angol jog


Realman # 2019.01.22. 03:54

na hogy áll az ügy történt valami hogy őszinte legyek ellen álltál a rendőri intézkedésnek nagyon ráfázhatsz érte Ő igazolta magát sőt másodszor is gondolod hogy aki hamis rendőr igazolvánnyal szorakozik az egy motorkerékpárra fognak utazni négyen ,nagyon ritka amikor rendőrnek adják ki magukat de azok komoly dolgokra mennek általában,a másik meg nem gondoltad volna ,hogy rendőr hát még jó sok fbi-os filmet néztél ahogy csillogó villogó Öltönyök be mászkálnak a civil ruhás rendőrök de a valóság az hogy Magyarországon is,agyon tetoválva tele ékszerekkel schopperrel akár,bűnöző külsővel direkt ,hogy mindennek nézzük csak rendőrök nem, nem azt mondom hogy ez a jellemző oke. de ez a lényege. Éppen ezért van a civilbe.

Rexor # 2018.01.12. 08:20

Másrészt folyamatosan letartóztatást említesz, de ez nem történt meg végül, tehát ez a rész az ügyed szempontjából tárgytalan.

Rexor # 2018.01.12. 08:18

Bár nem ismere az angol jogot, de a leírtak alapján őszintén szólva nem sok esélyt látok a sikerre, mert a sérülésekeben, amit okoztak neked eléggé benne volt a Te "közrehatásod" is.

Burn Out # 2018.01.11. 22:31

szerintem 50 - 50 % esélyed van nyerni.

avaskema567 # 2018.01.11. 21:56

A tanacsra lenne szükségem. Röviden annyi történt hogy Londonban civil ruhas rendőrök (nem rendorautobol kiszalva) lerángattak a motorrol sérüléseleket okozva ezzel (mikozben en vegig azt hittem hogy nem igazi rendorok). AKi kivancsi a reszletekre a lejjebb olvasson tovabb. Az eset miatt seruleseikkel volt tele a testem, es mivel tulsagosan rahuztak a bilincset a csuklomra igy egy ket ideget sikerult osszeroncsolniuk. Egy specialisan ilyen ugyekkel foglalkozo ugyvedhez fordultam aki elvallalta az ugyet mondvan hogy jo eselyem van megnyerni. Latleletet vetettem orvossal, a csuklomrol is (kimutathato volt a roncsolodas), a vagott sebemrol van fotom, a motorrol is van papir hivatalos szervizbol hogy mi rongalodott meg rajra. Egy CCTV kamera vette az egeszet de en hattal alok neki szoval nem kiveheto a felvetelen minden, es van egy tanum aki az egeszet latta, epp vasarolt az uzletben ami elott az incidens tortent. Ez tortent masfel eve azota viszont az ugyved jelentkezett nalam es kozolte hogy az ugyet odaadta egy fiatalabb ujjonc kollegajanak akivel azota beszeltem telefonon de mar csak 65% nyeresi eselyrol beszel szoval kicsit elbizonytalanodtam.

