Emberi Jogok Eu Bírósága


benöke1 # 2016.04.16. 13:04

Hazai polgári perem elhúzódása miatt ..még ítélet sem született indithatok e eljárást..hol,melyik bírósághoz kell fordulnom?köszönöm

rozsika101 # 2016.02.19. 10:33

köszönöm a választ. Igen ellátják,csak amiatt tesznek különbséget,hogy vagyok neki,és rosszul jár.Ez nemcsak nekem gond a töbieknek is ,hogy csak azt kötelezik aki ott van.Akikről a szüleik lemondtak az egészségügyiotthonos gyerekek szüleit nem kötelezik.Én ezt nem tartom igazságosnak, a törvény mindenkire vonatkozik, azokra is.Engem már lemondani sem engednének,nem szabadulhatok ha akarnék sem,Én igytudom.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.19. 10:08

A fiadat nem éri hátrány, rozsika101, ő ugyanazt az ellátást kapja, amelyet a többiek. Téged ér hátrány - fizetned kell - de ez meg nem jogellenes, mert tartásra kötelezett vagy.

rozsika101 # 2016.02.19. 08:02

Kedves Ügyvéd ur! mit értsek a jaj-on.Igazam van ,mert abba sajnos lehet bele kell nyugodnom,hogy kötelezett lettem a szt.114& alapján,de a Fiam hátrány éri emiatt ,sajnálom Őt.Sajnos ennyire embertelenek ezek az otthonok,erre kötelezi öket a fenntartó .Kérem válaszoljon van-e valamilyen remény ,jogi segitség a számára,éri-e hátrányos megkülönböztetés?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.19. 06:48

Jaj.

rozsika101 # 2016.02.18. 23:06

T szakértök.A Fiam fogyatékosok Otthonában él.Szoc .törv.114& hivatkozva köteleznek a teljes téritési dijj fezetésére.Szerintem a fiamat hátrány éri amiatt,hogy vagyok neki.aknek nincs apja, anyja,vagy lemondtak róla, azoknak nem kell kifizetni a teljes téritési dijjat, csak 80%-ot. A fennmaradó 20 % zsebpénz.Engem köteleznek a kiegészitésre.Arra is köteleznek,hogy küldjek zsebpénzt,sajnos az anyagi lehetöségem véges,és a minimumot tudom küldeni.Szerintem hátrányosan megkülönböztetik a Fiamat amiatt , hogy van szülője

jozsi75 # 2015.01.30. 19:36

Köszönöm a hozzászólásokat,

Tűzoltó túlóraperről van szó, jelenlegi képviselőnk nem kívánja tovább vinni, és utólag visszatekintve nem is tett meg mindent az alapos érdekképviseletünkért.

Kovács úr hozzászólása szerint van lehetőség itthon perelni a sokáig elhúzódó ügy miatt??

Köszönöm,

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.01.30. 18:53

Előbb a hazai jogérvényesítési lehetőséget kellene kimeríteni és csak utána tudnád a Bíróság elé vinni az ügyet. Itthon az eljárás elhúzódása miatt pedig még nem indítottál eljárást.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.30. 18:36

Miért kellene ezt az emberi jogi bíróság elé vinni? (Ami nem az Unió bírósága egyébként.) Simán be kell perelni a törvényszéket itthon.

jozsi75 # 2015.01.29. 19:06

Tisztelt jogi szakértők!

A problémám röviden: 2007 májusában indult munkaügyi per tegnap zárult le másodfokú ítélettel.

Sem az alperes, sem a felperes(munkavállalók többek közt én is) lényegében nem hátráltatták a "folyamatot", csak egyszer változott meg az alperes államosítás miatt.

7év 8 hónap után végül is másodfokon vissza kell fizetnünk 200 és 500 ezer Ft közti összegeket.

Az a kérdésem hogy az elhúzódás miatt van e keresnivalónk eu-s bíróságon, hallottam egy-két hírt, hogy az ilyen sokáig elhúzódott perek után kártérítést állapítottak meg a munkavállalók javára.

Szeretnék valakivel egyeztetni, aki már érintett volt hasonló ügyben.

