Házasság egyiptomival


Lea73 # 2019.11.02. 17:08

Szeretném a pontos tájékoztatást, törvényi cikkeket kérni egyiptomi férfival való házasságkötès előtt. Előre is köszönöm a segitseget. A törtènet nem egyszerű. Elváltam, a gyermekemet egyedül neveltem. A törvény nekem ítélte a gyermeket. Sajnos a svájci frank válság miatt ki kellett jönnöm dolgozni Ausztriába, de mivel a gyermeket nem akartam bizonytalanra kihozni, az apukájánál van és járok haza 2 hetente minden hétvégén. Idöközben megismertem egy Egyiptomból származó arab férfit. Nagyon szeretjük egymást, de úgy erzem ez a házasság nem biztos,hogy létrejöhet. Leírnám, hogy miért gondolom így. A törvény a gyermeket nekem ítélte, viszont ő most Magyarországon van. Kihozni nem szándékozom egyenlőre, mert a munkaidőm beosztása nagyon rossz, gyermekem németül nem beszél és nekem is sokat kell még fejlődnöm. A vízum miatt szeretnék neki segíteni, de ez nem egyszerű. Nekem van egy gyermekem aki mindennél fontosabb , nekem van ítélve. Valószínűnek tartom, ha házasságra kerülne a sor ellenőrzik, hogy a gyermek hol van, mert a rendszerben minden megtalálható. Félnék attól, hogy a gyermeket a törvény értelmében elvennék tőlem, mivel nincs velem. Legfontosabb számomra a gyerek és a gyermek mellett döntenék hiába jól működik a kapcsolat. Kérek mindenkit, hogy mellőzzék a cinikus hozzászólásokat és csak azok írjanak akik valóban jóindulattal és segítő szándékkal válaszolnak. Nagyon köszönöm.

Lyonee # 2014.09.20. 08:29

Riri!
Ajánlom, hogy olvasd végig ezt a topicot! Vandula topicnyitónak a történetére felhívom a figyelmedet. Nagyon tanulságos. Nemcsak a topicnyitáskor írt be, hanem később is, néhány év múlva.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.09.19. 15:32

ius latratus: nagyon úgy néz ki, hogy most belenyúltam a tutiba... Hóruszra esküszöm, hogy nem akartam elpoénkodni a dolgot. :) Ha vissza lehetne csinálni, akkor lehet tényleg a krokodilokat választanám :)

ius latratus # 2014.09.19. 14:18

Kelvin

Nofretete megátkozott. Látod? Könyörögni fogsz még te az én krokodilomért...
;)

Dr.Attika # 2014.09.19. 13:48

Kedves Riri!
Elég csak beütni a keresőbe a www.heol.hu-t. Ott talál egy olyan cikket, hogy egy nigériai férfi adaptálni akart egy gyöngyösi gyermeket azért, hogy eus tartózkodási engedélyt kapjon. Ezért pénzt fizetett a gyermek anyjának.
Higyje el, Ön egy arab férfinek nem egyéb, mint ugródeszka az EU legális tartózkodáshoz.
Köszönje meg, hogy aggódunk Önért és olyan tanácsot adunk ami kisleányos álmaiból felébreszti.

Riri # 2014.09.19. 13:24

Kedves Kelvin!

Kivanom, amikor valami rossz tortenik veled, gondolj mindig ram,es tudni fogod miert kaptad.Ezt jo erossen vesd az emlekezetedbe.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.09.19. 12:41

Riri: vicces lesz majd visszaolvasni ezt a topicot pár év múlva, csak akkor majd az lesz a címe, hogy "Válás egyiptomitól" :)

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.09.19. 12:40

ius latratus: szóval nílusi krokodil.... jól van, ezt megjegyeztem ;) a nílusi krokodilnál már csak a fáraó átka erősebb.

ius latratus # 2014.09.19. 09:10

Riri boldog. Ti meg negatívok (sic!) vagytok.
Kelvin, gerbera, Attika.
A Nílusi krokodil kapná be a fejeteket!

gerbera317 # 2014.09.19. 08:42

Ja, és mindezt úgy, hogy igazi kérdés nem is volt.

gerbera317 # 2014.09.19. 08:41

Ennek meg mi a baja? Szerintem az északi irány megadása nagyon is hasznos és korrekt válasz volt, ráadásul mindenben megfelel "a minden infó érdekel" kritériumnak.