Szoval most hosszabban a tortenetrol:
Utaztam Londonban a motoromon. Utkozben eltevedtem, ezért megalltam hogy ellenőrizzem a GPS-t a telefonon.
Ahogy megálltam az út szélén, egy autó megállt előttem.
Ez az autó nem úgy nézett ki, mint egy rendőrautó, úgy nézett ki, mint bármelyik másik autó az utcán.
Egy nagy, szakállas fazon farmerben és kapusznisban kilépett az autóból, és elindult felém, azt hittem, hogy eltevedt es utbaigazitast fog kérni, de az is megforult a fejemben hogy o valami simlis alak, sajnos tele van a varos ilyenekkel.
Eljött hozzám, és azt mondta: "I am Inspector X, show me your ID".
Mivel a fellepese nem volt rendorszeru, es nem rendorautobol szalt ki es nem volt raja egyenruha, en azt ereztem, hogy ez valamiféle simlis alak lehet, aki megpróbál kirabolni az utcán, miközben en kiviszem az igazolványomat o kitepi a kezembol a penztarcamat es elfut vele, beugrik az autójaba, és tova el.
Mivel nem hittem, hogy o egy rendőr, azt mondtam neki hogy nem mutatom be az igazolványomat, mert nem tudom hogy ki o, es mutassa meg o eloszor a rendor igazolvanyat.
Amikor ezt mondtam, kivett egy kis penztarcat a nadragja hatso zsebebol, és felmutatott egy rendornek tuno igazolvanyt. Kb par masodperc mulva visszatette igy nem volt elég időm arra hogy megfelelő modon megvizsgálhassam, ezért gyanítottam, hogy az első gondolatom helyes, és megpróbál egy rendőrtisztet megszemélyesíteni az illeto. Mindennap hasonló történetekkel lehet talalkozni, amikoris az emberek hamis személyazonosságokkal csalnak ki penzt masoktol, stb. (A bolti elado akivel az incidens után beszéltem, is azt mondta nekem, hogy ugyanaz az érzése volt hogy nem valódi rendőrök.)
Megegyszer megkertem hogy mutassa fel az igazolvanyat mert nem lattam jol. Erre o megegyszer felmutatta.
Na es innentol kezd erdekesse valni a tortenet.
Szóval en azt mondtam neki, hogy "honnan tudhatnám, hogy a jelvény amit felmutatott valodi?
Erre o megfogta a jaro motor kulcsat es kikapcsolta a motort. Erre en kihuztam a kulcsot onnan es a markomba bujtattam hogy nehogy meg a vegen elvegye tolem.
(Utolag a rendor azt mondta hogy azert kapcsolta ki a motort mert azt hitte hogy el akarok hajtani).
Ő erre igy válaszolt: "Add ide a kulcsokat". Ebben a pillanatban arra gondoltam, hogy el akarja venni a motorkerékpárt tőlem, ezért válaszoltam: "Nem adom neked a kulcsomat, az enyém, miért adnam oda?"
Ekkor O megragadott és fizikai erővel próbálta elvenni a kulcsot a kezemből. Ugyanez ido alatt 3 másik ember normál utcai ruhában kilépett ugyanebbol az autóból, és közülük egyik beallt a motorom ele, és azt mondta nekem, hogy le kell szállnom a motoromrol.
Szoval ekkor mar 4 ember volt körülöttem, az egyik előttem beszélt hozzám, és 3 másik fizikailag probalt kivenni a kulcsot a kezembol.
Itt mar azt gondoltam hogy ok bűnözők akik kifosztanak az utcán, és ha lemondok a kulcsomrol akkor elveszik tőlem a holmijaimat: motorkerékpárt, telefont, hátizsákot stb.
Mivel ekkor mar elegge beijedtem ugy lattam a legjobb megoldas az ha hatragurulok a motorral es elmegyek. Ok latvan ezt, megfogtak, es lehuztak a motoromrol, lenyomtak a földre, és mindkét karomat a hátam moge próbáltak húzni. Ezúttal olyan sokkban éreztem magam, hogy azt gondoltam, hogy nem csak elrabolnak, valószínűleg elvisznek valahova, az Isten tudja hova, es mit tudom hogy mit fognak csinálni majd velem és az utcán az emberek nem fogják megállítani őket, mert Londonban senki sem a masikkal az utcan.
