állandó lakcím


kismikike # 2016.08.10. 06:57

Tisztelt Wers

Nem buzogjuk túl. Nem fegyverkeztünk fel jogszabályokkal az ügyintéző felé, csak most néztem utána miután elutasítottak.
De a hatályos jogszabály ténylegesen nem tér ki, hogy minden tulajdonosnak hozzá kell járulnia.
Milyen feljegyzésre gondolt? Hivatalos? Szerintem nem fogjak elfogadni

De a szívességi lakáshasználatival fogunk próbálkozni!

Köszönöm a tájékoztatását!

Miklós

wers # 2016.08.10. 04:26

Viszont a hatályos törvény nem tér ki erre, csak szállásadót említ.
Az ügyintézők határozottan boldogok, amikor az ügyfelek felfegyverkeznek "hatályos"-nak tűnő szabályokból, állásfoglalásokból.

Gyanítom ennek az ügyintézőnek nem a kedvenc szórakozása a fiktiválási eljárás.
Bár megjegyzem, kicsit túlbuzogja. Vigyél egy feljegyzést a másik tulajdonosról, hogy nem tudni, hol tartózkodik.

kismikike # 2016.08.09. 19:04

Tisztelt Fórumozók! Minap volt problémám a lakcím bejelentése során, melyet megvitattam az ügyvédemmel és Ő is nekünk adott igazat.
A kormányhivatal nem fogadta el a lakcímbejelentésünket, mert a nagymama mellett a házban tulajdonos egy másik rokon akiről nem tudunk jópár éve. A tullap szerinti lakcímén nem fellelhető!
Itt láttam egy hozzászólást, hogy változott a törvény és minden tulajdonos hozzájárulása szükséges. Ezt mondta az ügyintéző is ezért utasított el minket.
Viszont a hatályos törvény nem tér ki erre, csak szállásadót említ.
Továbbá, van egy 2010 es állásfoglalás a kormányhivatal akkori első számú vezetőjétől a kormanyhivatal.hu oldalon
, ahol kitér, hogy a törvény nem rendelkezik erről, így ügyintézés során nem is kérhetik az összes tulajdonos hozzájárulását.
http://www.kormanyhivatal.hu/…im_tajek.pdf!DocumentBrowse

Mi erről a véleményük?

  1. Jogszabály nem tér ki rá
  2. van egy állásfoglalás a saját honlapjukon

Akkor hogy követelhetik?
Köszönöm!

zolika11999 # 2016.07.18. 19:32

Segítséget kérnék!
Állandó lakcímemet kénytelen vagyok megszüntetni.Sem ideglenes ,sem más állandó lakcímem nincs.Levelezési címem van.Milyen hátrányok érhetnek ezért engem?Van bejelentett munkahelyem.A bank szóba áll még ez tán velem.Van életbiztosításom,melyet fizetek.Egyáltalán mivel jár ezen kellemetlenség?
Pénzem nincs új ingatlanvételre,segítséget nem tudok szerezni.
Tudom,lehet unalmas kérdés,de félek a hajléktalan kérdéstől.

wers # 2016.07.04. 10:46

na azért jóval bonyolultabb

MrBelfort # 2016.07.04. 06:37

Üdvözlöm!

A törvény 2016 január 1 óta változott így minden tulajdonos hozzájárulása kell már a lakcímbejelentéshez. Ezt azért írom ide le, hátha valakinek ez információ.

http://njt.hu/…/njt_doc.cgi?…

1992. évi LXVI. törvény

,,(4)414 Közös tulajdon esetén a tulajdonostársak hozzájárulását a lakcímbejelentés során eljáró szállásadó írásbeli nyilatkozatával igazolja."

wers # 2016.06.10. 17:45

:)

MrBelfort # 2016.06.10. 16:53

Köszönöm! :)

wers # 2016.06.08. 15:07

Nagyon szíven = nagyon szívesen (egyszer majd csak megbarátkozunk, én, és a a gép)

wers # 2016.06.08. 15:05

Nagyon szíven (ritka, hogy valaki megköszöni)
No azért lenne némi megjegyzésem, most jobban van időm.

Attól, hogy anyukád tulajdonos, és az okmányiroda elfogadja a bejelentést, még lehet, nem biztos, hogy rendelkezhet a lakás fölött, pl. a nagy a valószínűsége, hogy haszonélvezete van a nagymamádnak. Ezt a bejelentéskor nem fogják vizsgálni.
A másik, hogy azért a törvény szerint a lakcím bejelentés arra szolgál, hogy azt a lakóhelyet, tartózkodási helyet jelentse be az állampolgár, ahol valóban él, tartózkodik.
Tehát a lentiek alapján anyukád aláírásával a lakóhely bejelentésedet elfogadná az okmányiroda, de a másik ügyintéző lazán fiktiválná, ha a nagymamád kérné.

MrBelfort # 2016.06.08. 12:05

Kedves wers! Köszönöm!

wers # 2016.06.08. 05:08

önmagában a lakcím sem jogokat sem kötelezettségeket nem teremt

MrBelfort # 2016.06.07. 16:09

Köszönöm. A második kérdés az lenne, hogyan tudom elkerülni,hogy pl a nagymamám követelje a rezsi felét (merthogy 2en vagyunk állandó lakcímre bejelentve)
Én albérletben lakom egy másik városban, így a rezsibe kizárólag akkora hányaddal vagyok hajlandó beszállni, amennyi napot ott töltök az állandó lakcímemen. Jogilag mi a menete, hogy csak annyi rezsit fizessek, ahany napot ott töltök? Köszönöm

wers # 2016.06.07. 15:57

A kérdés az lenne, bejelenthet-e engem anyám, mint a fiát az ő tulajdonrészébe állandó lakcímre, anélkül hogy a többiek beleegyezése kellene?
igen

A második kérdést nem értem.