Riri # 2014.09.17. 18:53

Kedves gerbera317,Kelvin es Dr.Attika!
Igazan sajnalom,hogy ilyen negativ emberek vagytok.
Miert is?
1x hallottatok valamit es azt fujjatok,nem letezhet mas csak az , Uristen ez azt hiszi,hogy majd a vizum utan, a ferj nem lep le?Mennyire szegnyek vagytok gondolkodas teren ez remes.Szerencsere nem minden ember olyan mint amilyenek ti vagytok.Szerencsere mi bolodog kapcsolatban elunk egyutt mar 3 eve.nektek is van ilyen?Vagy csak irigylitek,hogy masnak jo?Dr.Attika kerlek te maradj a sajat teruleteden,ez a resz nem a te szakmadba vag.A tobbi meg sepregessen a sajat haza tajekan,ha jol sejtem van is mit.Tudjatok van egy olyan mondas:Ha halgattal volna bolcs maradtal volna.A tovabbiakban nem erdekel a primitiv hozzaszolasotok!Ugye legalabb ennyit sikerul felfognotok?Csak ennyit,tenyleg nem nehez,probaljatok ki!Kivanok nektek boldogabb ,szebb es pozitivabb eletet.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.09.13. 19:26

De él bennük a remény, hogy ez most biztos más lesz, ez nem ugyanaz, mint ami másokkal már ezerszer megtörtént, ez a legnagyobb szerelem a világon, találkozott a kinti családdal is stb... Sajnos nem hiszem, hogy elgondolkodnak ezen.

Dr.Attika # 2014.09.13. 18:06

Ez a minden infóba belefér. Sajnálom ezeket a fiatal lányokat. Nem ismerik az arab kultúrát és nem ismerik az arab férfiakat. Nem a mi kultúrkörünk.

gerbera317 # 2014.09.13. 17:43

Nahát, én ebbe bele sem gondoltam. ;-/ Igazi kérdés nem volt, csak "minden infó" érdekelte a kérdezőt, így én a helyes irány megadását tartottam legfontosabbnak, nehogy a végén Szudánban, vagy - horribile dictu - Szomáliában kössenek ki. Emlékszem, amikor nyolcadikban József Attiláról azt tanultuk, hogy az apja Amerikában akart szerencsét próbálni, de végül csak Romániáig jutott. Na, hát ezért. Bocs, hogy minduntalan az elemiben tanultakra hivatkozok...

Dr.Attika # 2014.09.13. 17:24

Kelvin!
Nem tudom, hogy jobb lett a kérdezőnek a válaszom vagy sem. Azt remélem, hogy elgondolkozik rajta.
Van ez a dagi csaj valamelyik TV2 műsorban. Ugyanígy járt. Egyiptomban , tengerparton felszedett egy arab fiatalembert, akit haza hozott férjként és az később lefalcolt, mert megkapta az európai vízumot. Én a 80-as években voltam főiskolás. Ott sok arab fiatalember tanult. Beszélgettem velük. Két dolgot szerettek a magyar lányokban: könnyen tudták megkefélni őket, elhittek minden mesét amit előadtak a családjuk gazdagságáról.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.09.13. 16:18

Dr. Attika: ettől most biztos jobb lett neki :)

Dr.Attika # 2014.09.13. 16:14

Nem kellene Riri kérdésén viccelődni. Közölni kellene vele, hogy 100-ból 100 esetben az ilyen házasság az európai vízum megszerzése céljából köttetik. Beutazás után nem sokkal a férj le szokott falcolni.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.09.13. 15:49

Lehet még repülővel is, ez jóval gyorsabb. Hajóval nekem elég körülményesnek tűnik.

gerbera317 # 2014.09.13. 12:24

Nagyjából észak felé kell elindulni. Ha szárazföldön akartok jönni, akkor Izraeli vízum szükséges.

Riri # 2014.09.10. 17:14

Kerdesem az lenne,hogy tud a ferjem velem utazni Magyarorszagra.A hazassag Kairoban volt 3 honapja.Magyarorszagon meg nincs bejegyezve...Minden info erdekel.

koszi

Riri

Endre92 # 2014.08.10. 11:10

Ertem, az igy most tiszta.

Viszont ugy tudom, hogy minden esetet egyedileg biralnak el es amikor embertelen, megalazo bansmodrol beszelunk, figyelembe kell vennie a hatosagnak, hogy kinek milyen a turokepessege, mert egy sebezheto, kiszolgaltatott, mentalis okok miatt rokkant embernel joval alacsonyabb a kuszobszint es vedekezni is kevesbe tud.
Peldaul: Ha valakit itt Magyarorszagon zaklatni kezdenek, diszkriminalnak ilyen okbol, az megszokott, megis tobb mint tisztessegtelen. Ugyanakkor, ha olyan szemellyel teszem ezt, aki mentalisan serult, annak ez sokkal nagyobb szenvedest es kart okoz, ezert ennek nagyobb a sulya, ez embertelenebb.
Gondoljunk peldaul a bunteto jogra. Az is figyelembe veszi azt, hogy amikor az elkoveto bant valakit, akkor ha a sertett fokozottan sebezheto es fokozottan kiszolgaltatott, magat vedeni kevesbe kepes, akkor az ha jol tudom, sulyosbito korulmeny, de legalabbis mindenkeppen embertelenebb, kegyetleneb dolognak szamit.
Ha peldaul azt olvasom a hirekben, hogy valaki jol megpofozott egy masik embert az egy dolog. Ha viszont azt olvasom, hogy ugyanezt egy mentalisan serult rokkanttal tette, arra mar felhordul az ember, mert azert az mas kategoria. Tehat ugyan annak a cselekmenynek egy mas helyzet eseten mas a sulya.