Amig ok megprobaltak hatrafesziteni a karjaimat az egyikük megpróbálta kifele torni az ujjaimat amivel fogtam a kulcsomat, ekkor ugy lattam jonak hogy elengedem a kulcsom nehogy a vegen kitorjek az ujjaimat.
Ezutan éreztem, hogy egyikük megpróbál megbilincselni. Ekkor a gerincservem amit már par eve megvan elkezdett elkezdett fajni piszkosul.
Ekkor arra gondoltam hogy segitseget kene kernem valahogy de nem tudtam kiáltani, mert a bukosisakom meg mindig a fejemben volt ami mar teljesen beparasodott es mivel leguti beegsegem is van igy mar levegot sem kaptam rendesen. Ekkor ramnyomtak a bilincset de olyan erossen hogy egy ket ideget megroncsoltak (orvosi vizsgalat kesobb kimutatta hogy valoban).
Kb egy percig ment ez a szenvedes amikor az egyikuk eszrevette hogy nincs valami rendben mert a bukosiskom teljesen beparasodott es en mar fuldoklom, meg uvoltok a fajdalomtol.
Ekkor az egyikük levette a sisakot rolam, az első dolog, amit kiabáltam az az volt hogy "kérem segitsenek, hívjanak a rendőrséget!" mert ekkor mar láttam, hogy néhány jarokelo áll mar körülöttünk, de nem csinálnak semmit csak neznek minket.
Ekkor volt az amikor egyikuk azt mondta, hogy "mi vagyunk a rendőrség".
Ekkor mondták nekem, hogy fel kell állnom, de mivel nem tudtam ezert felhuztak.
Ezutan kozoltek hogy ok rendőrök és ellenállok a letartóztatásnak.
En erre mondtam nekik hogy nem állok ellen a letartóztatásnak, de mivel a fellepesuk nem volt hivatalos, és hogy nem tuntek igazi rendőrnek (nem volt rajtuk egyenruha, nem rendorautobol szaltak ki), ezért azt gondoltam, hogy hamis személyazonosságokkal megtevesztve ki akarnak rabolni.
Ezutan atkutattak a hátizsákomat, es megkérdeztek hogy van-e kábítószer nalam.
Miután nem találtak semmit nalam, es rájöttek, hogy nem vagyok bűnöző, ezért elkezdtek kitalalni a történeteket, hogy alatamasszak hogy miért gondolták hogy en bűnözőnek tűntem.
Egyikük azzal vádolt engem, hogy szorosan az ujjaim kozott tartva a kulcsot, ökollel probaltam a rendorrel verekedni es ezert probalta kivenni a kezembol a kulcsot (ez egyebkent nem igaz mert csak probaltam vedeni a kulcsomat nehogy elvegyek tolem). Ezutan kozoltek hogy ez a terulet tele van drog kereskedovel es engem is annak neztek es rosszkor voltam rossz helyen.
Megkértem őket, hogy lazitsak fel a bilincseket, mert nagyon rahuztak a csuklomra, sajnos ez kb 2 percet vett nekik igenybe mert nagyon rahuztak.
A bilincsek eltávolítása után mint akik jol vegeztek a munkajukat gyorsan probaltak eltunni a helyszínről visszamenve az autójukhoz.
Mielőtt ezt megtehették volna, arra gondoltam, hogy jo lenne ha elkernem az adataikat (nevuket, CAD-szamot, auto rendszamat) (Gyanítom, hogy nem adták volna meg, ha nem kértem volna)
Miutan leirtak egy papirra ezeket, visszamentek a kocsijukhoz, és elhajottak.
En gyorsan probaltam tanukat keresni a jarokelok kozul, az egyik meg is adta az adatait es azota az ugyved fel is vette a vallomasat.
Sikerult megszerezni CCTV kamera felveteleit, es az is az ugyvednel van.

