Válás amerikai állampolgártól


gerbera317 # 2020.09.25. 16:31

Követelni bármit lehet, azt is, ami nem jogos. Vitatni is lehet bármit, azt is, ami jogos. És megegyezni is lehet bárhogyan, akár azt is elengedve, amit egyébként a bíróság neked ítélne. De téged valójában nem ez érdekel, hiszen ezt magadtól is tudod; hanem az érdekel, mit ítélne a bíróság. De hát nem véletlen, hogy a vagyonmegosztási vitákat nem netes fórumok döntik el, hanem bíróságok.

Vandacska # 2020.09.25. 16:08

Tisztelt Ügyvéd Asszony, Út!

Érdeklődnék, hogy ha kanadai állampolgárhoz ment vki feleségül, több évig együtt is éltek ott, majd a feleség hazatért Mo-ra, és az itt közösen vásárolt ingatlanban él, ami az ő nevén is van,

  • erre igényt tarthat-e a férj? ha igen, mekkora részére?
  • a feleség igényt támaszthat-e a kinti ingatlanok, vagyon bármely részére ( kinti házat nem közösen vették, de több évig ott éltek együtt)
  • Működhet-e a megegyezés során, hogy a feleség mondván, hogy ő nem támaszt igényt a kinti vagyonból semmire, cserébe a férj hagyja meg neki az itthoni házat.

Köszönettel előre is a válaszért.

petra233 # 2017.01.20. 10:45

Az első felesége feljelentette nemi erőszakért és testi sértésért amiért 2018 nyaráig felfüggesztettet kapott.
Én csak annyit tudok amennyit elmondott, hogy borzasztó volt a házasságuk meg a válás, de ez azért elég durva. Szóval megvan a bírósági határozatról a másolatotm.

ObudaFan # 2017.01.19. 12:06

Attól függ, mit.

petra233 # 2017.01.19. 10:52

Gondoltam, hogy díjköteles így a névátírás, de nem voltam benne biztos hogy egyáltalán lehet-e. Ezzel viszont nem akarok várni míg kimondják a válást..
Már csak azért is otthon akarom beadni a keresetet, mert az itteni ügyvédet nem tudnám kifizetni.
Közben találtam egy pár erdekességet itthon, amit ha nyilvánosságra hoznék, a munkáját tuti elveszítené. Készítettem másolatot a dokumentumokról. Soha nem szúrnám hátba, csak ha rákényszerít. Szerintetek ha odáig fajulna a dolog felhasználhatnám ellene a bíróságon?

ObudaFan # 2017.01.18. 13:53

Az úgy díjköteles, celszerubb lenne utána.

petra233 # 2017.01.18. 11:49

Köszönöm szépen a válaszokat!

Közben érdeklődtem otthon a bíróságon és azt mondták hogy kell az eredeti házassági anyakönyvi kivonat is és bejelentett állandó lakcím Magyarországon.
Volt annyi eszem hogy nem jelentkeztem ki az otthoni címemről, remélem ez elég lesz.
Dehogy akarok vagyonmegosztást, semmi nem kell!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy még a válás kimondása előtt hogy tudom elintézni a névátírást?

Üdv

ObudaFan # 2016.12.19. 13:40

Ha Németországéltek, akkor szerintem Magyarországon csak akkor indíthatod a pert, ha hazaköltözöl és itt élsz 6 hónapot. Egyébként Németországban vagy az USA-ban.

alfateam # 2016.12.19. 12:04

Bocs, most látom Te Németországban élsz, akkor más a helyzet.
http://europa.eu/…index_hu.htm

alfateam # 2016.12.19. 11:56

petra233!

Itt add be Magyarországon, hiszen honosítva van.
Ha nincs gyerek akkor ez elég sima ügy, ha nem kérsz vagyonmegosztást akkor meg pláne...

Burn Out # 2016.12.01. 08:48

Németországban éltek, így add be ott, aztán majd a bíróság eldönti, hogy el tud-e járni, vagy sem. Ennyi, meg persze keress egy ottani ügyvédet.

petra233 # 2016.12.01. 08:34

Tisztelt fórumozók!
Magyar állampolgár vagyok, a férjem amerikai. Németországban élünk és Las Vegasban kötöttünk házasságot,amit otthon honosíttattunk.
Sajnos a kapcsolatunk nagyon megromlott. Én szeretnék elválni, a férjem viszont nem, ebből nagyon komoly vitáink vannak. Házasságunk alatt keletkezett közös vagyon, én ebből semmit nem akarok. Gyerek nincs.
Édesapám halála után megörököltem a fél házat,nekem ennyi van a nevemen meg egy autó amit a házasság előtt vettem. Folyamatosan fenyeget, hogy elpereli tőlem a házrészemet mert az amerikai törvények szerint az jár neki. Azt mondja csak Amerikába válhatunk el a házasság első 5 évében. Meg hogy ránk az amerikai törvények vonatkoznak. Sajnos nem tudom hogy mit tehet, nem tudom, hogy ebből mi igaz. Többször nekem jött már, ebből verekedés lett, mert nyilván nem hagytam magam. A karmolásokról mint megtudtam fényképeket készített bizonyíték gyanánt. Közben kiderült, hogy a szemembe hazudik folyamatosan, de nekem nem volt annyi eszem, hogy dokumentáljam ezeket.
A barátaimat gyűlöli, ha hazamegyünk se találkozhatok velük és azt mondja minek nekem barát én házas vagyok.
Idegileg tönkre vagyok, depressziós lettem. Amikor ezt mondtam neki akkor azt mondta hogy én tönkre tettem az életét, ő lett depressziós ja és mindezt röhögve és ha elválok beperel mindezekért. Tudom hogy ott mindenki perel mindenkit és neki nagyon jó ügyvédei vannak. Gyakorlatilag rettegek tőle, de addig nem akarok lépni amíg nem látok tisztán.
Tehát a kérdéseim:
Beadhatom-e otthon a válópert és ezt elfogadja-e az USA?
Ő tényleg beperelhet-e engem ill. elvehet-e tőlem bármit?
Melyik ország törvényei vonatkoznak ránk válás esetén és mire számítsak?
Hálás vagyok minden válaszért!
Üdv