Fórum EU és nemzetközi jog régebbi elöl     új hozzászólás


önkormányzatot hol lehet feljelenteni?

Gerecse #   2011.07.12. 06:16

Mi a Gerecse hegység által körbeölelt gyönyörű kis falu Héreg (Komárom-Esztergom megye)lakói kérünk segítséget!
Ez év elején egy család elhatározta, hogy "külterületnek" nyilvántartott, de a lakott területtől kevesebb, mint 100 (azaz egyszáz) méterre lévő gazdasági épületben biodízel üzemanyagot előállító üzemet létesit. Terveik szerint repcével fognak dolgozni. Az önkormányzat hallgat, semmilyen fórumon nem adtak tájékoztatást az épülő üzemről.
Két héttel ezelőtt irásban szólitottuk fel a Polgármester urat, hogy adjon tájékoztatást erról a témáról.
Azt szeretnénk megkérdezni, hogy mennyi időn belül kell Polgármesterünknek reagálni a sok aláirással hivatalosan átadott levélre?
Ha nem történik semmi hol élhetünk panasszal?

Amikor az emberek a falusi életet választják a jó levegő, csend és nyugalom reményében, akkor kötelesek vagyunk tűrni egy zajos, büdös üzem közvetlen szomszédságát?

Bárki tud valami jó tanáccsal szolgálni nekünk, akik félelemben élünk, hálásan köszönjük!

Rexor # e-mail 2010.08.26. 10:11

Az illetékes Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz kell fordulni (bár erről illet volna az önkormányzatnál is tájékoztatást adni). Ők szabják ki a bírságot (5 millió forintig terjedő összegben), ha nem menetesíti a szomszéd a parlagfűtől a telkét.

birta # e-mail 2010.08.26. 09:21

Segítséget szeretnénk kérni. Most egy éve költöztünk ki Budapestről Gyömrőre.A kislányom 4 éves múlt és eddig soha nem volt allergiája semmire. Most egy hónapja szegénynek iszonyatosan el kezdett folyni az orra és a szemét képes lenne véresra vakarni, csíp, könnyezik, viszket. Tehát allergiás lett. A szomszéd telken derékig érő gaz, tele parlagfűvel, de tényleg tele. Nem lakik ott a tulajdonos, nem tartja rendben a telket. Telefonon mi is és a szomszédok is már szóltunk nekil, hogy kaszáltassa le a gazt mert a gyerekek majd megfulladnak az allergiától. Azt mondta intézkedik, hát semmit nem tett. Kénytelenek voltunk az önkormányzatnál jelenteni, azt mondták, hogy m,ajd intézkednek. Lassan két hét is eltelt és semmi sem történt. Közben az oviban is megjegyezték, hogy szegény kislányomnak hogy néz ki a szeme. Mondom, hogy semmit nem tudok kezdeni a szomszéddel, erre mondják, hogy hiába való is lenne, mert most voltak kinn sétálni a gyerekekkel és az önkormányzati elkeken is nagy a gaz és tele van az is parlagfűvel. Azt kérdezném ilyen esetben mit lehet tenni, amikor az önkormányzat sem képes tenni a dolgát abban amit mástól elvár, bár be nem tartatja a szabályokat, mert a telektuajdonossal még mindig semmi nem történt! Segítségetek előlre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2010.08.03. 15:51

Végrehajtó, jelezd valahogy, légy szíves, amikor ironizálsz...

www.kbs-ugyved.hu

végrehajtó1 # e-mail 2010.08.03. 15:26

Nyomozó ügyészségen jelents fel őket.

Mostanában feltünően sok a simlis önkormányzat ...

kovacsz # e-mail 2010.08.03. 15:24

Esetleg kérni?

Norbi1200 # e-mail 2010.08.03. 14:30

Én egy 5 gyermekes családapa vagyok.Pest megyében Szentmártonkátán lakunk,és a helyi önkormányzat nem adja a médiába közölt iskolatámogatási segélyt,amit a híradóba mutatott Pl.Tápiószentmártoni önkormányzat ad.És még egyéb problémák is vannak,pl.a nyári étkeztetésr szánt csomagot is ugy kaptam meg,hogy már be volt írva hogy megkapta.Ha bárki tud segíteni,hogy a magam és más rászoruló családok is megkapják a nekik szánt juttatásokat,kérem hogy írjon e-mail,és jelezze hogy melyik szervnél lehet feljelenteni az önkormányzatot.
Elöre is köszönöm.
e-mail címem:redbull1200@citromail.hu