Megmondom oszinten azert fordultam ugyvedhez egy par napot belul mert igazan zavart az a tény, hogy hogy van az hogy valaki csak a motorkerékpáron ül, nem csinál semmit, odamennek hozza és elkezdik kérni a iratait, és miutan ezt valaki megtagadja akkor ok eroszakkal probaljak elvenni a dolgait? En azt vartam volna el hogy szakszerűen, normalis emberi modon, kommunikalva, parbeszedben igazoltassanak, arrol nem is beszelve hogy rendori ruhaban kellene ezt tenniuk (ha rendor ruhaban lettek volna akkor en is egybol atadtam volna az irataimat) De tovabbi kerdesek is felvetodtek bennem: pl ha gyanítottak hogy bűnöző vagyok akkor miért nem ellenőrizték le a motorom renszamtablajat hasznalva a nyilvantartasukban hogy megnezzek hogy voltam e mar buntetve vagy hogy megtudjak nezni hogy lopott e a motor? Miert nem hivtak ki egy normalis rendorautot, ami igazolta volna a valos rendori jelenletet?
Szoval nekem ez az egesz egy amator rendori tulkapas volt.

Szoval ami a kezemben van eddig: fotok a seruleseimrol, orvosi latlelet a seruleseimrol, hivatalos orvosi teszt papir a megroncsolt idegekrol a csuklomban, szervizbol hivatalos dokumentum a motoromon okozott karrol (osszekarcolodott, kuplung elgorbult, top box betorott), 1 tanu akinek meg van a vallomasa, a CCTV kamera felvetel (sajnos hattal vett szoval nem tudom mennyire latszik hogy mi volt kinek a kezeben, stb)

Az Egyesült Királyság-beli törvény szerint a rendőrségi letartóztatási eljárás szerint:

  1. Ha letartóztatnak, a rendőrnek kötelessege igazolnia magat: Inspector X igazolta magat, de nem volt eleg idom arra, hogy megfelelően megnézzem az igazolvanyat, (továbbá soha nem láttam elotte Egyesült Királyság-beli rendőrségi igazolvanyt életemben) de viszont úgy gondolom, normalis rendőrok nem kapusznis pulóvereket viselnek és nem civil autót vezetnek.
  2. Ha letartóztatnak, a rendőrnek meg kell mondania hogy miert tartoztat le: o nem mondta hogy le vagyok tartoztatva, ok csak kérdezősködott, és amikor en nem adtam neki az igazolvanyomat, meg a kulcsomat, erre eroszakkal probalta elvenni azokat.
  3. Ha letartóztatnak, a rendőrnek kötelessege elmondania hogy milyen bűntenyt követtem el. Nem mondtak semmit semilyen buntenyrol.
  4. Ha letartóztatnak, a rendőrnek kozolnie kell hogy milyen alapon akar engem letartóztatni. Ezt nem kozolte velem, lehuzott a motorrol es akkor mondtak hogy "ellenállok a letartóztatásnak".
  5. Ha letartóztatnak, a rendőrnek kozolnie kell hogy nem hagyhatom el a helyszint. Nem kozoltek semmit, egyszerűen megbilincseltek.
  6. Ha letartóztatnak, es ha ugy erzik hogy megpróbálok elmenekülni vagy erőszakossá válni, a rendőrség "ésszerű erőt" használhat velem szemben, pl. lefoghatnak, hogy ne tudjak elszaladni.

Nem voltam erőszakos, csak a motorom ülve azt gondoltam, hogy egy bűnöző megpróbál kirabolni engem, ezért ellenálltam, igy nem adtam at a holmijaimat.
A rendőrségnek ala kell tamasztania hogy miert volt szukseg a letartóztatásra vagy a fogvatartásra vagy hogy miert volt ra okuk. En ugy erzem hogy rendőrségi tulkapas esete all fennt.

De ugyanakkor nekem is bizonyitanom kellene hogy a rendor mit mondott nekem es sajnos nem tudom mert nincs rola hangfelvetel vagy kozeli kamera felvetel ami ezt bizonyitana. Az is neheziti a heyzetemet hogy 4 rendorrel allok szemben akik a birosagon egymast fogjak vedeni szoval akarmit felhozhatnak ellenem. Azota beszeltem olyan emberrel aki a kornyeken lakott es meselte hogy azon a kornyeken ez mindennapos mert tele van drog dealer-rel.

Ket dolgot tettem eddig meg ellenlepeskent: 1. a rendorsegnel belso vizsgalatot kertem tulkapas miatt aminek par honap mulva lett eredmenye es a rendoroknek adott igazat. 2. Elmentem egy ugyvedhez aki specifikusan ilyen rendori tulkapasokkal foglalkozik, es o biztatott hogy van eselyem megnyerni az ugyet, ezert elkuldtem neki minden bizonyitekot ami ez elobb mar felsoroltam. Megallapodtunk egy no win no fee szerzodesben ami szerint ha veszitenek akkor a rendori ugyvedi koltsegeket nem kell majd kifizetnem mert egy ATE (After the Event) Insurance biztositast felvett a nevemben erre az esetre. Szoval ez tortent masfel eve de azota viszont az ugyved jelentkezett nalam es kozolte hogy az ugyet odaadta egy fiatalabb ujjonc kollegajanak akivel azota beszeltem telefonon de mar csak 65% nyeresi eselyrol beszelt es mintha nem is hallot volna az ATE biztositasrol (amit az elozo ugyveddel kotottem), igy egy Qualified One-Way Cost Shifting ‘QOCS’ dologra akar ravenni amit nem is ad 100%-osan teljes biztositekot arra hogy ne kelljen kifizetnem a a rendori ugyvedi koltsegeket ha veszitenek. Szoval kicsit elbizonytalanodtam. Azert is mert ez a fiatalabb ugyvednek szerintem nincs foglalma az ugy allasarol, sztem nem tanulmanyozta at elegge az iratokat, es mint ilyen nem tudom mennyire bizhatnek meg benne. Meg azt is gondolom hogy talan ezert is passzolta le az elozo tapasztaltabb ugyved az ugyemet az ujoncnak mert talan ugy erzi hogy nincs eleg eselyem megnyerni. Szoval ha volt valakinek hasonlo elmenye az kerem valaszoljon hogy mennyire erdemes evvel ez uggyel foglalkoznom mert inkabb mar tullennek az egeszen.