MrBelfort # 2016.06.07. 15:27

/ÉDESANYÁM TULAJDONRÉSZÉBE BEJELENTKEZÉS/

Tisztelt Ügyvéd Hölgyek és Urak!

Édesanyámnak van egy örökölt házrésze, melynek tulajdonosai: 1/2 részben az édesanyám anyja, 1/4 részben édesanyám testvére, 1/4 részben édesanyám. Jelenleg édesanyám anyja lakik benne egyedül mint állandó lakhely. Más nem lakik.

1. A kérdés az lenne, bejelenthet-e engem anyám, mint a fiát az ő tulajdonrészébe állandó lakcímre, anélkül hogy a többiek beleegyezése kellene? Az ajándékozás is egy megoldás lehet hiszen akkor már a saját tulajdonrészembe jelentkezhetnék be, de ha nem feltétlenül szükséges ez az állandó lakcímre való bejelentkezés miatt, nem erőltetnénk.

Elég rossz a viszony egyébként közöttünk.

2. Ha én albérletben lakok más városban, és maximum 1-2 napot töltenék havonta az örökölt házrészben azaz leendő állandó lakcímemen, hogyan lehet megegyezni, hogy a rezsibe ennek megfelelően szálljak bele? Valami szerződéssel vagy mi ennek a módja? Összes mérőműszer édesanyám anyjának a nevén van. Semmiképpen sem járulnék hozzá, hogy az én nevem is rákerüljön ha erre van mód.

Köszönöm a válaszokat!

wers # 2016.01.19. 15:43

Mlaszlo, elég szokványos az eset. Ott az okmányirodában adhattak volna bővebb felvilágosítást.
Bizonyára az eljárás során többször próbáltak megkeresni, pl. először beidéztek. Amennyiben nem volt mást ismert elérhetőséged, oda küldték, ahova be voltál jelentve. Mivel nem ott laktál, és nem gondoskodtál, hogy a küldeményeid eljussanak hozzád, végül fiktiválták a lakcímedet. De erről sem értesültél ezek szerint.

Mivel fő szabály szerint a lakcímnyilvántartásban lakóhelyként az a cím szerepel, ahol a személy életvitelszerűen lakik, és te nem ott laktál, laksz, helyesen járt el a hivatal.

A többit tényleg a lányoddal kell tisztázni.

Rexor # 2016.01.19. 12:48

ELőször szerintem a lányodat kérdezd meg, hogy miért jelentett ki.

Mlaszlo # 2016.01.19. 12:27

Szep napot

A kerdesem az volna jogossan szuntetik meg az allando lakcimet ha nincs masik hej ahova be lehetne jelentkezni.

A tortenetem a kovetkezo a lanyom nevere vettem ingatlant amire a haszon elvezeti jogot ra irattam , igaz nem tartozkodom ott de a hivatalos ugyeimet nem tudnam maskent intezmi,az okmany irodaba akartam a jogositvanyt hosszabitani erre kozlik velem nem tudjak megcsinalni mert fiktiv a lakcimem ,nem ertem hogy hogyan lehet ezt megtenniuk.

benöke1 # 2015.11.22. 15:53

Haszonélvező sem..csak itt vagyok bejelentve..de kivagyok tiltva...jegyzői jogerős határozattal...trükk az volt benne,hogy a kommunális adót,valamint legelhetek..tehát rendben tarthatom az évtizedes dzsumbit...

benöke1 # 2015.11.22. 15:16

Már csak az ingatlanszakértő véleményét várjuk...tehát semmis lesz az adásvétel...ügyvédemet állam finanszirozza,ö is tudja mi volt..kolléganőjet etikai okokból nem hívta be tárgyalásra...érdekes...az etikus,hogy tölem elég magas sikerdijat fog kapni..plussz az államtól is.A két keresetlevelen kivül semmit nem csinált....itt kaptam több értékes infot....

benöke1 # 2015.11.22. 08:58

Ügyvédjük is átvert

benöke1 # 2015.11.22. 08:57

Nem ugyan az a neve....átvertek.Szeretném semmisé tenni...úgyanis hiába van lakcíme...de életvitelszerűen nem élhetek ott...jegyző jogerősen kitiltott..földhivatal már levette a haszonélvezetem

benöke1 # 2015.11.22. 07:08

T.c.Haszonélvezetet kaptam......Tulajdonos lánya,aki oda volt bejelentve jött velem az okmányirodába...anyja nevében,meghatalmazás nélkül irta alá.Ezt tette az elmü bejelentkezö lappal is...,amit csak a tulajdonos tehet meg..egyszerüen aláhamisitotta.....

benöke1 # 2015.11.22. 07:08

T.c.Haszonélvezetet kaptam......Tulajdonos lánya,aki oda volt bejelentve jött velem az okmányirodába...anyja nevében,meghatalmazás nélkül irta alá.Ezt tette az elmü bejelentkezö lappal is...,amit csak a tulajdonos tehet meg..egyszerüen aláhamisitotta.....

benöke1 # 2015.11.22. 07:08

T.c.Haszonélvezetet kaptam......Tulajdonos lánya,aki oda volt bejelentve jött velem az okmányirodába...anyja nevében,meghatalmazás nélkül irta alá.Ezt tette az elmü bejelentkezö lappal is...,amit csak a tulajdonos tehet meg..egyszerüen aláhamisitotta.....