Es ugy tudom, hogy ha valaikt a sajat hazajaban nem uldoznek ugyan bozotvago kessel nap mint nap az orientacioja miatt, de viszont zaklatasok, megalaztatasok, sulyos diszkriminacio eri es emiatt elete egyfajta ``elhetetlen elet``, ez mar kimeritheti az embertelen es megalazo banasmod fogalmat. Foleg, ha a fent leirtak alapjan ez emberunkre sulyosabb hatassal van, neki ez nagyobb kart es szenvedest okoz. Ezert nala talan alacsonyabb az a hatar, amire a hatosag esetleg azt mondja, hogy ez mar a sajat hazajaban az o eseteben nem fer bele, ot inkabb nem kene vissza kuldeni.
Ez a gondolatmenet igy jarhatobb ut?

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.08.10. 05:22

Értem, amit írsz, de ezt - őszintén szólva - nagyon erőltetettnek érzem.
A menedékjogól szóló törvény alapján az biztos, hogy menekültkénti elismerés esetében van lehetőség kivételes méltányossági eljárásra, ebben az esetben a miniszter hivatalból jár el, oltalmazottkénti elismerésnél ilyen nincs.

A menedékjogról szóló törvény visszautal az Alaptörvényre:
Magyarország - ha sem származási országuk, sem más ország nem nyújt védelmet - kérelemre menedékjogot biztosít azoknak a nem magyar állampolgároknak, akiket hazájukban vagy a szokásos tartózkodási helyük szerinti országban faji, nemzeti hovatartozásuk, meghatározott társadalmi csoporthoz tartozásuk, vallási, illetve politikai meggyőződésük miatt üldöznek, vagy az üldöztetéstől való félelmük megalapozott.

Szerintem az a betegség, amit írsz, az nem alapozza meg, hogy üldözéstől, vagy súlyos sérelemtől kellene tartania.

Súlyos sérelem a tv. alapján ez:
61. § Az elismerés feltételeinek vizsgálata során súlyos sérelemnek tekintendő

  1. a halálbüntetéssel fenyegetés;
  2. a kínzás, kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmód vagy büntetés alkalmazása;
  3. a polgári személy életének vagy testi épségének súlyos fenyegetettsége, amely nemzetközi vagy belső fegyveres konfliktus során alkalmazott megkülönböztetés nélküli erőszak következménye.

Csak alapszinten foglalkozok ilyen eljárásokkal, nem vagyok benne szakértő, de szerintem, amit írtál betegség, az nem alapozná meg, hogy itt maradjon. Ha mondjuk Afganisztánban az ilyen betegséggel küzdőket kivégeznék, akkor más lenne a helyzet.

Endre92 # 2014.08.09. 23:30

Tehat az identitasa miatt diszkriminacio, zaklatasok, bantasok erik -> ez komoly stresszel jar -> mivel o betegsege miatt specialis, stresszerzekeny -> az elete veszelybe kerulhet, de mindenkeppen komolyen kerositjak az egeszseget az egymast koveto rohamok, es ez leepulest okoz. -> ezert eri ot sulyos serelem hazajaban haza kuldese eseten.

Endre92 # 2014.08.09. 23:23

Ezek alapjan gondolom azt, hogy az o haza kuldese, visszaileszkedese, az otthon kiujulo problemai olyan helyzetet teremtenenek, hogy -mivel o ilyen betegsegben szenved- neki mar sok lenne, az egeszseget komolyan rombolna, nagy esellyel ongyilkossaghoz vezetne.
Ezert ot sulyos serelem erne azzal, ha haza kuldenek, ez valoszinuleg kimeritene az ``embertelen, megalazo banasmod`` fogalmat.

Tehat nem az a problema, hogy o kulon homoszexualis, es nem az hogy o kulon elmebeteg, hanem ez a ketto egyutt teremt egy specialis helyzetet.

Arrol nem is beszelve, hogy o tobbszorosen is a kiszolgaltatott, serulekeny emberek csoportjaba tartozik, mert:

  • homoszexualis
  • sulyos mentalis beteg
  • rokkant
  • nehezen kommunikal allapotabol kifolyolag.

Es az ilyen emberek a menekult ugyben ha jol tudom specialis banasmodot es kiemelt korultekintest igenyelnek.