Atiapu77777 # 2016.09.07. 07:20

Sziasztok.
A segitsegeteket szeretnem kerni. Lenne egy olyan dolog ami tavaly tortent velem Calais-ban.
Szokasosan hatarlepesre keszultem az elso Korben atmentem a rontgenen ahol semmi rendelleneset nem talaltak. Problemam volt a vonatjeggyel nem foglalt a fonokom ezert szemelyautos felvezetessel elvittek a jegyirodaban ahol szortirozva lett a vonatjegy. Ezidoalatt a kamionom a parkoloban volt. Ujra tortent a kamion vizsgalata ahol mar sajnalatosan 6 migranst talaltak elbujva a palettatartoban. Egy procedura utan elvileg tisztazodtam egy boritekot adtak amit a fonokomnek at kellett adnom. Most egy evre ra jott egy level az angol borderforce tol hogy fizessek be 2400£ot(6x400£ a migransok szamat beszorozva).
En ezt az egeszet ami tortent leirtam nekik de meg mindig kovetelik illetve azt irjak hogy az akkori fonokommel egyutt felelosek vagyunk erte. Ot viszont nem eri el senki nem emiatt hanem alapbol o Mar eltunt.
Sem nem akartam embert csempeszni, se nincs kozel sem ennyi penzem befizetni ezt. Nektek volt e hasonlo tapasztalatotok illetve tud e valaki hasznos tanacsot/segitsegeteket adni!!!
Elore is koszonom Szepen mindenkinek

Rexor # 2016.08.30. 07:15

Ezt ott kellene megkérdezned, de ha most tudod, hogy nem tudod rendezni a kölcsönt, akkor beszélj mindenképpen a hitelintézettel. Te is jobban jársz, mintha hirtelen nem fizetnél (és nekik is megéri hogy találjatok valami megoldást).

AdósPista # 2016.08.27. 10:56

Tisztelt Fórumozók,

Személyi hitel tartozás ügyében kérnék önöktől tanácsot.

2016 áprilisában igényeltem Angliában 18E font személyi kölcsönt, amit előre láthatólag Szeptembertől kezdve nem lesz lehetőségem egyenlíteni. Édesanyám egészségi állapota miatt Haza kényszerülök.

A kérdésem az volna hogy milyen jogi következményekkel kell majd szembe néznem?

AdósPista # 2016.08.27. 10:56

Tisztelt Fórumozók,

Személyi hitel tartozás ügyében kérnék önöktől tanácsot.

2016 áprilisában igényeltem Angliában 18E font személyi kölcsönt, amit előre láthatólag Szeptembertől kezdve nem lesz lehetőségem egyenlíteni. Édesanyám egészségi állapota miatt Haza kényszerülök.

A kérdésem az volna hogy milyen jogi következményekkel kell majd szembe néznem?

Ed 123 # 2016.06.14. 16:35

Jónapot Sziasztok.

Ha valakinek tartozása van a Uk ban és nem tud fizetni, mi a legsúlyosabb amit egy behajtó cég tehet, lehet börtön a vége?? Az egyik tartozás szolgáltatónak a másik banknak hitel és egy az államnak

Kelvin (törölt felhasználó) # 2016.01.07. 08:58

Így is esélytelen...