Köszönöm,

zso53 # 2014.11.10. 15:21

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Mire alapozza ezt az állítását? Hiszen ez a fiatalember már két éve itt tanul. Még két éve van hátra. Csupán azzal kerültek nehéz helyzetbe, hogy összeházasodtak. Amíg tanuló volt addig nem volt problémája.
Az a probléma, hogy családfenntartóként nem felel meg.
Ez hogy lehetséges?
Zsó

Dr.Attika # 2014.11.10. 14:16

A szétválasztástól nem kell félni, mert a nigériai fiatalember nyomban lelécel amint tartózkodási engedélyt kap. Ha nem kapja meg, akkor hamarabb fog lelécelni tovább nyugatra.

zso53 # 2014.11.10. 13:21

Tisztelt Jogi Szakérő!

Az alábbi témában kérem segítségét.
Egy Nigériai fiatalember itt tanul,de jelenleg fél évre felfüggesztette a tanulmányait. Megnősült egy magyar áll.polgárságú lánnyal, aki jelenleg gyermeket vár. A fiatalember megkérte az itt tartózkodási kártyát.
Kérelmét elutasították,mivel csak a leány szüleinek a jövedelmét tudták felmutatni (1 főre 30 ezer forint esik,a szülőkhöz vannak bejelentkezve.)
Jelenleg felebezést adtak be a határozat ellen.
Kérdésem: ha ezt is elutasítják, akkor hova fordulhatnak segítségért? Nagyon félnek attól, hogy szétválasztják őket.
Köszönettel:Zsó

Sherlock # 2014.10.01. 19:42

1: Még a régi csapat van, mert nem tudtak megegyezni az új jelöltben.

2: Nem, belátható időn belül nem is fog csatlakozni.

Kiszi # 2014.10.01. 18:24

Sziasztok!

C szakvizsgához lenne két kérdésem (direkt nem oda írtam, mert ott senki sem tudja):

1. Az EU-s adatvédelmi biztos jelenleg is Hustinx még, vagy mást választanak helyette? Elvileg idén választanak új biztosokat. A helyettese még Buterilli? Leht már tudni, hogy idéntől kik lesznek az új biztosok? (Adatvédelmist se találtam az újak között.)

2. Az EU csatlakozott-e már az Emberi jogok európai egyezményéhez, vagy ez még mindig csak folyamatban van?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.09.17. 09:54

Nyilván rendeltek ki neki védőt. Egyrészt fogva van, másrészt nem érti az eljárás nyelvét.

Dr.Attika # 2014.09.17. 08:30

Tisztelt "szendy20"
Ön sem gondolja, hogy a leírtakra érdemi választ kap.Zsebbe kell nyúlni és olyan belga ügyvédet kell keresni aki ért magyarul. Van belőlük bőven.

szendy20 # 2014.09.17. 07:13

Tisztelt Fórumozók.
Édesanyámat múlt hét csütörtökön bezárták Belgiumban. Jött egy papír a helyi rendőrségtől h jelenjen meg megbeszélésen. Ő bement a papírral es onnan mar bilincsben vittek el. Hogy mi a vad ellene azt csak találgatom, a papírt amiben levan írva hogy mi is ez az egész nem fordítják le neki. Valószínűnek tartom h édesapám követeli rajta a gyerek tartást es a jogtalanul felvett családi pótlékot. Azt hiszem volt ilyen pár hónap. Bár ok megegyeztek hogy mivel édesanyám meg nem dolgozik nehéz anya helyzetbe van apródok kent törleszti ahogy tudja. Ennek ellenére lecsuktak. Itthon nemzetközi körözést adtak ki ellene. Mar voltam itthon a külügyminisztériumba illetve a jelenlegi férje es a húgom Brüsszelben a nagykövetségen., szinte nem kaptunk segítséget. Most pénteken lesz vmi tárgyalás, zártkörű senki nem engednek be. Se férj se gyerek. Kérdem en miről szólhat az ítélet? Hogyan védje meg magát ha nem hagyjak hogy bizonyítékot csatoljon? Hazahozzák Magyarországra? Mi várható? Nagyon fontos lenne mert szorít az ido.
Köszönöm a választ; Egy aggódó gyermek!

