Ezesetben marad a magánakció.

laszloszabo # 2017.07.12. 21:52

A kapu bejárónk két oldalára tettem a ládákat,így én a két láda között kifértem az ingatlanból,de a két láda közé nem tudtak az úttal párhuzamosan megállni.

drbjozsef # 2017.07.12. 10:33

Mondjuk nekem most nem egészen tiszta, mit akar a kérdező, mert azt írta, hogy a kapubejáróba parkolnak, és ezért nem tudnak elindulni, meg azt, hogy virágládát tett ki, hogy ne tudjanak elé parkolni. Most akkor a virágládákat elhúzkodta mindig mielőtt indult? Erre akkor a két mozdíthatatlan szikla nem jó megoldás. Hacsak nem nagyon erős a kérdező...

Ajánlom Kishont Ferenc vonatkozó humoreszkjének elolvasását, amikor mindig a kapubejárójába parkolnak valakinek, és saját táblát kér megállás tiltáshoz.

nonolet # 2017.07.11. 23:05

Na vájár!

Az ott lakó tipikusan parkolhat a saját kapuja előtt.
HA az egyébként nem tilos az úton.

Tilos várakozni...

  1. ahol a jármű

az útmenti ingatlanra való behajtást
vagy az onnan történő kihajtást

  • az ingatlannal rendelkezni jogosult

hozzájárulása nélkül!!!! - akadályozza;

-

Egyébként meg kérd az út FENNTARTÓJÁTÓL a helyzet rendezését.

pl. a KRESZ 158/j. ábra szerinti X jelzés felfestését.

Már attól is sokan nem fognak odaállni...
Mert a zöm nem szívesen sért szabályt, ha világos a helyzet.

laszloszabo # 2017.07.11. 20:24

Már megtettem,...én azonnal kaptam egy 5000 ft os csekket.

laszloszabo # 2017.07.11. 19:10

Telefon szám van a közteresé,de észre kellett vennem,ha hívom sose akaródzik nekik jönni.Össze rakva a történetet,a mellettem levő cég egy közel fél milliárdos cég.Ha előttem nem tudnak parkolni komoly gondban vannak.Szerintem kaphatott a közteres valami apanázst,mert ennyi véletlen nem lehet.Rendőr többször jött már de általában azok is órák múlva tudnak jönni.Igaz akkor már másik autós áll előttünk.

drbjozsef # 2017.07.11. 17:04

Az biztos, hogy valamit én is csinálnék, mert ez nem állapot. Ha a cég nem segít - és lehet, hogy nem is tud, nem tehet arról, hogy odaparkol valaki -, akkor visszakerülne valami, amitől nem lehet odaparkolni, az biztos. Most hirtelen nincs ötletem, hogy jogszerűnek is tűnjön, meg értelmes is legyen, de én sem hagynám.

Mondjuk, ahogy előttem is írták, két szikladarabot odadaruztatnék egy távoli havert megkérve a megrendelésre, és akkor közöm nincs hozzá, oszt szállítsák el ha tudják. No, ez mondjuk konkrétan nem biztos, hogy jogszerű, de hát így megy ez.

gerilege # 2017.07.11. 14:59

László, én laikus vagyok, általában türelmesnek is tartanak, de irigyellek a higgadtságodért. Ha engem ezek után büntetéssel fenyegetnének, akkor bemennék a jegyzőhöz, és kérnék tőle egy telefonszámot, amit bármikor hívhatok, hogy a szabálytalanul parkolókat megbüntessék vagy elszállítsák. Aztán ha tud adni, akkor minden egyes alkalommal felhívnám, ha valaki oda parkol. Ha meg nem tud adni, vagy nem jön ki senki, akkor megy vissza a virág láda.

laszloszabo # 2017.07.11. 08:00

Kikértem a falu együtt élésről hozott szabályzatát,ez kifejezetten tiltja a járda és az út közötti terület ilyetén való díszítését.Tehát jogos a károgás a virág ládák végett.Viszont ez a rendelet írja elő a kölcsönös együtt élés magatartási szabályait,amibe szerintem nem tartozik bele ,hogy egy cég akinek saját területén kellene parkolót biztosítani az ügyfelei számára ,előttem és a KRESZ szerint szabálytalan módon parkoltassa a hozzá érkezőket.Nem lehetne Demszky karót igényelnem az út üzemeltetőjétől esetleg ?Az megoldás lenne szerintem

alfateam # 2017.07.11. 07:44

,ezért van a zabszem a kloákámban.
Jó, csak eszedbe-se jusson mindenkinek mutogatni...
Van erről önkormányzati rendelet keresd meg és olvasgasd.

laszloszabo # 2017.07.11. 07:21

Azt mondták 200000 ig lehet büntetni emiatt,ezért van a zabszem a kloákámban.

alfateam # 2017.07.11. 06:56

.Kitettem két virágos ládát a kapu két oldalára
Egy-lendülettel tüntesd el azokat és úgy menj a jegyzőhöz.
Fénykép lesz róla, hogy ott voltak.
Igen ott voltak mert útban voltak a fűnyírásnál.Ideiglenesen kitetted aztán vissza a helyükre.
Lesz egy kis sapperlot, szóban és írásban.

laszloszabo # 2017.07.11. 06:39

Sziasztok.
Kaptam egy szerelmes levelet az Önkormányzattól,melyben meginvitálnak egy kellemesnek nem mondható beszélgetésre.
A történet:
Mellettünk egy nagy forgalmú cég működik ,akikhez érkező vásárlók rendre előttünk parkolnak a kapu bejáróban.Folyamatos a könyörgés és átjárogatás a céghez hogy derítsék ki épp ki áll előttünk had induljunk mi is el.Kitettem két virágos ládát a kapu két oldalára ,így a probléma megszunt. A közteres viszont feljelentett,mert helyi rendelet szerint a köztérre magán célú ilyen eksönök tiltottak.Mire számíthatok ,mi fog velem történni ott?Ez most olyan ,mint egy bírósági per ,kell nekem ügyvéd vagy ilyesmi ?
Köszönöm előre is.László