Gfarkas86 # 2016.01.07. 08:28

Na jó, kicsit nyíltabb leszek. Nem a párom, hanem egy rokonom, csak ennél konkrétabban nem nevesíteném a családi státuszát, ha nem muszáj. A haverjával együtt voltunk kint nála, és vidáman indult a nyaralás, de másfél hét után olyan veszekedés kezdődött, ami kezelhetetlenné fajult, ezért úgy döntöttem, hogy eljövök tőle, vissza Magyarországra. Ő pedig utánam jött kocsival, de nem engem ráncigált vissza a lakásba, hanem kitépte a kezemből a csomagjaimat és elzárta előlem, hogy végleg ne tudjam ott hagyni, előbb-utóbb kénytelen legyek visszajönni. Tehát egyszerűen semmibe vette az önálló döntési jogomat. Emellett megzsarolt, hogy ha egy percen belül nem ülök be vele a kocsiba, bejelenti az angol rendőrségnek, hogy három napja eltűntem és akkor majd engem visznek őrszobára bilincsben. Budapesten a Rendőrségen megerősítettek abban, hogy annak ellenére is, hogy fizikai jellegű korlátozás - bezárása, esetleg erőszakos visszatartás - nem történt, bűncselekmény valósult meg.

Akkor 23 éves voltam, és arra hivatkozott, hogy még 18-nak sem nézek ki, ezért nem kell tiszteletben tartania az akaratomat és azt erősítette bennem, hogy a kinézetem miatt mások se vennének komolyan. Minden mondata beleégett a fejembe, úgyhogy ennél jobban nemigen tudna bármi is felkavarni. Nem véletlenül döntöttem mostanra úgy, ahogy leírtam.

Akkor még valóban úgy gondoltam, hogy rettentő mocsokság lenne a saját rokonomat feldobni, akár még olyanért is, amit ellenem követett el. Ő viszont gátlástalanul kihasználta a jóérzésemet és évekig őrlődtem. Igazából a srácot jó eséllyel meg tudnám győzni, hogy vallja az igazságot bíróság előtt is.

A lényeg az, hogy a tettes a rokonságunk puszta tényét mentségnek tartotta mindenre; ezt pedig én súlyosbító körülménynek, mert ilyet jóérzésű ember még egy vadidegennel sem tesz, nemhogy egy vérrokonnal.

A tettessel később látszólag kibékültünk és egy telefonbeszélgetésünk alkalmával egy saját bírósági ügyére vonatkozóan ajnározta, hogy az említett srácra bármikor lehet számítani, hogy fedezze, mert elég következetesen tud hazudni és bármit be tud adni akár tanúként is. Azonkívül korábban, mikor a tettest szembesíteni akartam azzal, hogy ott abban az angliai kis faluban bűncselekményt követett el ellenem, és rákérdeztem: "Azt állítod, hogy nem is történt ilyen?", arra nem mondott egyértelműen se nemet, se igent. Ez is egy fontos momentum lehet.

Engem már nem zaklat fel a beszélgetések felidézése, ha abból a célból tehetem, hogy végre bíróság előtt feleljen az aljasságáért, ugyanúgy, mintha egy vadidegen ellen követte volna el. Ha nem lesz eredménye, akkor is elmondhatom, hogy legalább megpróbáltam. Gyűlölni valóban nem tudom őt, sőt, természetesen még mindig szeretem, hisz' rokonok vagyunk, de hogy ő ezzel szégyentelenül visszaélt azzal valamit végleg megtört bennem, ez a valami pedig alsó hangon is a szolidaritás feltétlensége. Hangot adott annak is, hogy élvezi, amikor engem lelkileg kínozhat.

Tisztázzuk, nem önsajnáltatás céljával írtam mindezt le; csupán azért, hogy egyértelmű legyen: nem önmagában azért akarom följelenteni, mert 2009 nyarán csinált, amit csinált, hanem mert később egyre nyíltabban szembesített azzal, hogy amíg nem vagyok lélekben elég kemény, addig ő a megalázást még telefonon keresztül sem hagyja abba.

Ezért tisztelettel kérek Mindenkit, aki ezt olvassa, a javaslatát ne befolyásolja az esetleges vélt lelki teher; azzal én megküzdök majd magamban, ha meg kell. Úgy érzem, egy bizonyos határon túl etikailag sem elítélendő egy rokon elleni jogi fellépés. Ezt a határt pedig ő bőségesen átlépte.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2016.01.07. 06:11

Ennyi idő elteltével szinte lehetetlen lenne bizonyítani. A baráttal történt telefonbeszélgetés kiadása felejtős.