ObudaFan # 2014.02.26. 19:36

Az attól függ, hogy miért tart ennyi ideje.

tkolarovszki # 2014.02.26. 19:13

Tisztelt Fórumozók!
Egyetlen egy kérdésem lenne:
Egy 2005-ben kezdődött büntetőelejárás miatt, amely jelenleg még mindig csak első fokon tart, nincs ítélet, van-e értelme az EJEB-hez fordulni és kérni kártérítést.
Nem vagyok érintve, csak egy nagyon kedves ismerősöm keresett meg ezzel, ugyanis amióta ez az ügy folyik, nem nagyon tud dolgozni.
Köszönöm előre is a válaszokat!

ObudaFan # 2012.06.16. 13:36

A kárt, annak mértékét mindenképpen annak kell bizonyítania, aki kártérítést igényel.

yuddi # 2012.06.16. 13:25

Tisztelt ObudaFan!

Préblémám a következő. Már másodfokon is elvesztettem a kártérítési peremet, amit a lakásszövetkezettel kapcsolatban inditottam.Három évi beázás után és birtokbavételi megitélés után a pert azért vesztettem el, mert 2009-ben amikor kiszerettem volna adni a lakásomat /haszonélvezeti joggal/albérletbe a folyamatos beázás miatt nem tudtam kiadni. Nem gondoltam arra, hogy majd 2011-ben tanut kell elővarázsolnom.Az ítélet, hogy nem volt olyan írásban foglalt vagyis szerződéses tanú aki bizonyitotta volna azt, hogy tényleg ez a szándékom.Ezt csak törvénytelen eszköz bevetésével tudtam volna véghez vinni./hamis tanuzás/Nem vizsgálta a bíróság, hogy kölcsönt vettem fel alakásra a panelprogram miatt vagyis még szerződésszegés is meg amit nehezem tudnék bizonyitani az a diszkrimináció lenne.(Egyedűlálló nő). Van e bármi lehetőségem, hogy ne a jog hanem az igazság döntsön. Vagy tényleg az igazság odaát van?Hogy döntenének az ítészek saját vagy barátai esetében? Merre billene a mérleg? Itthon már nincs lehetőségem a nemzetközi jog foglalkozik ilyennel?
Válaszát előre is köszönöm.

ObudaFan # 2012.01.10. 17:05

Nem hamis vád, ugyanis nem büntetőeljárást, szabálysértési eljárást vagy fegyelmi eljárást indítasz.

Norbert M Sziraki Design # 2012.01.10. 16:51

Hol az ütközés? Legfeljebb ott van a probléma, hogy nem indít eljárást az állam, hogy ne keljen fizetnie. Ezzel alkotmányos jogot sértve ha veszti a pert. De gondolom nem csak ezért, hanem mert sok az egyébb jogsértés is. És nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

hunfrakk # 2012.01.08. 20:01

Hamis vád

233. § (1) Aki

  1. a hatóság előtt mást bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol,
  2. más ellen bűncselekményre vonatkozó koholt bizonyítékot hoz a hatóság tudomására,

bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hamis vád alapján büntetőeljárás indul.
(3) Ha a hamis vád alapján a vádlottat elítélik, a büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.
234. § Aki mást hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével azért vádol hamisan, mert gondatlanságból nem tud arról, hogy tényállítása valótlan vagy a bizonyíték hamis, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
235. § Aki

  1. mást nyomozó hatóság, ügyész, bíróság vagy szabálysértési hatóság előtt szabálysértés, illetőleg nyomozó hatóság, ügyész, bíróság vagy a fegyelmi jogkör gyakorlója előtt fegyelmi vétség elkövetésével hamisan vádol,
  2. más ellen szabálysértésre vagy fegyelmi vétségre vonatkozó koholt bizonyítékot hoz az a) pontban megjelölt hatóság tudomására,

vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
236. § (1) Ha a hamis vád folytán eljárás (alapügy) indult, ennek befejezéséig hamis vád miatt büntetőeljárás csak az alapügyben eljáró hatóság feljelentése alapján indítható. Az ilyen feljelentés esetét kivéve a hamis vád elévülése az alapügy befejezésének napján kezdődik.
(2) Korlátlanul enyhíthető, különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető is a hamis vád elkövetőjének a büntetése, ha a vád hamisságát az alapügy befejezése előtt az eljáró hatóságnak feltárja.