Szerintem csak saját magadat zaklatnád fel, ha elindítanál egy eljárást és talán még lenne is belőle valami, bár szerintem 0 % az esélye, hogy bármi elindulna. Én inkább örülnék, hogy már évek óta nem zaklat, nem is keres, nem is hallok róla. Tartok tőle, hogy Te még kötődsz a volt párodhoz, így lehet inkább ezt a részét kellene lezárni.

Gfarkas86 # 2016.01.07. 05:07

Köszönöm, de nem véletlenül írtam ide, első körben az itt beszélgetők tapasztalatára lennék kíváncsi.

Sherlock # 2016.01.06. 16:30

http://www.legal500.com/…rime-general

Ők pl elég járatosak az angol büntetőjogban.

Gfarkas86 # 2016.01.06. 16:11

Igen, egy szemtanú van, aki elejétől a végéig végignézte az esetet. A baj csak az, hogy benne van a pakliban, hogy az elkövető érdekében hamisan vall, mert elég jó barátok. Talán egy kis bizakodásra adhat okot, hogy miután a tettessel kibékülni látszottunk, ő telefonban is elmondta nekem, hogy ez a srác következetesen tud hazudni. Ha tehát egybehangzóan tagadnak, de a telefontársaság kiadja azt a beszélgetést, amelyben ez elhangzott, legalább a hamis vallomást semlegesíthetjük. Ez esetben maradna az én vallomásom és az övé, valószínűleg egymás ellenében és bizonyíték hiányában a bíróság még mindig ejtheti az egész vádat. De legalább megpróbálnám. Ergo tényleg csak az időtényező körül vannak kérdőjeleim, hogy ennyi év távlatából egy angol illetékességű hatóságnál lehet-e még foganatja egy feljelentésnek. A magyar Rendőrségen határozottan kijelentették, hogy a személyi szabadság megsértése az általam elmondottak alapján csakugyan megvalósult, de a bűncselekmény miatti felelősség hatályát vesztette, így a Rendőrség már a nyomozást sem kezdheti meg. Az utolsó reményem, hogy az angol büntetőjog hosszabb kifutást biztosít a bűneseteknek, amibe még beleférek.

Az illető azért követte el a cselekményt, mert tudta - ami akkor még igaz is volt -, hogy úgyse lenne szívem őt rendőrkézre adni. A lelki terror-hadjáratot egyébként, miután hazajöttem tőle, telefonon keresztül még évekig folytatta tovább minden megbánás nélkül, mert érezte, hogy velem megteheti, mert egy-két napon belül úgyis megbocsátok neki.

Néhány éve ezért teljesen megszakítottam vele a kapcsolatot, de csak mostanra határoztam el magam végleg, hogy kész lennék törvény útján megtorolni a történteket, csak hát a magyar jog szerint ezzel már elkéstem. Ezért szeretnék itt tanácsot kérni valaki olyantól, aki elég járatos az angol büntetőjogban és így biztosat tud mondani nekem, hogy milyen esélyeim vannak még keresztülvinni az ügyet.

Ha nincs már rá lehetőség, tudomásul veszem. Nem vagyok egy spicli alkat, nem reggeli torna gyanánt súgogatom be az embereket, akiktől egyszer régen kaptam egy pofont, de lássuk be, hogy ez, pláne így, nem "egy pofon" volt.

gerbera317 # 2016.01.06. 12:56

Mielőtt elkezdődik a vita, hogy elévült-e vagy sem, gondold át, hogy egyáltalán tudod-e bizonyítani a történteket.

Gfarkas86 # 2016.01.06. 12:46

Aki esetleg ismeri, hol találom meg a személyi szabadság megsértésének az angol büntetőjog szerinti elévülését, köszönettel venném, ha segítene. Tudniillik 6 éve történt ellenem odakint egy ilyen bűntény, de nem tettem feljelentést, mert érzelmileg szorosan kötődöm az illetőhöz. Azonban mivel ő pont ezt használta ki és gátlástalanul megalázott, lelkileg rendkívüli mód megviselt és sokat őrlődtem, hogy lépjek-e valamit. A bűncselekményt kint tartózkodó, letelepedési engedéllyel igen, de angol állampolgársággal nem rendelkező magyar személy követte el. A magyar jog szerint már elévült. Ha esetleg az ottani törvény szerint még nem évült volna el (bár erre magam sem látok sok esélyt), megtenném a feljelentést.

Általános jelleggel kérdezem: az UK-ban élő magyar személy ellen itthonról a követségen tudok feljelentést tenni? A nyelvtudás nem akadály, angolul jól beszélek, többé-kevésbé ismerem a jogi zsargont is, úgyhogy ha ezt csak angolul tehetem meg, az sem okoz problémát.

Előre is köszönöm a választ!

CsillaLondon # 2015.10.25. 20:15

Tisztelt Jogi Fórum!
Férjemet Londonban munkavégzés közben motoros baleset érte. A balesetet okozó hölgy volt egyértelműen a hibás (amit már a biztosító el is ismert), a piros lámpán áthaladt és úgy ütötte el a férjem. Fogadtunk ügyvédet itt kint. Azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg tudnak-e hasonló ügyekről, hogy ennek a kártérítési ügynek általában mennyi az átfutási ideje? Nagyon köszönöm a választ előre is!Csilla

rakov # 2013.07.12. 19:09

Sziasztok!

Van egy kérdésem amire nagyon fontos lenne választ kapnom.
2007-ben kimentem a családommal Angliába.Ott éltünk életvitel szerűen,gyerekek kiskorúak iskolába járnak.
Én 2012-ben visszaköltöztem Magyarországra,volt feleségem kint maradt a 2 gyerekkel.2013-ban elváltunk. A gyerekek láthatását megtagadja tőlem,mondván ha látni szeretném őket menjek ki hozzájuk ,ő nem engedi hogy Magyarországra utazzanak hozzám.
Kérdésem az lenne :

  • Van e jogom hazahozni őket évente legalább 1-szer?
  • Magyarországon a gyámügyhöz kell e ezzel a kérdéssel fordulni,vagy rájuk már az Angol jog vonatkozik?

Köszi

Sherlock # 2012.05.29. 15:04

Ilyen nincs.
Különböző Act-ek tartalmazzák a büntetendő cselekményeket, csoportokra bontva("crimes against person, community, stb."), a csoportokon belül részletezve és európai szemmel nincs is nagyon rendszer bennük. A wikipedián lehet nézelődni, de nem könnyű olvasmány, ha magyarul nem tanult az ember büntetőjogot.

Bedbone # 2012.05.29. 14:54

Tisztelt Jogi Fórum!

Szeretnék segítséget kérni. Szükségem lenne Anglia illetve az egyesült Királyság angol (esetleg magyar) nyelvű "büntető törvénykönyvére". Vagy egy olyan kiadványra, esetleg pdf formátumban, vagy elérhetőség megadásával.
Segítségüket előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Bedbone

Bartucz # 2011.09.26. 17:46

Tisztelt Jogi Fórum!

A problémám,hogy munkahelyi baleset ért Londonban,de a munkáltatóm nem hajlandó teljes táppénzt fizetni,és a biztosítójának továbbítani a kártérítési igényemet.
A munkahelyemen nem kaptam balesetvédelmi oktatást,és a megfelelő védőeszközöket sem biztosította számomra.
Jelenleg itthon regenerálódom,itthonról szeretném ezt az ügyet elintézni,ha lehet,minél hamarabb.

Üdv.:
Bartucz

Juha # 2011.01.05. 15:05

Tisztelt Jogi Fórum!

Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy ha van egy Magyarországon bejegyzett nonprofit szervezetem (Egyesület), ami egy adott egyház javára akar adományokat gyűjteni Angliában, akkor mi a teendőm? Az rendben van, hogy az egyháztól meghatalmazásra van szükségem, hogy az Ő nevükben gyűjtsek, de ezt vajon Angliában kivel kell elfogadtatnom, hogy hivatalos legyen? Elég sok cég gyűjt "charity" címszó alatt odakint (magyart is találni köztük), de én valóban, legálisan szeretném ezt csinálni, és érdeklődnék, hogy a magyar szervezet végezhet e ilyen tevékenységet odakint, vagy érdemesebb ott alapítani egy hasonló jellegű NGO-t?

Előre is köszönöm a választ,

Üdv.:

Juha

ObudaFan # 2008.01.09. 17:05

Nincs mit.